Home Новини сучасних технологій Компанія Samsung представила найпотужніший процесор для смартфонів

Компанія Samsung представила найпотужніший процесор для смартфонів

0

Компанія Samsung представила найпотужніший процесор для смартфонів – Exynos 2100. Він виконаний по 5-нм техпроцесу з використанням технології ультрафіолетової фотолітографії (EUV). Платформа підтримує роботу в мережах 5G.

Samsung називає Exynos 2100 самим передовим мобільним процесором компанії. За словами представників Samsung, платформа пропонує максимальну продуктивність. Раніше в бенчмарке Geekbench Exynos 2100 не поступився по одноядерній продуктивності Snapdragon 888 і навіть обігнав процесор Qualcomm в багатопотоковому тесті.

Samsung розповіла, що завдяки 5-нм техпроцесу енергоспоживання Exynos 2100 знижено на 20%, а загальна продуктивність може бути підвищена на 10% в порівнянні з попереднім поколінням. CPU складається з восьми ядер: потужного Cortex-X1 (2,9 ГГц), трьох високопродуктивних Cortex-A78 і чотирьох енергоефективних Cortex-A55.

Графічний чіп в Exynos 2100 на 40% продуктивніше, ніж було раніше. Що стосується можливостей штучного інтелекту, то процесор може виконувати до 26 трильйонів операцій в секунду (TOPS). Цікаво також те, що Exynos 2100 підтримує роздільну здатність камери до 200 Мп.

Процесор вже надійшов у серійне виробництво. Швидше за все, дебютує в смартфонах серії Galaxy S21.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version