Реклама

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Playstation 5 і Xbox Series X випущені в листопаді 2020 року, і обидві консолі накопичила рекордні продажі після запуску. Як результат, запаси продовжують залишатися надзвичайно дефіцитними для будь-якої приставки, але, сподіваємось, ситуація повинна покращуватися протягом року. Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща? Зрозуміло, що обидві консолі вже стали популярними серед споживачів, але якщо ви не можете зрозуміти, купувати PS5 чи Xbox Series X, ми тут, щоб допомогти.

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

Від ексклюзивних ігор, таких як Demon’s Souls на PS5, до привабливих нових функцій якості життя, таких як Quick Resume на Xbox Series X, як Sony, так і Microsoft будуть робити все можливе, щоб завоювати серця і думки геймерів протягом наступних кількох років. І найкращі ігри, що з’являться в 2021 році, будуть ключовими для залучення більшої кількості споживачів до будь-якого товару.

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

Дві консолі наступного покоління надзвичайно потужні, здатні здійснювати ігри 4K зі швидкістю до 120 кадрів в секунду, з підтримкою трасування променів, а також надшвидким часом завантаження. Обидві консолі самі по собі справді інноваційні та дуже різні за зовнішнім виглядом, але яка з них підходить саме вам?

Хоча ви не можете помилитися з жодною консоллю, між цими двома новими машинами є кілька ключових відмінностей, які ви повинні врахувати, якщо ви зважуєте, яку вибрати.

Все ще шукаєте PS5 або Xbox Series X?

Наступне покоління - це все про потужність, швидкість та неймовірні рівні візуальної вірності, які раніше просто не були можливими. А коли справа стосується внутрішніх специфікацій як PS5, так і Xbox Series X, обидві консолі не надто віддалені, хоча Microsoft, мабуть, має перевагу на папері з точки зору чистої обчислювальної потужності.

Ми бачили, як обидві компанії намагаються диференціювати свої консолі від інших, особливо з точки зору дизайну. PS5 - це висока приставка, і це найбільша консоль, яку коли-небудь робила Sony. Xbox Series X, навпаки, виглядає більш схожим на ігровий ПК завдяки кубоподібній формі. Незалежно від того, як ви ставитесь до дизайну кожної консолі, їм обом вдається залишатися холодними та тихими в роботі.

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

Sony також зосередила свою увагу на збільшенні відчуття занурення в ігри за допомогою нового контролера DualSense, а також продовжує надавати ексклюзивний досвід, тоді як Microsoft робить ставку на величезну пропозицію Xbox Game Pass, щоб заманити людей у ​​свою екосистему. 

На щастя, обидві системи зворотно сумісні, хоча PS5 підтримує лише деякі ігри PS4. Тим часом на Xbox Series X можна грати в ігри з усіх поколінь Xbox, таких як Xbox 360. 

Хочете дізнатися більше про ключові подібності та відмінності між двома консолями? Ось все, що вам потрібно знати про PS5 проти Xbox Series X.

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

Xbox Series X проти PS5: ключові факти

Xbox Series X і PlayStation 5 - це ігрові консолі нового покоління від Microsoft і Sony, які забезпечують більш амбіційні та графічно вражаючі ігрові враження, ніж будь-коли раніше:

Дата випуску Xbox Series X та PS5: PS5 вийшов 12 листопада 2020 року в окремих регіонах та 19 листопада для решти світу. Xbox Series X вийшла 10 листопада 2020 року
Чи є PS5 потужнішим за Xbox Series X? Їхні можливості обробки дуже схожі, але Microsoft має невелику перевагу, коли справа стосується простої обчислювальної потужності
Скільки коштують PS5 та Xbox Series X? PS5 коштує від 16 тис грн, а Xbox Series X доступна від 18 тис грн.

Xbox Series X проти PS5: Технічні характеристики

Що стосується специфікацій, як Sony, так і Microsoft застосували подібний підхід, хоча на це слід зазначити кілька ключових відмінностей. 

PlayStation 5 оснащений спеціальною версією чіпсета AMD Ryzen третього покоління, що складається з восьми ядер з новою архітектурою Zen 2 та графікою Navi. Процесор працює на частоті 3,5 ГГц. GPU пропонує 36 обчислювальних одиниць, що працюють на частоті 2,23 ГГц і пропонують 10,28 TFLOP. Ці деталі в парі з 16 Гб GDDR6 із пропускною здатністю 448 Гб / с. Це означає, що PS5 може підтримувати такі функції, як трасування променів - інтенсивна техніка освітлення, яка раніше була зарезервована для дорогих графічних процесорів високого класу, і яку ми зараз знаємо, буде "вбудованою в апаратне забезпечення графічного процесора" для PS5.

PS5 також підтримуватиме роздільну здатність екрану до 8K - набагато вище, ніж стандартний 1080p HD телевізорів більшості людей, не кажучи вже про розширення популярності 4K. Він також працюватиме зі швидкістю оновлення 120 Гц, що забезпечує надзвичайно плавний рух в іграх, якщо у вас є сумісний з HDMI 2.1 дисплей. Це неймовірно високі характеристики, тому ми не очікуємо, що ігра в найближчий час досягнуть цих стандартів (не кажучи вже про необхідність дорогого телевізора, який їх підтримуватиме), але PS5 зробить принаймні 4K / 60fps більш звичним видовищем.

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

PS5 також підтримує захоплюючий 3D-звук під час використання гарнітури під час відтворення. Sony забезпечує цей звук завдяки своєму новому двигуну Tempest, який може обробляти сотні джерел звуку, для більш реалістичного звукового середовища. Це досвід, подібний до Dolby Atmos, якщо ви коли-небудь використовували просторовий аудіоформат. 

Мабуть, найцікавішим елементом побудови Sony є його прагнення використовувати SSD-накопичувач . Твердотільний накопичувач у PlayStation 5 - це спеціально побудована апаратна частина, яка пропонує 825 ГБ пам’яті з необробленою пропускною здатністю 5,5 ГБ / с (і стиснених даних до 9 ГБ / с). Це забезпечує надзвичайно швидкий час завантаження під час завантаження гри та дозволяє розробникам подолати багато вузьких місць потокового передавання даних і минулого. 

Однак контролер DualSense є, мабуть, найбільш захоплюючим елементом PS5. Він використовує тактильний зворотний зв'язок, замінюючи технологію гудіння DualShock 4, яка може імітувати всі види найменших вібрацій у руці. Хаптичний зворотний зв'язок дозволяє розробникам точно налаштувати ті відчуття, які відчувають гравці, такі як відчуття дощу або біг по піщаному пляжі. Це працює неймовірно добре та значно покращує зворотний зв'язок та занурення.

Контролер PS5 DualSense також має адаптивні тригери, які дозволяють розробникам програмувати опір тригерів для більш точного моделювання дій. Ви відчуваєте напругу, коли відтягуєте струну лука або, наприклад, віддачу пістолета. Знову ж таки, це чудова сенсація.

Контролер також все ще має роз'єм для навушників, але тепер він має вбудований мікрофон. Якщо у вас немає гарнітури під рукою, ви можете поспілкуватися в чаті за допомогою контролера або надіслати голосове повідомлення другові. 

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

З усіма цими новими можливостями, можливо, не дивно, що Sony підтвердила, що старий контролер DualShock 4 не буде працювати з новими ексклюзивними іграми PS5. DualShock 4 все ще працюватиме з іграми PS4, у які ви граєте на консолі, завдяки зворотній сумісності, але не сподівайтесь використовувати її, коли граєте у версію PS5.

Технічні характеристики Microsoft Xbox Series X

З іншого боку, Microsoft гарантувала, що Xbox Series X буде працювати з усіма контролерами Xbox у всіх своїх іграх.

Він також використовує власні внутрішні модулі AMD, використовуючи ту ж архітектуру Zen 2 і RDNA 2, що і PS5, що робить його вдвічі потужнішим, ніж Xbox One X - найімовірніше технічно ігрове обладнання останнього покоління. 

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

Графічний процесор Xbox Series X може похвалитися 12 терафлопсами обчислювальної продуктивності, з 3328 шейдерами, виділеними для 52 обчислювальних одиниць. Він працює на заблокованій частоті 1825 ГГц, і, на відміну від більшості графічних процесорів, не коливається між швидкостями. Натомість він забезпечує однакову тактову частоту незалежно від температури пристрою або гри, у яку ви граєте. 

Процесор - це спеціальний процесор AMD Zen 2, який має вісім ядер і 16 потоків. Цікаво, що розробники можуть вимкнути одночасну багатопотоковість (SMT), щоб досягти пікової швидкості 3,8 ГГц, або досягти базової швидкості 3,6 ГГц, коли це ввімкнено.

Xbox Series X підтримує роздільну здатність 8K та частоту оновлення 120 Гц при 4K, якщо у вас телевізор, сумісний з HDMI 2.1. Xbox Series X також відповідає PS5, пропонуючи можливості відстеження променів DirectX, і він оснащений надшвидким внутрішнім 1 ТБ SSD NVMe (який можна розширити за допомогою належної карти NVMe ) і може використовуватися як віртуальна оперативна пам'ять для підняття навантаження до 40 разів.

Стандартна оперативна пам'ять буде різновиду GDDR6, а Xbox Series X включає 16 Гб - приємне оновлення порівняно з 12 Гб GDDR5 Xbox One X. Ці характеристики демонструють незначну перевагу для Xbox Series X порівняно з PS5 з точки зору вихідних характеристик, але до цих пір розрив у реальних робочих характеристиках був невідчутний. 

Корпорація Майкрософт прагне зробити затримку в минулому на Xbox Series X завдяки таким передовим функціям, як автоматичний режим низької затримки (ALLM), удосконалення зв'язку в контролері Xbox та підтримка змінної швидкості оновлення (VRR), використовуючи переваги телевізорів. з підтримкою HDMI 2.1. Ви також можете встановити роздільну здатність 1440p, якщо ви граєте на моніторі. 

Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

Наступний Xbox сумісний із підтримкою апаратних аксесуарів для Xbox One, тому вам не доведеться поспішати купувати нові прокладки або нову гарнітуру. Контролер Xbox Series X, хоча і знайомий з першого погляду, включає нові функції, такі як виділена кнопка спільного доступу та текстуровані бампери та тригери. Він не такий інноваційний, як контролер DualSense - він працює точно так, як це робив контролер Xbox One - але він доступний як ніколи завдяки вишуканим розмірам та покращеній ергономіці. 

Існуючі ігри Xbox One, такі як Gears 5 , були вдосконалені, щоб у повній мірі використати потужність Xbox Series X. Якщо ви любите купувати ігри в коробці, а не робити цифрові покупки, він постачається з фізичним дисководом. Як і PS5, він також зможе відтворювати Blu-ray диски 4K UHD .

Xbox Series X також має кілька чудових нових функцій, таких як Smart Delivery , які оновлять вашу гру до "найкращої можливої ​​версії", коли вони надійдуть у майбутньому. Тож ви можете придбати таку гру, як Cyberpunk 2077 для Xbox One, впевнену в знаннях, які ви отримаєте, щоб грати в обмануту версію на Xbox Series X без додаткових витрат. 

Новий Xbox від Microsoft також має функцію під назвою Швидке відновлення. Це дозволяє призупинити кілька ігор одночасно, так що ви можете почати грати в щось інше, а потім за лічені секунди продовжувати те, де ви зупинилися в попередньому заголовку. Це надзвичайно корисно.

Варто зазначити, що Xbox Series X - не єдина консоль нового покоління від Microsoft. Лише цифрова Xbox Series S є більш доступною, хоча і менш потужною альтернативою, яка коштує біля 11 тис грн. Sony пропонує повністю цифрову версію PS5, але це зовсім інша пропозиція щодо дешевшого Xbox від Microsoft, який має потенціал значно розхитати ринок.

Вирок

PS5 та Xbox Series X - це фантастичні пристрої, але зараз нас вразив чудовий контролер, веселий та свіжий користувальницький інтерфейс PlayStation 5 та його потужніша лінійка запусків. Подібність між двома консолями вражає, але обидві вони самі по собі досить унікальні.

З точки зору дизайну, дві консолі не можуть бути більш різними. Обидва безшумні в роботі і надзвичайно потужні, але PS5 має величезні розміри. Xbox Series X має менші розміри, але його квадратна форма не сподобається всім, особливо коли консоль розташована горизонтально. 

Спільна прихильність Sony і Microsoft технології SSD означає, що ігри завантажуються швидше, ніж будь-коли раніше, час завантаження часто займає секунди замість хвилин. Обидві консолі також пропонують фантастичну підтримку зворотної сумісності, хоча прихильність корпорації Майкрософт поширюється і далі, особливо щодо аксесуарів. 

Звичайно, серед шанувальників все ще існує трибалізм, і тому, як і раніше, ігровий контент першої сторони буде, мабуть, важливішим, ніж був коли-небудь. Sony знову почала сильно діяти в цьому плані, хоча відсутність Halo Infinite, безсумнівно, зашкодило ранній привабливості Xbox Series X. 

Яку б консоль ви не вирішили придбати, пам’ятайте, що покоління лише розпочалося - у наступні роки буде ще багато хвилювання, і конкуренція, ймовірно, буде жорстокою протягом усього часу. 

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 6 способів, щоб розблокувати телефон, коли забув пароль

В цій статті буде описано, як розблокувати мобільний телефон, якщо Ви забули графічний ключ чи пароль до нього. Головне...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -