Реклама

Названо причини, чому смартфон розряджається навіть тоді, коли ним не користуються

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Практично всі власники смартфонів стикалися з ситуацією, коли смартфоном деякий час не користувалися, а акумулятор все рівно розряджався. Ситуація знайома більшості власників Android-смартфонів, тому зараз буде названо причини, чому смартфон розряджається навіть тоді, коли ним не користуються.

Фонові процеси

Найчастіше, причиною розряджання смартфона в неактивному стані є фонові процеси. Зазвичай винуватцями фонових процесів на смартфоні є різноманітні додатки, месенджери, соціальні мережі і тому подібне, які весь час оновлюються та продовжують працювати навіть без вашої участі. При можливості, необхідно скоротити кількість додатків, яким дозволено працювати в фоновому режимі.

Передача даних і скачування файлів

Ще одна популярна причина витрати ємності акумулятора є ті ж самі додатки, але в даному випадку проблемою є передача різноманітних даних з їхньої сторони. За рахунок цього, витрачається не тільки заряд акумулятора, а й споживання мобільно інтернету. Перейдіть в налаштування смартфона та знайдіть розділ "Трафік мобільних даних". Шукайте в списку ті додатки, які споживають найбільше трафіку і обмежте їм доступ до інтернету (якщо це можливо).

Шкідливі додатки

Також можливий варіант, що смартфон швидко розряджається через те, що при блокуванні екрану на смартфоні запускаються шкідливі додатки, які збирають дані про вас, та ще більше заражають смартфон. Також можливий варіант, що під дією шкідливого додатку, ваш смартфон починає майнити криптовалюту для зловмисників. Також можливі випадки, що в фоновому режимі здійснюється перегляд реклами в браузерах, за що зловмисник також отримує заробіток. Якщо у вас виникли підозри щодо цього, краще проскануйте смартфон мобільними антивірусами або в ручному режимі шукайте додаток-шкідник.

 Проблеми з акумулятором

Також часті випадки, що смартфон швидко втрачає автономність саме через проблеми з акумулятором, термін експлуатація котрого вже закінчується. Також можливий варіант, що на вашому смартфоні встановлена неякісна батарея, тобто бракована. В даному випадку, перевірте скільки часу працює смартфон в активному стані і скільки часу йому необхідно для повної зарядки. Якщо відбулися зміни в гіршу сторону, відвідайте сервісний центр і при потребі, замініть акумулятор.

 Бездротові технології

Черговими винуватцями швидкого розряджання смартфона стануть бездротові технології, а саме Wi-Fi, Bluetooth та активний 4G. Якщо у вас активне хоча б щось із цього переліку, то ваш смартфон буде досить швидко витрачати в автономності, особливо коли ввімкнені всі три технології. Всім вже давно відомо, що 4G значно виснажує акумулятор, особливо тоді, коли відсутнє якісне з'єднання і смартфон весь час "в пошуках" кращого зв'язку.

Екстремальні температури

Ще одна причина швидкого розряджання смартфона - занадто низькі або високі температури. В такому випадку акумулятор починає набагато швидше розряджатися, оскільки температура навколишнього середовища значно відрізняється від рекомендованої. В даному випадку допоможе тільки нагрівання або охолодження смартфона до комфортної кімнатної температури.

Також нещодавно було названо 10 популярних міфів про смартфони, в які ви даремно вірите.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як одночасно користуватись двома обліковими записами в WhatsApp? Інструкція для iPhone

Бувають випадки, коли людині потрібно створювати і одночасно користуватись двома обліковими записами в месенджерах. Якщо у вас телефон на...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -