Home Новини сучасних технологій Нові проблеми безпеки месенджера WhatsApp, через які можна втратити доступ до свого...

Нові проблеми безпеки месенджера WhatsApp, через які можна втратити доступ до свого акаунту

0

Хоча останні кілька днів, можливо і більше, інформація про месенджер WhatsApp надходила в позитивному руслі, зокрема мова йшла про різного роду оновлення та нові функції, то зараз ситуація дещо змінилась. У мережі почала поширюватись інформація про нові проблеми безпеки месенджера WhatsApp, через які можна втратити доступ до свого акаунту.

Основна проблема безпеки, яка була виявлена, полягає в наявності способу відключення будь-якого користувача месенджера від його облікового запису. При цьому, необхідно знати лише номер телефону відповідного користувача.

Працює це таким чином: зловмисник встановлює месенджер на свій пристрій та вводить номер телефону стороннього користувача. Далі на даний номер повинне надійти повідомлення для підтвердження. Правда повідомлення повинні надходити власнику облікового запису, відповідно і номеру телефону, але це не зупиняє зловмисників. Вони продовжують вводити номер телефону сторонньої особи ще кілька разів, відповідно чим більше спроб буде ввійти в акаунт, тим швидше його буде заблоковано. В WhatsApp це відбувається на 12 годин.

Далі зловмисники звертаються до підтримки WhatsApp та в формі електронного листа надсилають прохання про блокування номера телефону. Таким чином, власник номера втрачає доступ до свого облікового запису, а якщо і не одразу, то за декілька раз повторювання процесу обліковий запис буде деактивований.

Подальші дії будуть уже залежати від намірів зловмисників, найймовірніше вам пропонуватимуть викупити свій обліковий запис назад, також можливий шантаж.

Як вберегти себе від такого типу шахрайства, то 100% гарантії безпеки вам не зможе надати ніхто, але ви можете слідувати стандартним рекомендаціям. Такими рекомендаціями є використання двоетапної перевірки, тобто використання не лише пароля, а й додатково прикріпити свій обліковий запис до електронної адреси.

Також нещодавно стало відомо, що користувачі WhatsApp не отримають одної із найочікуваніших функцій.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version