Реклама

Відомо, що робити, якщо погано працює Wi-Fi

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Що може бути гірше, ніж поганий та повільний інтернет? Гіршим може бути тільки поганий домашній інтернет, або ж Wi-Fi. Зазвичай, проблема з поганим інтернетом може бути пов’язана і з поганим тарифом інтернету, недобросовісним інтернет-провайдером та внутрішніми проблемами. Якраз про внутрішні проблеми ми сьогодні й поговоримо і назвемо 5 простих порад, які допоможуть покращити Wi-Fi дома.

Зміна каналу Wi-Fi

Найчастіше проблему з поганим Wi-Fi вдома можна вирішити за допомогою простої зміни каналу. Таким методом можна вирішити проблему тих, хто проживає в багатоквартирних будинках, де в кожній квартирі є свій Wi-Fi і всі маршрутизатори працюють на одному каналі.

Щоб змінити канал, необхідно знайти канал, який найменше завантажений. З цим допоможуть спеціальні програми (inSSIDer або WiFiInfoView), які покажуть найкращий канал для вибору.

Знаючи доступний канал, необхідно перейти в налаштування роутера і замінити стандартний канал, на той, який вибрали ви.

Правильне місце для Wi-Fi роутера

Досить часто проблеми з поганим Wi-Fi пов’язані саме з неправильним вибором місяця для маршрутизатора. Рекомендується розміщувати маршрутизатор приблизно по центрі квартири або будинку, щоб сигнал рівномірно надходив у всі найближчі кімнати.

Також рекомендується розміщувати маршрутизатор подалі від іншої електроніки та чим вище, тим краще.

Прошивка для роутера

Досить часто проблеми з якістю Wi-Fi пов’язані із застарілою прошивкою роутера і маршрутизатора. Також можливо, що у вас давно не оновлювалося “залізо” на ноутбуці або ПК.

Щоб оновити прошивку для своїх пристроїв, необхідно перейти на офіційний сайт виробника та вказати модель роутера та встановити її через настройки маршрутизатора.

З драйверами аналогічна ситуація, знаходите модель та виробника Wi-Fi обладнання і переходите на офіційний сайт. Шукаєте драйвера і завантажуєте.

Підсилювач антени

Якщо у вашій квартирі або будинку є багато стін, товщина яких не дозволяє безперешкодно проходити сигналу, варто придбати підсилювач антени. Її необхідно встановити в тих місцях, де сигнал Wi-Fi найгірший.

Купівля додаткового маршрутизатора або модемного маршрутизатора

Бувають випадки, коли сигнал всерівно поганий і неякісний і ці методи не допомагають. В такому випадку можна додатково придбати ще один маршрутизатор або модемний маршрутизатор (Про різницю між ними можна прочитати тут) і під’єднати його з вже підключеним маршрутизатором за допомогою мережевого кабеля або ж за допомогою Wi-Fi.

Якщо навіть це не допомогло, рекомендуємо ознайомитися з детальнішим матеріалом, де розказується як боротися з повільним Wi-Fi вдома.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо способи анонімного читання повідомлень в месенджері WhatsApp

Досить часто бувають випадки, коли ви отримали повідомлення від певного контакта, але з певних причин не готові йому відповідати...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -