Реклама

Робимо пульт із старого смартфона. Декілька правил.

Останні Новини

Пульт потрібно мати практично до будь-якої техніки, але буває, що вони виходять з ладу або ви не знаєте де його поклали. В такому разі дуже допоможе старий непотрібний смартфон, який з легкістю замінить пульт управління. Такий спосіб підійде усій техніці, яка управляється за допомогою ІЧ-порту, при цьому на смартфоні його мати не обов’язково. Якщо вас зацікавило, читайте далі.

Для початку розповімо про способи перетворення телефона на пульт в тому випадку, якщо ІЧ-порт є. Не всі знають, але зараз дуже багато моделей мають інфрачервоний порт. Зазвичай його можна побачити в верхній частині корпусу (це маленька червона лінія). Якщо ви такої не знайшли, то ще є варіант завантажити програму AnyMote Universal Remote і перевірити за допомогою неї. Отож, якщо ви власник саме моделі з ІЧ-портом, то зробити пульт для будь-якої техніки буде дуже легко. Спочатку завантажте додаток Smart IR Remote (або його аналог). Перевагою саме цієї програми є те, що вона універсальна для усіх пристроїв, які підтримують управління за допомогою інфрачервоного порту. Тобто ви завантажуєте один додаток та керуєте усім, що є вдома. Smart IR Remote не вимагає жодних додаткових налаштувань. Ви просто заходите в неї, вмикаєте ІЧ-порт та підносите телефон до пристрою. Підключення відбувається саме по собі, а після цього ви побачите позначку на екрані, що все пройшло успішно і готове до управління.

Цікаво: Декілька порад, як покращити мережу на смартфоні

Якщо на вашому смартфоні таки немає ІЧ-порту, то можна його купити або ж взагалі зробити самому. Продаються вони багато де і коштують дійсно мало. Підходять для телефонів на Android та iOS. Плюс в тому, що такий додатковий ІЧ-порт ловить на досить далекій відстані - до 10 метрів і може замінити усі пульти управління в домі.

Що ж зробити, якщо ви хочете зробити ІЧ-порт самі?
Вам знадобиться старий пульт, а точніше два інфрачервоні світлодіоди з нього та роз'єм TRS 3.5. Далі читаємо уважно інструкцію:
1. Візьміть супер-клей та склейте між собою два світлодіоди.
2. Зпаяйте виведення між собою і обріжте, якщо вони вийшли занадто довгі.
3. Після цього потрібно припаяти світлодіоди до загальних штекерів
4. Новий штекер буде слугувати як корпус. Ножиком можна відрізати верх і готово.
5. Якщо потрібно, то заклейте це гарячим клеєм, але при потребі.

На цьому все. Але як бачите, щоб зробити самостійно ІЧ-порт треба трохи потрудитись. Набагато легше піти і купити його окремо, тим більше, що ціна дійсно низька. Плюс використання смартфона замість пульта в тому, що він підійде для будь-якої техніки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Apple iPhone 2023 получит новую технологию распознавания лиц Face ID

Стаття доступна українською...Согласно недавно полученной информации, смартфон Apple iPhone 2023 получит новую технологию распознавания лиц Face ID. Согласно докладу...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -