Реклама

Чому в Україні збільшуються продажі кнопкових телефонів

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Останні 2-3 роки кількість власників кнопкових телефонів почала зростати і якщо в перший рік такого зростання можна було вважати, що це тимчасова “акція”, то за останні 2 роки тенденція до збільшення кількості кнопкових телефонів збереглася. З одної сторони, це не логічно, враховуючи ту кількість смартфонів, яка представлена на українському ринку, а з іншої сторони, деяка логіка все ж присутня. Так чому в Україні збільшуються продажі кнопкових телефонів? Розповім на власном у прикладі і моєму старенькому кнопковому телефоні Nokia Asha 200.

Так, раніше, років 9-10 тому, виникла необхідність в покупці недорогого телефона, який би протримався деякий час, до покупки смартфона. Як завжди в таких випадках, я ним користувався близько 4-х років і тільки потім придбав смартфон. Зараз же, після стількох років користування смартфоном, я знову знайшов свій Asha 200 і продовжив ним користуватися. В даному випадку, від смартфона я повністю не відмовився, але більшість часу користуюся кнопковим телефоном. Чому так вийшло? Зараз назву основні причини, чому повернувся до телефона з кнопками, а якщо точніше із qwerty-клавіатурою.

Перша причина - якість зв'язку.

З якихось причин, якість зв'язку на моєму смартфоні бажає кращого і я вже експериментував з різними смартфонами, але різниця не відчувається - говорити по телефоні складно.
Вмикаючи свій кнопковий телефон, проблеми у зв’язку не відчуваються і можна вільно говорити по телефоні. Причина напевно полягає в тому, що смартфон працює як в мережі 2G, так і в 3G та 4G, а через це, в пошуках кращої мережі, зв’язок бажає кращого.
Кнопковий телефон працює в одній мережі 2G і проблем взагалі нема, так як покриття 2G в Україні хороше.

Друга причина – автономність.

Хоча мій смартфон (Asus) і видає непогану автономність, часом, при активному користуванні, заряду не вистачає на цілий день і його приходиться додатково підзаряджати. Інколи це особливо нервує,особливо тоді, коли смартфон вкрай необхідний, а він розряджений.
В той же час, Asha 200 пропонує близько 50 годин прослуховування музики і близько 800 год в режимі очікування. При активному користуванні телефоном, тиждень автономності забезпечено і це найменше, що він може запропонувати.

Третя причина - відсутність додатків.

В даному випадку мова йде про всі можливі додатки типу Instagram, Facebook і тому подібне. Якщо сильно набридають вічні сповіщення та онлайн, кнопковий телефон рятує, тим більше, що у випадку крайньої необхідності, в інтернет з нього вийти можна.

Четверта причина - компактність та міцність.

Компактність напевно один із найважливіших факторів при переході (хоч і частковому) на кнопковий телефон. Asha 200 невеликий по розмірах і вільно поміщається в усі кишені. Також не варто хвилюватися за його міцність, оскільки падіння для нього також не страшні.

Звісно, переходити на кнопковий телефон повністю зараз складно, оскільки зв'язок часто тримається не тільки через дзвінки, а ще й через месенджери. Крім цього, інколи виникає необхідність в швидкому інтернеті, а кнопковий телефон цього не може запропонувати. Якби не було, але якщо вміло комбінувати використання кнопкового телефона і смартфона, то можна справді проводити час більш продуктивно, оскільки смартфони забирають дуже багато вільного часу.

Так ось, в більшості випадків, українці саме через ці причини переходять знову на кнопкові телефони. Можливо в декого присутні ще й інші причини, типу безпека та анонімність, але в більшості випадків, 4 причини, перераховані вище, відіграють найбільшу роль при переході з смартфона на кнопковий телефон.

Я продовжу свій експеримент і спробую декілька днів взагалі не використовувати смартфон. Результатом поділюся в наступній статті.

Також нещодавно було названо причини такої популярності смартфона POCO X3 Pro серед українців.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Українці в небезпеці: шахраї активно зламують акаунти в Facebook

Активне використання кожним із нас соцмереж постійно зростає. Відповідно до цього, зростає і можливість шахрайських дій в нашу сторону....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -