Реклама

Все, що потрібно знати про Р2Р платежі

Останні Новини

Назва Р2Р-платіж можливо не всім знайома, але нею точно користуються практично всі. Це такий тип переказу коштів, і саме про нього піде мова в нашій статті. Платежі Р2Р стають дуже популярними, так як все більше людей відмовляються від готівки і користуються виключно картками банків. Так от, давайте розглянемо, що таке Р2Р-платіж та що про нього обов’язково потрібно знати.

Для початку розберемо, що таке Р2Р. Це такі перекази коштів, які здійснюються між звичайними людьми. В цьому не задіяні підприємці чи якісь установи. Тобто, Р2Р платіж це коли ви хочете комусь із друзів/рідних скинути гроші. Зазвичай їх використовують коли хочуть віддати якусь суму, позичити чи заплатити за щось навпіл.

Цікаво: Українцям розповіли, що таке “Оплата частинами” від ПриватБанку

Давайте тепер поговоримо як працюють Р2Р платежі та де їх можна робити. Для цього існують спеціальні програми. Їх є дуже багато, тому не будемо виділяти якусь одну. Просто оберіть, яка найбільше сподобалась. Для того, що скористатись послугами програми, потрібно мати рахунок або картку в одному із банків країни. Далі просто завантажте додаток на телефон та зареєструйтесь. Із особистих даних потрібно буде внести номер рахунку/картки та номер телефону/електронну адресу. Після реєстрації буде змога шукати в самій програмі знайомих по імені або пошті, а також швидко їм надсилати кошти. Швидкість отримання грошей залежить від самої програми. Одні здійснюють платіж за декілька хвилин, інші за декілька днів.
Перш ніж встановити якусь із програм, треба звернути увагу на декілька критеріїв, про які розповімо нижче.

Перше - це баланс. Є програми, які вимагають, щоб на балансі завжди були кошти, бо по іншому платіж буде неможливим. Тобто, користувачу спочатку треба закинути гроші на баланс в програмі і лише тоді перекидати кошти іншій людині. Це не дуже зручно, бо по-перше довго, по-друге, може стягуватись додаткова комісія вашого банку. Такі транзакції дорого обходяться. Є й інший тип програм, які не вимагають ніякого позитивного балансу. Людина просто створює платіж і гроші йдуть напряму із картки на картку. Це зазвичай відбувається швидко та без зайвих не малих затрат.

Друге - зняття коштів. Якщо ви отримали кошти на баланс в програмі або вони там у вас зберігаються, то їх також не можна на пряму зняти. Треба спочатку перекинути їх на свій рахунок/картку, а лише тоді йти в банкомат та отримувати готівку. Знову ж таки, це зайві витрати та час. Такі операції зазвичай займають до декількох днів, а не завжди є змога чекати так довго.

Платежами Р2Р користується в більшості молодь. Для них різні нові програми та системи легко освоюються та не приносять дискомфорту в використанні. Старші люди менше вникають в Р2Р, але все ж також в деяких випадках використовують. По всьому світу Р2Р-платежі стають дуже популярними і це зрозуміло, адже завдяки ним немає потреба ходити в банк чи використовувати різні стандартні не завжди зручні банківські перекази. Єдине питання, яке часто виникає у всіх користувачів, а чи безпечно користуватись платежами Р2Р?

Варто знати: Розповідаємо все про дитячі виплати на картку ПриватБанку

Наша відповідь - так. Всі установи/програми, які мають справу із грошима або переказами, або банківськими картками, намагаються захистити своїх користувачів від втрати коштів та від шахрайських схем. Для цього використовуються спеціальні системи захисту, які унеможливлюють будь-який злом та отримання доступу до особистих даних. Звісно не можна повністю покладатись на когось і треба ще й самому уважно слідкувати за тим кому та куди надсилаються гроші. Але занадто сильно хвилюватись теж не варто. Зараз технології постійно розвиваються, а особливо системи безпеки, адже шахраїв з часом стає все більше.
В Р2Р-платежах, як і у всьому, є свої переваги та недоліки. Давайте ж про них поговоримо. Із переваг варто відмітити, що це дуже зручний та швидкий спосіб надсилання коштів. Для здійснення переказу не потрібно вносити купу даних, адже всі вони відразу є в програмі.
Якщо немає готівки, то можна не хвилюватись, що не зможете оплатити щось. Ну і перевагою є швидкість переказу. Він може тривати всього декілька секунд.

Недоліки також є, без них нікуди. Деякі програми затримують переказ на кілька днів, а це може стати проблемою. Деякі додатки вимагають поповнювати баланс, що також не зручно. Ну і зрештою, якщо ви випадково надіслали комусь кошти, то їх повернути не можливо. Сервіс не передбачає скасування транзакції. Іноді це також може стати великою проблемою. Ну і ще один недолік, який часто ніхто не помічає, це те, що платіж можна робити в одній лише валюті. Але якщо вас така умова не влаштовує, то можна знайти програму із ширшими можливостями.

В декого може виникнути питання, а для чого шукати і встановлювати додаткові програми, якщо можна надсилати гроші за допомогою стандартного банківського платежу. Насправді так, можна не ускладнювати, але платежі Р2Р набагато зручніші. Якщо ви в них добре розберетесь, то більше не захочете користуватись чимось іншим. Це чудова альтернатива, якщо ви вже відвикли використовувати готівку. Найчастіше ця система використовується для обміну коштами між рідними людьми або друзями, які хочуть за щось спільно заплатити. Якщо двоє людей використовують одну програму то навіть даних додатково ніяких не треба вносити. А якщо користувач відповідально віднісся до вибору додатку, то кошти будуть надходити швидко та без зайвих комісій, що також дуже вигідно. Тому, тим, хто ще не знайомий із новою системою, рекомендуємо обов'язково скористатись найближчим часом.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Що означає мережевий шантаж та як правильно діяти коли стали жертвою?

Шахраї. Вони зараз на кожному кроці. Куди не подивись, всюди вони повигадували свої схеми для виманювання інформації та грошей...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -