Реклама

Чи зникне Wi-Fi з розповсюдженням 5G?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Мережа 5G набагато швидша, ніж Wi-Fi. І різниця ця дійсно суттєва, швидкість 5G може бути вища в 5 разів, а то і більше. Тому багато хто задається питанням, чи зникне Wi-Fi з розповсюдженням 5G. Давайте розберемо цю тему.

Wi-Fi набрав популярність не так давно, приблизно років 7 тому. І на це були свої причини. В роки появи Wi-Fi, мобільний інтернет був зовсім слабким, він повільно загружав потрібні сайти, а покриття було далеко не кругом. Часто в квартирах у містах також не тягнув мобільний зв'язок. Саме по цій причині Wi-Fi став чудовою альтернативою мобільному інтернету.

Наступною причиною популярності є обмеження трафіку. Безлімітний мобільний інтернет тільки відносно безлімітний. У ньому все рівно є певна кількість Гб на місяць, якщо ви їх використаєте, то інтернет буде максимально повільний. Ще й ціна на нього не мала. Wi-Fi безлімітний справді, в ньому немає жодних обмежень по використанню трафіку. Тобто, не потрібно задумуватись скільки часу сидіти в інтернеті і на що його краще витрачати.

Цікаво: Чому українці бояться 5G і чи справді це небезпечно.

Зараз з'явилось багато пристроїв, окрім телефонів і комп'ютерів, які також працюють від мережі інтернет. Наприклад, якби не було Wi-Fi, то в холодильник, телевізор, принтер і т.д. потрібно було б купувати sim-карту і підключати інтернет. Це було б зовсім не зручно.

Розробники 5G дуже хочуть зробити таку мережу, яка буде краща за Wi-Fi по усіх параметрах і витіснить її. Але на даний момент це неможливо, бо перевага 5G поки тільки в швидкості.

Також нещодавно було названо причину, через яку українським мобільним операторам вигідно запускати 5G в Україні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Директор Redmi вважає завищеною ціну смартфона iPhone 12 Pro

Apple вчора презентували серію смартфонів iPhone 12, яка складається з чотирьох різних моделей - iPhone 12, iPhone 12 mini,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -