Реклама

Зображення на екрані смартфона можна буде відчути руками

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні надійшла інформація, що зображення на екрані смартфона можна буде відчути руками. Як повідомляється, компанія BOE запатентувала новий тип дисплея, який дозволить людям з порушеннями зору відчувати зображення.

Незважаючи на розвиток технологій відображення інформації, електронні пристрої з шрифтом Брайля є дуже дорогими і обмеженими за типом відображуваного контенту.

Якщо останній патент BOE буде реалізований в комерційному пристрої, ситуація може сильно змінитися. На відміну від існуючих рішень, які відображають обмежений контент і до того ж є досить повільними, розробка BOE швидше і пропонує більше можливостей. Рішення складається з двох пристроїв: основне – це сенсорний дисплей, який працює з крихітним гаджетом, що надягають на палець.

Коли користувач використовує невеликий тактильний пристрій і проводить рукою над сенсорним екраном, який відображає зображення, він отримує тактильний зворотний зв'язок. Тобто екран передає інформацію про те, що саме відображається на ньому. У патенті йдеться, що це рішення дозволить людям з порушеннями зору не обмежуватися тільки розпізнаванням тексту. Вони також зможуть «бачити» форми і зображення в цілому.

Якщо компанії BOE вдасться довести розробку до комерційного стану, а виробники почнуть використовувати технологію в своїх пристроях, то на ринку можуть з'явитися смартфони, які запропонують зі слабким зором користувачам новий рівень взаємодії з контентом.

Патент був опублікований 26 січня, на даний момент невідомо, коли дана технологія з'явиться в комерційних пристроях.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Перераховано маловідомі, але корисні функції OC Android

Сьогодні ми продовжимо говорити про маловідомі, але від того не менш корисні функції ваших операційних систем і навіть браузерів. На черзі...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -