Реклама

Відомі причини, чому смартфон погано ловить інтернет

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Іноді смартфони починають дуже погано ловити інтернет, або ж взагалі втрачають з’єднання. На це є конкретні причини, які ми й хочемо розглянути далі у статті. Не завжди проблема в самому пристрої. Часто на це впливають зовнішні фактори.

Місцевість

Якщо виїхати за місто, спуститись під землю (підвал, метро тощо), або ж просто їхати по трасі, то очевидно, що інтернет почне працювати гірше. Це пов’язано з відсутністю потрібної кількості вишок мобільного оператора. З цим нічого самостійно зробити не можна. Інтернет з’явиться як тільки пристрій повернеться в зону хорошого покриття.

Цікаво: 9 міфів про акумулятори смартфонів, у які варто перестати вірити.

Мобільний оператор

Мобільні оператори можуть проводити технічні роботи або ж може відбутись якийсь збій мережі. В такому випадку користувачі відчують труднощі зі з’єднанням. Є ще й певні години протягом дня, коли найбільше людей користується інтернетом, тоді також завантажувати сторінки буде складніше. Якщо така проблема виникла, то варто або зачекати, або ж перейти на іншого оператора.

Тип мережі

Зараз більшість користується мережею 4G. Коли на неї йде велике навантаження, то швидкість може падати. Особливо це відчутно там, де зв’язок й так не стабільний (наприклад, за містом). В такому випадку можна перемикнути свій пристрій на 3G. Швидкість вже не буде настільки висока, зате буде стабільна. Дану дію можна виконати в налаштуваннях смартфона.

Цікаво: Чи дійсно живі шпалери знижують показник автономності смартфона?

Проблема з сайтом або додатком

Іноді інтернет не завантажує конкретний сайт в браузері. Причиною можуть стати неполадки або технічні роботи на самій веб-сторінці. Також часто трапляється, що один додаток через інтернет працює добре, а інший ні. Тоді варто встановити оновлення програми (якщо воно є) або ж просто перевстановити сам софт.

Оновлення

Смартфони потрібно постійно оновлювати. Це допомагає виправляти різні вразливості та помилки. Після оновлення пристрій завжди працює краще. Якщо оновлення не було встановлене, а інтернет працює погано, то можливо проблема в цьому. Варто встановити актуальне оновлення і всі труднощі зникнуть. Іноді може знадобитись перепрошивка, але це краще довірити спеціалісту, щоб не зашкодити телефону.

SIM-карта

SIM-карти також виходять з ладу. В середньому вони працюють 3-5 років, а далі їх варто замінювати. Причина в тому, що на карті є контакти, які з часом перестають досконало працювати. В такому випадку можуть виникати проблеми зі зв’язком. Також заміну варто робити, якщо SIM-карта потрапила у воду або була пошкоджена механічно. Час від часу обов’язково потрібно очищати лоток для SIM-карти. У нього потрапляє бруд та пил, які в майбутньому перешкоджають хорошому з’єднанню. Якщо ви не впевнені, що проблема саме в SIM-карті, то вставте в телефон іншу і перевірте якість інтернету. Інша карта повинна працювати добре, тоді це означатиме, що вашу прийшов час замінити.

Цікаво: Названо 6 хитрощів, які дійсно зроблять ваш телефон Android швидшим.

Смартфон

Смартфони також можуть виходити з ладу і це стане причиною поганого з’єднання. В деяких випадках допомагає звичайне перезавантаження або ж увімкнення авіарежиму. Якщо цього не достатньо, а телефон падав, то варто звернутись у сервісний центр за допомогою.

Причин поганої мережі може бути дуже багато. Це основні, які найчастіше трапляються. Варто слідкувати за своїм пристроєм, щоб зрозуміти, що не так і чому інтернет став поганим.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Как быстро получить банковскую карту в ПриватБанк без навязывания дополнительных услуг

Стаття доступна українською...За последние 2-3 года, количество владельцев банковских карт стремительно выросло и оно будет только увеличиваться. Такая резкая...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -