Home Новини сучасних технологій Nvidia представили довгоочікувану бюджетну відеокарту GeForce RTX 3060 Ti

Nvidia представили довгоочікувану бюджетну відеокарту GeForce RTX 3060 Ti

0

Nvidia представили довгоочікувану бюджетну відеокарту GeForce RTX 3060 Ti.
Відеокарта при ціні 400 доларів в США є найдешевшим представником нової лінійки, заснованим на архітектурі Ampere. Ця відеокарта замінить GeForce RTX 2060 Super, яка була запущений по тій же ціні в минулому році.

Nvidia представили довгоочікувану бюджетну відеокарту GeForce RTX 3060 Ti

GeForce RTX 3060 Ti використовує урізану версію графічного процесора GA104, використовуваного в відеокарті GeForce RTX 3070, яка коштує 500 доларів. Було зменшено кількість ядер CUDA, тензорних ядер і так далі, як зазначено в порівняльній таблиці нижче. RTX 3060 Ti також має нижчу тактову частоту – 1665 МГц у порівнянні з 1730 МГц у RTX 3070.

При цьому обидва графічних процесора мають однакові 8 ГБ пам’яті GDDR6 (256 біт), а пропускна здатність пам’яті досягає 448 ГБ / с. Nvidia стверджує, що RTX 3060 Ti випереджає RTX 2080 Super, яка стартувала з позначки 700 доларів.

Звичайно ж, Nvidia GeForce RTX 3060 Ti підтримує трасування променів в реальному часі, відеокарта дозволяє відтворювати будь-які ігри з підтримкою RTX або DirectX Raytracing. GPU також підтримує технологію DLSS (Deep Learning Super Sampling), яка використовує машинне навчання для реконструкції зображень з більш високою роздільною здатністю при роботі з низьким базовим дозволом. Список ігор з підтримкою цих технологій постійно зростає, в списку вже є Cyberpunk 2077.

Технологія Nvidia Reflex скорочує затримки введення в іграх, роблячи управління більш чуйним. Nvidia Broadcast - це набір поліпшень для аудіо та відео за допомогою ІІ, включаючи віртуальний фон, захоплення руху і поліпшене видалення шуму, які користувачі можуть застосовувати в чатах, дзвінках по Skype і відеоконференціях.

Nvidia GeForce RTX 3060 Ti надійде в продаж 2 грудня в обмеженій серії Founders Edition, а також у вигляді стандартних та розігнаних карт від OEM-виробників, таких як Asus, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY і Zotac. У деяких країнах покупці отримають один рік підписки GeForce Now.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version