Реклама

Названо 6 способів пришвидшення роботи Android-смартфона

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Практично всі, хто купляє новенькі смартфони, через 2-3 роки стикаються з такою неприємністю, як вповільнення роботи свого пристрою. Це цілком закономірно, оскільки все технічне обладнання з часом застаріває і вже не може працювати з такою продуктивністю, як раніше. Крім цього, з кожним роком технології розвиваються неймовірно швидко і через це, всі смартфони просто не мають змоги виконувати своє призначення так добре, як раніше. Якщо ви власник смартфона, який вас радував протягом декількох років і зараз ви не бажаєте його замінювати на новий, то зараз буде названо 6 способів пришвидшення роботи Android-смартфона.

  • Змінюємо розширення екрану

В даному випадку мова йде про його зменшення, оскільки при меншому розширенні, зменшується навантаження на процесор, та й автономність покращується.

Для цього переходимо в Налаштування вашого смартфона, далі шукаємо Налаштування Дисплея, далі вибираємо розширення екрану і вибираємо найменший, або ж комфортний для користування.

  • Видаляємо непотрібні додатки

Цілком логічно, що для пришвидшення роботи смартфона необхідно провести максимальне очищення його внутрішнього простору. Для цього можна почати із непотрібних додатків, які ви використовуєте рідко, або ж взагалі не використовуєте.
В першу чергу варто видалити або вимкнути ті додатки, які були попередньо встановлені на смартфоні і далі перейти до тих, які ви завантажували особисто.

Для цього вам потрібно перейти в Налаштування смартфона і шукати Менеджер Додатків (можливо у вас буде називатися по-іншому). Далі натискаємо на Всі додатки і гортаємо повний перелік встановлених на смартфон додатків, видаляючи все зайве.

  • Чистимо Кеш

Це також один із важливих пунктів у пришвидшенні роботи смартфона. Як відомо, при тривалому користуванні смартфоном, об'єм кеш-пам’яті стрімко збільшується і з часом може серйозно засмітити ваш смартфон.

Щоб очистити кеш від додатків та часто використовуваних сайтів, необхідно знайти Технічне обслуговування смартфона, яке знаходиться в Налаштуваннях пристрою. Далі необхідно натиснути Виправити і все. Варто зауважити, що після повного очищення кешу, смартфон буде працювати повільніше, ніж зазвичай, але це не буде тривати довго.

  • Booster

Ще одна корисна фішка, яка може стати в нагоді для пришвидшення смартфона. Суть даної функції полягає в тому, що під час завантаження певних файлів з інтернету, буде використовуватись одночасно Wi-Fi та мобільний інтернет. Функція корисна в тих випадках, коли необхідно швидко завантажити певний файл.

В даному випадку, вам необхідно знову перейти в Налаштування та відшукати "З'єднання". Наступним кроком стане пошук "Додаткові налаштування з'єднання" та "Завантаження Booster".

  • Віджети

Зразу повідомляємо, що будь-які анімації та віджети пригальмовують роботу будь-якого смартфона, а не тільки старого. Різниця тільки в тому, що нові смартфони ще справляються з такими навантаженнями, а старі ні.

Вимикати віджети досить просто, оскільки необхідно просто затиснути вибраний віджет та перетягнути за його межі екрану.

  • Параметри розробника

Ще один популярний спосіб пришвидшення смартфона - активація режиму розробника. В такий спосіб, ви зможете бачити додаткові налаштування смартфона, які приховані від пересічних користувачів смартфонів.

Для цього переходимо в Налаштування телефона та шукаємо "" Про телефон". Переходимо і шукаємо "Інформація про програмне забезпечення" та тиснемо 7-8 разів по ньому. Все, ви в параметрах розробника.

Зразу попереджуємо, що не всі налаштування, які були перераховані вище, будуть доступними для вас та вашого смартфона. Перед серйозними змінами в налаштуваннях смартфона, завжди робіть резервні копії.

Також нещодавно було названо смартфони Xiaomi, які вже тестують нову версію MIUI на базі Android 12.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розповідаємо, як увімкнути темний режим, торкнувшись задньої панелі iPhone

Якщо у вас iPhone 8 або новішої версії та найновіша версія iOS, ви можете використовувати функцію під назвою Back Tap , щоб перемикатися...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -