Реклама

Як легко видалити браузер Microsoft Edge

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо ви використовуєте інший браузер, а не стандартну систему Windows, дізнайтеся, як видалити Microsoft Edge, щоб заощадити місце на вашому ПК!

Цікаво: Як переконатися, що розширення браузера безпечні.

Браузером за замовчуванням операційної системи, Windows 10 , є Microsoft Edge , заснований на тій же схемі кодування, що й Google Chrome. Але якщо ви спробували браузер, але вам не сподобався досвід, ви можете видалити Microsoft Edge.

Хоча Edge є хорошим браузером, є люди, які не дуже люблять пробувати новий. З цієї причини ми навчимо вас, як видалити Microsoft Edge, щоб звільнити більше місця на комп’ютері.

Виявляється, що видалення Microsoft Edge - не таке просте завдання, якщо ви зайшли так далеко, намагаючись зрозуміти, як видалити Microsoft Edge, ви, ймовірно, намагалися видалити його через налаштування Windows, але натрапили на кнопку «видалити» інвалід.

Однак ми можемо примусово видалити браузер вручну за допомогою «CMD», дуже старого інструменту, який присутній практично у всіх операційних системах Windows.

Давайте подивимося, як видалити Microsoft Edge за допомогою cmd:

  1. На комп’ютері з Windows 10 торкніться клавіші «Windows» і введіть «Командний рядок», виберіть її правою кнопкою миші, щоб відкрити додаткові параметри у спадному меню. Не відкривайте його відразу, оскільки для видалення Edge нам знадобиться отримати доступ до нього як системний адміністратор.
  2. У спадному меню, що з’явиться після виконання попереднього кроку, виберіть опцію «Запуск від імені адміністратора» за допомогою лівої кнопки миші. З’явиться запит на запуск програми від імені адміністратора, натисніть «Так», щоб cmd відкрити від імені адміністратора.
  3. Коли  відкриється командний рядок  , введіть таку команду: cd %PROGRAMFILES(X86)%\Microsoft\Edge\Application\10*\Installer
    Зверніть увагу, що моя версія Microsoft Edge — «101.0.1210.32», це означає, що я повинен ввести її шлях із числом «10*», як показано на шляху вище. Якщо ви не можете отримати доступ до папки, змініть цифри більше десяти «>10» і натисніть клавішу «Enter», щоб отримати доступ до папки.
  4. Після натискання клавіші Enter, щоб підтвердити введення в папку, скопіюйте та вставте цю іншу команду: uninstall --force-uninstall --system-levelПісля вставки знову натисніть клавішу «Enter», щоб підтвердити свою команду в CMD.
  5. Через деякий час після введення вищевказаних команд браузер Microsoft Edge більше не буде доступний на вашому комп’ютері. Однак, якщо ваша проблема полягає не в самому браузері, а в програмах, які відкривають його як браузер за замовчуванням, ви можете змінити це налаштування.

Цікаво: Браузер Microsoft Edge буде попереджувати про “вкрадені” паролі.

Як відключити Microsoft Edge

Коли ви вперше запускаєте свою операційну систему Windows, вона встановлює власні інструменти та програми з печаткою Microsoft за замовчуванням у системі. Але є спосіб вимкнути Microsoft Edge як браузер за замовчуванням і встановити свій браузер як перевагу інших програм.

На комп’ютері з Windows клацніть меню на значку вікна Windows, а потім натисніть «Налаштування».

Тепер виберіть опцію «Програми», щоб перейти до розділу, де розташовані налаштування програми.

У меню ліворуч від розділу програм натисніть «Програми за замовчуванням», щоб вибрати параметри програми Windows за замовчуванням.

Потім знайдіть «Веб-браузер» і натисніть браузер «Microsoft Edge», щоб показати інші параметри.

Після виконання попереднього кроку з’явиться спадне меню, виберіть свій браузер як новий системний параметр за замовчуванням. З’явиться сповіщення про зміну браузера, натисніть «Все одно змінити», щоб змінити браузер Windows за замовчуванням.

Ось і все, таким чином всі програми відкриють веб- сторінку за допомогою свого нового браузера за замовчуванням.

Цікаво: Microsoft вирішила підстрахувати користувачів браузера Microsoft Edge.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Nokia выпустит ультрабюджетный смартфон меньше чем за 3000 грн

Стаття доступна українською...Сегодня поступила информация, что Nokia выпустит ультрабюджетный смартфон меньше чем за 3000 грн. Он будет называться Nokia...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -