Реклама

Українцям розповіли, як не дати себе обдурити при покупці Apple iPhone

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Компанія Apple славиться своєю продукцією на весь світ і не без заслуги потужної маркетингової машини. Добре, зараз будемо не про це, а краще розповімо, як купуючи новий Apple iPhone, не придбати “кота в мішку”, оскільки враховуючи їхню вартість (особливо останніх моделей) бажаючих наживатися і обдурити потенційного покупця, досить таки багато.

При покупці iPhone варто знати, що вони бувають декількох видів, а саме "Нові", "Відновлені" та "Після Ремонту". Так ось, багато хто полюбляє продавати в Україні останні 2 види смартфонів, говорячи, що це абсолютно нові пристрої. На ділі ж, відмінність між ними існує і оригінальний новий смартфон, на порядок краще інших двох, що цілком логічно.

Цікаво: Бюджетний Apple iPhone SE (2020) неочікувано подешевшав.

Для початку, нагадаємо, що означає "відновлений" смартфон. Для прикладу, така ситуація: нещодавно придбаний смартфон, з певних причин повернули виробнику (брак або пошкодження). Далі виробники / офіційні представники відправляють смартфон на найближчу фабрику, де відбувається заміна дисплея, корпусу, батареї і тому подібне і потім знову повертають в офіційні магазини, тільки вже з поміткою "Відновлений."

Так ось, недобросовісні продавці (навіть за кордоном) інколи "забувають" вказувати, що смартфон Відновлений і продають його або за повною вартістю, або ж за супер вигідною пропозицією.
До чого ми ведемо? До того, що виробник в курсі того, що багато хто наживається саме на таких пристроях, тому залишив одну підказку в Налаштуваннях самого пристрою.

Підказка полягає в тому, що після виконання будь-яких робіт з пристроєм, йому змінюють ім'я і додають одну літеру. Для прикладу, якщо ваш смартфон новий і офіційно його ніхто не розбирав і нічого не замінював, то ви побачите букву "М". Якщо ж ваш смартфон відновлений, то ви побачите букву "F", а якщо буква "N", то це означає, що смартфон був виданий замість того, який зламався на гарантії. Ось і все.

Цікаво: Відомо, що робити якщо Android-смартфон або iPhone “зависли”.

Щоб побачити актуальний номер моделі вашого iPhone, потрібно перейти в Установки, далі перейти в Основні, наступний крок в "про цей пристрій" і далі тиснемо на "Номер Збірки".

Перевіряйте свої смартфони і у випадку, якщо буде виявлено, що вас обдурили в магазині, зразу йдіть повертати його і вимагайте справжній новий смартфон, а не відновлені і тому подібні.

Також нещодавно було названо 5 причин чому не варто переходити з Android на iPhone

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Корпорація Apple розробляє розумні окуляри

Декілька тижнів тому, всі вже знали, що корпорація Apple розробляє розумні окуляри Apple Glass і планує їх представляти в...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -