Реклама

Названо 5 “фішок”, яких бракує сучасним смартфонам

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Практично всі користувачі сучасних смартфонів раніше користувалися кнопковими телефонами, пік популярності яких припав на період з 2000 по 2010 роки. Зараз підлітки не в курсі всього того, що ми мали на своїх кнопкових телефонах Nokia, Motorola, Siemens та Sony-Ericsson. Тоді ми того не цінували, а зараз, з смартфонами, нам всім цього бракує. Так ось, в цій статті буде трохи ностальгії, а також буде названо 5 “фішок”, яких бракує сучасним смартфонам.

Змінний корпус

От чого справді не вистачає, так це змінних корпусів, або хоча б зворотної панелі. Раніше проблема з чохлами була досить серйозною, оскільки вони або взагалі не випускалися, або були в обмежених кількостях і тільки для деяких моделей. Крім цього, старі телефони були дещо потужнішими за сучасні смартфони, тому їхній захист ніколи не був на першому місці.

Якщо пам’ятаєте, то колись, якщо корпус втратив "товарний" вигляд, або ж десь була тріщина, то можна було просто купити новий корпус, а старий зняти з смартфона і викинути в смітник. Зараз цього справді бракує.

Змінний акумулятор

Не відходячи далеко від змінних корпусів, переходимо до змінних акумуляторів. Враховуючи те, що раніше телефони робили не на 3-4 роки, то логічним було, що через деякий час користування телефоном, прийдеться змінювати акумулятор. При цьому, заміна відбувалася максимально швидко, а новий акумулятор було придбати неймовірно просто.

Зараз же, практично всі виробники смартфонів відійшли від цієї ідеї і зазвичай не пропонують таку функцію, як заміна акумулятора (самостійно). Зараз заміною займаються тільки в сервісних центрах, особливо тоді, коли смартфон ще на гарантії.

Міні дзеркало

Можливо ви зловили той час, коли кнопкові телефони додатково були обладнані дзеркалом на зворотній стороні телефона (нижче основної камери). Причиною цього стали перші селфі, які тоді починали популяризуватися, а оскільки фронтальних камер ще не було, то й приходилося додавати дзеркало, щоб бачити себе і робити відносно якісні селфі на основну камеру.

Зараз виробники смартфонів починають додавати міні дисплеї на зворотню сторону смартфона і ціль в них та сама, що й в кнопкових телефонах. На жаль, таких смартфонів ви зустрінете мало, останнім таким прикладом став Xiaomi Mi 11 Ultra.

Захист камери

Раніше практично всі телефони мали захист основної камери, що завжди рятувало у випадках падіння телефона на підлогу. Зараз же, смартфони обладнані декількома камерами, але їхній захист бажає кращого. Додатковий захист камер нам би точно не завадив.

Компактність

Згадаємо всі свої кнопкові телефони… Їхньою особливістю була їхня компактність, оскільки їх можна було поставити в будь-яку кишеню і не хвилюватися. Крім цього, телефонами було зручно користуватися одною рукою, чого не скажеш про 80-90 % сучасних смартфонів.

Зараз виробники смартфонів все більше женуться за розмірами дисплеїв і все частіше забувають про зручність користування такими смартфонами.

Ми назвали тільки ті фішки кнопкових телефонів, яких найбільше бракує в сучасних смартфонах. Крім вищеперерахованих, можна ще назвати автономність, міцність, оскільки це також важливо, хоча у виробників смартфонів із цим все рівно проблеми.

Також нещодавно було названо 3 компактні смартфони з дисплеями до 6 дюймів в 2021 році.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

В Xiaomi розповіли, що робити із старими смартфонами

Шкода викидати телефон, який зламався. Користувачі постійно хочуть вигадати якесь нове застосування смартфону, який не працює. Варіантів у них...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -