Реклама

Названо відмінність між JPEG та JPG форматами файлів

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Усі формати, в яких можуть бути зображення, різні. І створені вони були для вирішення тих чи інших проблем з фото. JPEG, JPG, JIF – це все майже одне й те саме. Виникає тоді питання, для чого ж їх стільки однакових? Далі і розберемо.

Формат JPEG, простими словами, було створено для того, щоб фото займало менше пам'яті. З'явився він у 1992 році. Розшифровується як Joint Photographic Experts Group. Названий на честь групи розробників. В чому ж суть формату? JPEG являє собою 24-розрядні нерухомі зображення з 8 бітами в кожному каналі колірної моделі RGB. Альфа каналу немає, тому такий формат не підтримує прозорість, але підтримує 16 000 000 кольорів. Зберігання фото в цьому форматі, дозволяє зменшити об'єм пам'яті вдвічі, а то і більше. Відбувається це завдяки стисненню із втратами. Але якість при цьому практично не змінюється.

Рекомендуємо: Перераховано 5 правил збереження інформації на електроносіях.

Формат JIF більше ніде не використовується, бо мав ряд різних недоліків. Але на основі нього були створені інші формати: JPEG/JFIF та JPEG/Exif. Звичайні користувачі їх взагалі не розрізняють. Перший використовується в інтернеті для збереження та передачі фото, другий - в цифрових камерах та інших пристроях такого плану.

У 2000 році вирішили зробити новий формат, який мав витіснити JPEG. Називався він JPG2 або JPF. На жаль, популярності він так і не здобув, через ряд мінусів. По-перше, він був не сумісний із JPEG. По-друге, зображення цього формату займало багато місця, а комп'ютери тоді були з малим об'ємом пам'яті. Вже зараз цим форматом починають користуватись, адже на комп'ютерах більше немає проблем з місцем. Але цей формат на даний момент підтримує лише браузер Safari.

Якщо говорити про JPEG та JPG, то це два абсолютно однакових формати. Колись Windows не дозволяв зберігати файли в форматі, назва якого була довша, ніж три букви. Тому назву скоротили і вийшло JPG. Інші ж операційні системи не мали обмежень і можна було зберігати з назвою JPEG. Тому і на сьогоднішній день є дві назви, а різниці ніякої.

Рекомендуємо: Названо смартфони, які знімають у 8K в 2021 році.

JPEG і PNG - це два формати, які з'явились один за одним. Люди ще досі не можуть визначитись який з них кращий. Справа в тому, що їх призначення для різних типів зображень. Простими словами, звичайне фото можна зберегти в форматі JPEG, бо стиснення з втратами ніяк не змінить якість.

А якщо ви зберігаєте якийсь піксельний логотип, або нефотографічне зображення, то краще брати формат PNG. Цей формат стискає без втрат, але пам'яті забере більше.

З вище написаної інформації зрозуміло, що формати JPEG та JPG, це абсолютно однакові формати.

Також нещодавно стало відомо, що смартфони Xiaomi запозичать одну корисну функцію в Apple iPhone.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо основну причину, через яку купляють фітнес-браслет Xiaomi Mi Band

Сьогодні фітнес-браслети можна помітити в більшості молодих людей, та й не тільки. Але використовують їх всі по-різному. Я також...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -