Реклама

Названо 4 прості способи захисту банківської карти

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

В попередньому матеріалі ми розповідали, як правильно зберігати банківську карту, щоб не залишитися без грошей в екстреному випадку. Зараз же поговоримо про захист банківської карти, а саме буде названо 4 прості способи захисту банківської карти, які якраз вбережуть вас від викрадення грошей з неї.

Найперше варто назвати переваги користування банківською картою, серед яких варто відмітити її компактність та зручність користування нею. З цим заперечувати ніхто не буде, оскільки користуючись одною банківською картою, у вас відпаде потреба в користуванні готівкою, оскільки більшість магазинів зараз приймають банківську карту для оплати товарів та послуг. Крім цього, навіть у випадку втрати банківської карти, ви не втратите свої гроші. Вам буде необхідно тільки перевипустити собі нову карту, а стару заблокувати.

Тепер же поговоримо про захист банківської карти, який вбереже вас від викрадення ваших грошей.

  • не давайте свою карту стороннім особам

В даному випадку варто зауважити, що мова йде про знайомих та інших, які можуть скористатися вашою картою в своїх корисливих цілях. Часті випадки коли знайомі позичають карту і "випадково" її втрачають. Через деякий час, з тієї ж карти, починають знімати готівку і довести, що це робить саме знайомий, буде досить складно.

  • не тримайте банківську карту в задній кишені

Тримати банківську карту (та й смартфон також) в задній кишені не варто, оскільки це те саме місце, з якого найлегше її вкрасти. Навіть якщо крадіям не вийде з неї зняти готівку, або ж розрахуватися в магазині, вам все рівно прийдеться її перевипускати, а це вже займе деякий час, який ви будете без банківської карти.

  • не повідомляйте реквізити банківської карти стороннім

Єдине, що ви можете повідомляти стороннім особам, так це номер вашої карти. Всі інші дані, які включають в себе термін її придатності, секретний 3-х значний код (CVV), номер вашого телефону для доступу в онлайн-банк та секретні коди отримані від банку, повідомляти не можна. Про це навіть повідомляють в банку, оскільки шахраї часто представляються від їхнього імені та вимагають надання конфіденційної інформації.

  • не оплачуйте покупки в сумнівних інтернет-магазинах

Також не рекомендується розраховуватися банківською картою в інтернет-магазинах, в яких ви раніше нічого не купляли. Також звертайте увагу на те, чи магазин є оригінальним, а не фішинговим, який максимально схожий до відомого бренду, але з різницею в тому, що вони викрадають всі банківські дані.

Дотримуючись цих 4-х рекомендацій, ви вбережете свої гроші на банківській карті та рахунку. Також, при можливості, при шопінгу в інтернет-магазинах, розраховуйтесь тільки після отримання товару. Якщо ж ви довіряєте магазину, то розраховуйтесь зразу банківською карткою на свій страх і ризик.

Також нещодавно було названо причини розмагнічення банківських карт.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Galaxy Z Fold 3 отримає підекранну камеру

Samsung Galaxy Z Fold 2 , який пішов офіційним у вересні прибув в якості значного оновлення по порівнянні з...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -