Home Новини сучасних технологій Відомо, що робити, якщо перестав працювати екран смартфона

Відомо, що робити, якщо перестав працювати екран смартфона

0

Ми думаємо, що з проблемою, коли не працює сенсорний дисплей смартфона, стикалося багато користувачів. Не робіть поспішних висновків, що телефон зламався і проблема у програмному забезпеченні. Насправді є багато інших причин, чому це відбувається. Саме про них ми сьогодні і поговоримо та навчимо Вас, як виправити таку несправність.

Є різні способи вирішення проблеми неактивного екрану при умові, що все нормально з програмним забезпеченням. Якщо Ваш екран запрацює після описаних нижче дій, то в роботі ОС смартфона проблем точно немає.

Перший спосіб – перезавантаження телефона.

Цей спосіб є самим простим і в більшості випадків самим дієвим, хоча здається по-іншому. Перезавантажуючи телефон, Ви вимикаєте та оновлюєте всі фонові служби, які могли тимчасово вийти з ладу. В більшості випадків цей спосіб спрацьовує і проблема з роботою екрану зникає.

Ось що треба конкретно зробити – натиснути та трохи потримати кнопку живлення, доки відкриється меню. Далі вибрати «Перезавантаження» і натиснути на нього. Якщо все ж таки кнопка не нажимається, або меню не з’являється протягом 30 секунд, то тримайте ще деякий час – телефон має вимкнутися сам. Після цього його треба включити повторно і почекати, доки завантажиться.

Цікаво: Відомо, чи краще лагодити дисплей у зборі чи лише екран.

Другий спосіб – перехід у безпечний режим.

Цей спосіб дає можливість продіагностувати Ваш смартфон – чи є вина сторонніх програм у проблемі неактивного дисплея. Для цього потрібно так само натиснути та утримувати кнопку живлення - в нових моделях телефонів на Android перехід у безпечний режим робиться саме тут. Далі з’явиться запит на вхід у безпечний режим – нажміть OK. Після перезавантаження телефон буде уже в безпечному режимі.
Якщо після цих дій, сенсорний дисплей став активним, то причина криється в сторонніх програмах, завантажених на телефон. Тому що у безпечному режимі Android, телефон працює виключно на заводських програмах, встановлених виробниками. Усі сторонні ресурси при цьому вимикаються.

Щоб повернутися назад у звичний режим роботи – просто повторно перезавантажте смартфон.

Третій спосіб – провести діагностику дисплея.

Є спеціальна програма, яка тестує дисплей на проблеми – наявність мертвих пікселів, насиченість та контрастність екрану, вигорання OLED-екранів та інше. Програма-тестувальник має назву Display tester. Завантаживши її, проведіть тестування, а далі дивіться по результату - чи причина криється в якомусь аспекті, чи ні.

З усього, що було написано вище, вже можна виділити три причини, чому бувають збої в роботі сенсорного дисплею. Це: збій в роботі фонових служб, завантажені сторонні програми чи додатки, збій в роботі елементів екрану. Крім цих причин, існують ще такі:

перезавантажена внутрішня пам'ять та захисні елементи екрану.

З проблемою заповненої пам’яті я стикалася особисто. На повідомлення «У телефоні немає місця» я довгий час не звертала уваги. Потім настав момент, що вже не можна було зайти у месенджер та вийти з нього, телефон ніяк не реагував, дисплей не працював. Я навіть не могла перезавантажити смартфон. Щоб вирішити проблему, потрібно було підключитися до комп’ютера та перекинути на нього зайві папки, відео і фото, аби звільнити пам'ять смартфона. Після цього екран став активним і запрацював як раніше.

Друга причина – захисне скло чи плівка.

Вони також деколи впливають на сенсорний шар, роблячи його не чутливим. Вирішення очевидне – зніміть захист і проблема зникне.

Якщо все, що ми описали, Вам досі не допомогло, то можна спробувати керувати Вашим пристроєм за допомогою інших методів. На нашу думку, вони є незручні, але ми хочемо, щоб Ви про них знали.

Цікаво: Відомо, як розширити функціонал вирізу в екрані на Android-смартфонах.

Керування телефоном за допомогою голосу

Існують програми, які дозволяють керувати пристроєм, проговорюючи команди. Одна з них – Google Voice Access, прослуховує Ваші команди та нумерує їх. Щоб програма зробила якусь дію, Ви просто називаєте її номер.

Також є голосовий доступ. Недоліком його є те, що він виключно на англійській мові. Принцип роботи його полягає у тому, що дії програми пов’язані з відповідними командами на англійській мові. Ви маєте правильно промовляти англійські слова та пам’ятати фрази, щоб програма Вас сприймала.

Цей метод ми вважаємо не зручним. Крім того невідомо, чи вдасться Вам встановити ці програми на телефон. Якщо напряму не вийде, то спробуйте по-іншому, підключивши телефон до комп’ютера через сайт Play Store.

Керування телефоном за допомогою мишки і клавіатури

Щоб це зробити, прийдеться заморочитись. Потрібно знайти підходящий перехідник з micro-USB на USB, чи Type-C на USB і підключити мишку і клавіатуру. Ще треба знайти розгалужувач, адже телефон має один роз’єм. Для простого користувача смартфона це все занадто складно і незручно. Ми рахуємо, що це крайній випадок, коли потрібно хоч якось користуватися телефоном і при цьому інші способи не допомогли. На наш погляд, вже краще під‘єднатися до комп’ютера.

Якщо всі методи, що ми описали в цій статті, не вирішили проблеми неактивного сенсорного дисплею, тоді звертайтесь до спеціаліста, щоб замінити модуль екрана.

Також нещодавно було названо способи, якими можна захистити екран смартфона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version