Реклама

Функції мобільників, які говорили про достаток власника

Останні Новини

Цікаву тему ми сьогодні обрали для обговорення – старі добрі мобільні телефони. Ні, не про сучасні гаджети, які є в кожного, а про ті, що були років 10-15 тому. Перші телефони не мали особливих функцій окрім дзвінків. Потім вони почали вдосконалюватись і додавати різні можливості необхідні для комфортного користування. Саме в час розвитку технологій, модель та можливості телефона багато чого говорили про власника. Чим більше було різноманіття, тим крутіше. Сьогодні хочемо розповісти, які дійсно функції були круті та необхідні в той час.

Цікаво: Мобільні телефони знову можуть мати знімні батареї в Європі

Кольоровий екран – це перше і найголовніше. Зараз це звучить дивно і не зрозуміло, як екран може бути розкішшю, якщо він є у всіх. Колись це було далеко не так. Дійсно якісний кольоровий дисплей на якому можна було переглядати контент був не у всіх. Взагалі тоді були моделі із чорно-білим зображенням. Зараз всі смартфони однакові майже по якості картинки, щоб побачити різницю треба добре придивитись і порівняти. Коли був вибір тільки або кольоровий, або ні. І в першому випадку власник був дійсно крутим.

Bluetooth. Це взагалі було справжнім проривом. Щоб передати на старих мобільниках файли, треба було використовувати або кабель (а він був не дуже доступний по ціні), або інфрачервоний порт. Він був далеко не у всіх телефонах. Та взагалі, передача файлів була не простим процесом. З появою Bluetooth звісно все змінилось. Він почав активно використовуватись для підключення між собою двох пристроїв і для передачі фото/відео. Люди ним раніше набагато активніше користувались ніж зараз.

Музика. Про прослуховування треків на телефоні колись навіть мова не йшла. На пристроях було декілька стандартних максимально простих рингтонів, які можна було поставити на дзвінок або смс-повідомлення. Потім в мобільниках почали використовувати поліфонію, яка вимірювалась голосами і чим їх більше, тим якісніший звук. Згодом з'явились телефони із підтримкою mp3 і це було справді круто, люди мали одночасно і телефон і плеєр. Ось такі моделі цінувались більше інших.

Варто знати: Мобільні проксі – що це та як вони працюють

Камера. Про наявність камери спочатку взагалі не йшла і мова. Потім почали по трохи з'являтись моделі із дуже слабенькими показниками і найкращою стала камера в 2 Мп, це якщо брати час до винайдення смартфонів. Загалом зрозуміло, що знімки, а особливо можливість знімати відео робили власника просто нереально крутим. Зараз це звучить трохи смішно, але така реальність.

Карта пам'яті. Вона стала потрібною десь років теж 10 тому. Тоді вже було більше різних файлів на телефонах і їх потрібно було десь тримати. Цікаво, що на телефонах могла бути додаткова пам'ять на 64 Мб. Це зараз взагалі не зрозуміло, але тоді файли займали стільки, що більше не було потреби купувати.

Це найголовніші характеристики, які хотіли мати мабуть всі. Коли не було проблем із, наприклад, поганою батареєю. Телефони не розряджались так як зараз, бо не мали стільки процесів, а люди не проводили в них стільки часу. Те ж саме із інтернетом. Раніше і мови не було про якусь безлімітну швидкісну мережу. Якщо людина могла дзвонити безкоштовно або мала більше хвилин, ніж усі, то це була справжня розкіш. А інтернет був настільки повільний, що ніхто навіть не намагався ним скористатись.

Ось такі вимоги колись були до телефонів. Майбутнім поколінням, які не застали епоху мобільників, буде навіть уявити важко такі пристрої. Зараз все змінилось і здивувати людей смартфоном стає все складніше і складніше. Пристрої в сучасному світі замінюють ПК та багато іншої техніки.

Цікаво: Xiaomi взялися за мобільні сонячні батареї

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы лучшие смартфоны Nokia в 2021 году

Стаття доступна українською...Все мы хорошо помним Nokia, как популярного производителя кнопочных телефонов, которые славились своей долговечностью, автономностью, уникальными дизайнами...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -