Реклама

Відомо, як правильно користуватися смартфоном літом в спеку

Останні Новини

Як відомо, техніка не любить надто низьких та надто високих температур. Саме тому, спекотне літо стає інколи нестерпним для смартфонів і вони виходять з ладу або ж починають ламатись. Враховуючи те, що користувачі зазвичай не випускають пристрій із рук, постійно говорять по ньому, працюють, роблять фото і т.д., ми вирішили поділитись деякими правилами, які допоможуть телефону пережити літо непошкодженим.

Пряме сонячне проміння. Влітко стає актуальним відпочинок на морі/озері. Якщо ви поїхали купатись, то намагайте на пляжі ховати телефон далі від прямого потрапляння сонця. Покладіть його до сумочки або хоча б прикрийте одягом. Таким чином пристрій не перегріється і не пошкодиться. Найбільше псується від спеки батарея, тому слідкуйте уважно. Те ж саме стосується автомобілів. Якщо ви виходите із машини, то краще заберіть телефон. Під сонцем транспорт дуже нагрівається і так само нагріється й смартфон. Якщо ви звикли їздити із навігатором у телефоні і кріпите його біля керма, то також подивіться, щоб проміння не потрапляло постійно. Ви уявіть як тяжко працювати пристрою коли в ньому запущена програма, навколо спека, так ще й увімкнена зарядка (як часто буває в авто).

Цікаво: Названо 5 дратівливих функцій, які можна вимкнути на смартфонах Samsung

Захисний чохол. Майже кожен купує для свого смартфона чохол, щоб захистити його від пошкоджень. Але проблема в тому, що в спеку навпаки він утримує тепло. Якщо ви помітили, що ваш телефон дуже нагрівся, краще зняти на деякий час чохол, дати пристрою охолонути. Те ж саме варто робити коли ви заряджаєте телефон. Акумулятор і так нагрівається від процесу зарядки, а чохол тільки погіршує ситуацію.

Сумка для телефона. Якщо ви постійно носите влітку із собою сумочку, то краще смартфон покласти туди. Кишеня не може захистити від тепла настільки добре. По-перше, тканина на одязі занадто тонка, щоб забезпечити прохолоду, по-друге, пристрій може нагрітись від температури тіла. Сумка найкращий варіант. В неї не потрапляють сонячні промені та вона не нагрівається від високої температури.
Заряджання. Це правило стосується не лише спеки влітку. Якщо ви заряджаєте телефон, то не користуйтесь ним, або робіть це за нагальної потреби. Смартфон, коли увімкнений в розетку, і так працює в посиленому режимі, так ще й гріється батарея від електрики. Якщо ним під час цього користуватись, то температура всередині може стати критично високою і знизити працездатність акумулятора. Не важливо чи спекотно в приміщенні, чи ні, але коли телефон під'єднаний до зарядного пристрою, краще його повністю залишити в спокої.

Додатки. Є програми на телефоні, які не вимагають багато ресурсів, а є такі, що дуже навантажують телефон. Зазвичай це сучасні ігри, фоторедактори і тому подібне. Якщо ви користуєтесь чимось таким, то робіть час від часу перерви, щоб смартфон міг відпочити та охолодитись. Особливо такі відпочинки важливі в спекотну пору року. Під час перегріву може постраждати не лише батарея, а й сама програма буде працювати не на повну, бо пристрій просто не зможе запустити все потрібне.

Варто знати: Відомо, що впливає на якість фото в смартфоні окрім мегапікселів

Не варто нехтувати такими простими правилами. Інколи декілька хвилин відпочинку можуть забезпечити смартфону триваліший термін служби. Але варто пам'ятати, що поради підходять для справних телефонів. Якщо ваш пристрій нагрівається сам по собі за незрозумілих причин, то краще відразу звернутись в сервісний центр. Там зможуть допомогти усунути проблему.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

5 дорогих та популярних смартфонів, які сьогодні коштують дешево

Виробники смартфонів, один поперед одного, спішать здивувати новинками вибагливих на сьогоднішній день користувачів. Проте не всі мають фінансову можливість...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -