Реклама

Названо 7 причини, чому українці вибирають дорожчі Mac замість дешевих ПК

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ні для кого не секрет, що MacBook від Apple дорожчий, ніж ноутбук / ПК будь-якої іншої компанії. Зрівнявши ціни, можна побачити, що різниця у ціні становить не просто декілька тисяч, які не сильно вдарять по гаманцю користувача. Найчастіше MacBook коштує вдвічі або ж втричі більше, ніж звичайний ноутбук з Windows. Отож, з такого факту випливає логічне запитання, чому деякі люди продовжують обирати MacBook. Розглянувши це питання, можна побачити декілька пояснень. Ось деякі із них:

Надійність та стабільність

Зрозуміло, що і Windows, і Mac можуть працювати на багатьох платформах, однак тут між ними теж є різниця. Windows на одних платформах може працювати краще, а на інших – гірше, що ускладнює роботу користувачів. А от у Mac таких проблем немає, адже його обладнання є сталим і користувачам не варто очікувати чогось особливого та незрозумілого. Саме зрозумілий та легкий у використанні інтерфейс Mac цінують його користувачі і називають одним із найбільших плюсів техніки цієї компанії.

Цікаво: Переваги та недоліки нового моноблока Apple iMac 24 2021.

Інтерфейс користувача незмінний

Незважаючи на те, що macOS часто оновлюють, всі версії подібні до попередніх, чого зовсім не скажеш про Windows. Тобто, якщо востаннє ви користувались Mac декілька років тому, то зараз ви швидко зорієнтуєтесь в інтерфейсі навіть найновішої версії, не прикладаючи до цього ніяких зусиль. Якщо в Mac і з’являються нові функції, то користувач легко знайде їх у налаштуваннях. В той же час, у Windows часто змінюють розташування навіть найважливіших налаштувань та функцій, що аж ніяк не може бути перевагою.

Підтримка програмного забезпечення

Що стосується старих версій, то Apple тут знову має переваги. Він підтримує їх краще, аніж це робить Microsoft з Windows. Згодом, звісно від підтримки старих версій відмовляються, що пов’язано із появою нових моделей на ринку, однак життєвий цикл їхніх продуктів досить довгий.

Цікаво: Відомо, коли треба додавати оперативну пам’ять в ПК.

Оновлення ПЗ

Можливо, ви і самі стикались з проблемою, де Microsoft може не працювати з оновленням Windows. Така чи подібна ситуація була, напевно, у всіх, адже це притаманно техніці на Windows. Вам ще дуже пощастило, якщо неполадки стосувались, наприклад, повільної роботи комп’ютера і не торкнулись чогось серйознішого, як це часто трапляється. Говорячи про Mac, то таких випадків одиниці. Так, Mac теж не ідеальний, у нього часом теж виникають збої та неполадки після оновлення, але це трапляється максимально рідко і вирішується досить швидко.

Можна вигідно продати

Навіть старий Mac можна продати за досить непогану суму, якщо він досі у хорошому стані. Зрозуміло, що кошти за проданий старий Mac не дозволять вам придбати нову продукцію Apple, але сума буде досить пристойною як за використану техніку. І охочих придбати Mac ви знайдете досить швидко, навіть за умови, що пристрій не один із новіших. Якщо поглянути на техніку з Windows, то вони швидше втрачають свою цінність та якість роботи, тому перепродати їх буває важче, адже покупці розуміють, що придбане потребуватиме доопрацювань.

Цікаво: Названо 4 мінуси покупки “готового” комп’ютера.

Брендин та маркетинг

За роки роботи компанія Apple отримала репутацію серед користувачів їхньої продукції, яка не може зрівнятись ні з ким іншим на ринку, що може побачити кожен. Високий рівень фірма показує не тільки у створенні техніки, але і у рекламі, що показує їхню увагу до деталей та клієнтоорієнтованість. Більшість людей може скептично ставитись до Apple саме через досить високі ціни на їхню продукцію, однак всі сумніви і неприязнь зникнуть саме після придбання хоча б одного ґаджету. Користувачі Apple згодом починаю розуміти, що така ціна за продукт цілком виправдана і гарантує його якісну роботу протягом довгого часу.

Інтеграція з іншими продуктами та послугами Apple

Уся техніка Apple швидко та легко синхронізується між собою, не створюючи при цьому збоїв та не зменшуючи швидкість роботи. Власники хоча б двох пристроїв Apple можуть побачити, що вони відмінно працюють з iCloud та іншими сервісами від компанії, якщо їх правильно налаштувати. На жаль, Windows не має схожої переваги.

Отож, ми розглянули найпопулярніші та основні причини, за якими люди між дорожчим Apple та бюджетнішим Windows продовжують обирати перший варіант.

Також нещодавно стало відомо, що мають на меті хакери, які атакують ПК звичайних користувачів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відбувся запуск Galaxy M31s. Повні характеристики

Сьогодні відбувся запуск смартфона Samsug Galaxy M31s в Індії, і ми поговоримо про повні його характеристики. Даний телефон -...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -