Реклама

Відомо, як виявити “прослушку” в Вашому смартфоні

Останні Новини

Технологія прослуховування та відслідковування насправді є дуже корисною в окремих випадках. Вона створена перш за все для отримання даних про місцезнаходження, запису розмов та інформації про людину, яка до прикладу, скоїла якийсь злочин. Такі технології допомагають правоохоронцям швидше та якісніше впоратись із правопорушником. На жаль, в теперішній час, прослуховують телефони і звичайних людей, які нічого поганого не зробили. Це може серйозно нашкодити, але щоб цього не сталось, ми навчимо в даній статті виявляти “прослушку” в себе на смартфоні.

Перша ознака того, що вас слухають – реклама пов’язана з розмовою. Буває так, що людина про щось поговорила і відразу після цього вискакує в інтернеті кругом реклама з тим предметом або товаром, про який йшла мова. Це свідчить про те, що якісь додатки мають доступ до мікрофона та камери. Не слід винити когось у цьому, адже всі дозволи ми надаємо самі, зазвичай не читаючи спливаючі вікна. Для перевірки, в налаштуваннях смартфонів є окремий розділ з дозволами, їх можна в будь-який момент скорегувати, тобто вимкнути непотрібні.

В сучасних моделях смартфонів стоять спеціальні індикатори, які загораються під час роботи камери, мікрофона тощо. Це дозволяє швидше вимкнути непотрібну активність на телефоні.

Цікаво: Названо ефективний захист від шахраїв в інтернеті

Наступною ознакою прослуховування є швидке розряджання акумулятора. Якщо ви помітили, що батарея різко сідає не на 1-2%, а відразу на 10-20% і більше, варто звернути на це увагу. Але швидке зниження заряду акумулятора може також свідчити про потребу його замінити, або про те, що паралельно на телефоні працюють програми, які потребують багато енергії. Програми можуть працювати в фоновому режимі, а ви про це і не здогадуєтесь. Тому перш ніж робити висновки, потрібно все перевірити.

Ну і ще одна з ознак, це сильний перегрів телефона. Якщо ви говорите по телефону або переписуєтесь в месенджері і різко відчули підвищення температури корпусу, то це повинно насторожити. Звісно, причиною можуть бути і паралельно відкриті програми/ігри, але все ж звернути увагу на це потрібно.

Виникає питання, для чого комусь прослуховувати звичайних людей? Яка від них може бути корисна інформація? Насправді все просто. Зазвичай прослушки ставлять рекламні або якісь схожі компанії, для отримання інформації про життя людини (її звички, хобі, склад сім’ї, наявність дітей/тварин тощо). Після отримання потрібного, в інтернеті і починають вискакувати оголошення направлені на інтереси тої чи іншої людини. Таким чином і працює реклама. Як бачите, шкоди ніякої це принести не повинно.

Для того, щоб відключити прослуховування немає конкретних дій. Все що ви можете зробити, це користуватись телефонами з новими версіями операційних систем, вони більше захищені. А також звертати увагу де і що ви пишете про себе. Це стосується різних анкет, опитувань, реєстрацій. Ну і не потрібно переходити на різні сумнівні сайти, які пропонують виграші та інші бонуси такого роду.

Не забудьте подписаться на нашего Главного Редактора в Instagram, или на нашу официальную страницу в Facebook, канал в Telegram и в Twitter. Также следите за нами в Google News.

Відомо, як виявити "прослушку" в Вашому смартфоні

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы лучшие смартфоны Xiaomi в 2021 году

Стаття доступна українською...Все мы хорошо знакомы с компанией Xiaomi, в худшем случае, вы просто о ней слышали. Так вот,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -