Реклама

Bluetooth в смартфоні відстежує нас: правда чи міф?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Смартфони стали настільки невіддільною частиною життя сучасних людей, що ми вже сприймаємо їх та їхні функції як щось звичне та буденне. Це зрозуміло, адже телефони для нас вже не є новинкою, нас важко чимось здивувати, а часом ми навіть вимагаємо від розробників оновлень та ще більших можливостей наших гаджетів. Постійною функцією смартфонів є Bluetooth, якою точно всі користувались хоча б один раз в житті.

Ви, найімовірніше, ніколи глибоко не занурювались і не вивчали принципи дії бездротової техніки, адже більшість людей сприймає це як належне та навіть обов'язкове. В той же час, коли нас ця тема особливо не цікавить, велику вагу їй надають кіберзлочинці.

Цікаво: Названо пристрої, які можна підключати до ноутбука через Bluetooth.

Вивчивши та дізнавшись про порушення безпеки Bluetooth, вони можуть отримати доступ до десятків пристроїв, а отже і до вашої особистої інформації. Експерти з безпеки Каліфорнійського університету кажуть навіть про те, що за допомогою Bluetooth можуть навіть відстежувати ваше місце розташування. То ж, як бачимо, звичний нам Bluetooth не такий вже і безпечний, як здавалось раніше.

Та і це ще не всі можливі ризики. Навіть, якщо Bluetooth вимкнений, однаково є вірогідність передачі інформації стороннім особам. В той же час всі сучасні гаджети – від аудіо-аксесуарів і до ноутбуків, окрім власних недоліків, непов’язаних із цим питанням, мають ще мінуси у передачі бездротового сигналу. Також важливим моментом є те, що за допомогою певних інновацій спільне використання Bluetooth допомагає краще розпізнавати пристрій та отримувати вашу особисту інформацію.

Справа в тому, що унікальна модель випромінювання та Bluetooth Low Energy мають властивість ідентифікувати потрібний комусь пристрій серед багатьох інших. Як вказують дослідження, серед 162 пристроїв ціною близько 200 доларів, за допомогою Bluetooth можна легко ідентифікувати 40% з них.

Наразі розробники шукають рішення цієї проблеми задля покращення роботи гаджетів та підвищення безпеки їх власників, а наразі найкращою порадою є вимикати Bluetooth тоді, коли у ньому немає потреби і не залишати його увімкнутим на довгий час.

Також нещодавно було названо 10 варіантів використання Bluetooth в смартфоні, про які ви не здогадувалися.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

У PlayStation 5 дійсно дуже мало вільного місця на SSD

У PlayStation 5 дійсно дуже мало вільного місця на SSD. Користувачам доступні всього лише 667 ГБ з 825 заявлених...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -