Реклама

Бюджетний та дорогий смартфон мають однаковий дизайн. Як зрозуміти, яка різниця між ними?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

У наш час існує безліч смартфонів, від самих дешевих до дорогих. Майже всі вони мають красивий зовнішній вигляд, щоб залучати покупців. Якщо ви хоч колись самі вибирали телефон, то могли зіткнутися з тим, що два телефона мали однаковий дизайн, але відрізнялися за ціною. В такі моменти один відразу зрозуміє в чому пастка, а другий, який нічого не розуміє в них, задається питанням: “Яка між ними різниця і за що я маю переплачувати?”. Все дуже легко, просто слід їх порівняти. Спочатку треба розглянути:

1.Комплектуючі – це саме головне у смартфоні. У дешевих телефонах, як правило, встановлені самі дешеві компоненти, а в дорогих, зрозуміло, що навпаки. Подивіться, який в ньому процесор, дисплей, акумулятор, камера, на скільки гігабайтів внутрішня та оперативна пам’ять і так далі. Після цього ви відразу зрозумієте, що в дорогому встановлене саме сучасне залізо, завдяки якому смартфон буде працювати багато років, а не почне гальмувати, як дешевий через кілька місяців.

Також в дорогих стоять дуже якісні дисплеї, що споживають малу кількість енергії і не сильно напружують очі. Ще вони мають захист від вологи, пилу, чого в дешевих немає. В таких телефонах є дуже багато функцій: починаючи з NFC, закінчуючи Always On Display (тільки на Amoled екранах). Інші навіть можуть складатися, як книга. От спробуйте знайти дешевий смартфон, що вміє це робити. Я навіть знаю що буде, ви його просто не знайдете.

В дешевих смартфонах немає навіть підтримки 5G та швидкої зарядки. В основному вони мають акумулятори об’ємом не більше 3000 мАг, а то і менше. Купивши його, вас буде чекати “голий” Android без якихось оболонок. Про якість фото, зроблених на його камеру можна сказати тільки одне – це просто мило.

Цікаво: На що звернути увагу при купівлі нового смартфона – 4 поради.

2.Матеріали корпусу і зовнішній вигляд – це теж одна із головних деталей, яка робить смартфон привабливим. Погодьтеся, що приємніше користуватися тим телефоном, що має красивий дизайн. І дорогий, і дешевий смартфон може виглядати красиво, але це тільки на фотографіях. Якщо дорогий насправді відчувається і виглядає на свою ціну, то про дешевий таке не скажеш.

При можливості зайдіть у магазин телефонів і потримайте в руках обидва. Ви відразу помітите різницю в матеріалі корпусу. В дорогому він виготовлений з металу і приємний на дотик, задня частина скоріше всього буде зі скла, а ось в дешевому – все далеко не так оптимістично. Корпус повністю пластиковий і на дотик – як іграшка. Так, скло хоч і має властивість легко розбиватися, але з ним телефон виглядає набагато краще.

Цікаво: 5 дорогих та популярних смартфонів, які сьогодні коштують дешево.

3.Виробник. Це впливає на популярність і ціну телефона. Смартфони дуже відомих брендів майже завжди дорожче, ніж від не популярних, навіть якщо в них однакові комплектуючі. Все через те, що компанія має велику популярність і потребує багато коштів на виготовлення телефонів.

На цьому все. Сподіваюся, що ви зрозуміли, яка різниця між дорогим та дешевим смартфоном. Але мабуть у вас з’явилося ще одне питання: “Який телефон все таки купити?”. Вибирайте щось середнє за ціною та від відомих брендів. Наприклад: Xiaomi, Realme, Huawei, OPPO та інші.

Також нещодавно було названо п’ять основних недоліків сучасних смартфонів на Android.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Представлена ергономічна підставка для моніторів від Xiaomi

На платформі Xiaomi Youpin представлена ергономічна підставка для моніторів від Xiaomi. Ціна на підставку визначена у розмірі близько 54...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -