Реклама

Розповідаємо, як смартфони впливають на навколишній світ та організм людини

Останні Новини

Чим далі, тим більше смартфони допомагають людям у повсякденних задачах, а також в роботі. Інколи стає неможливим щось зробити без нього. Є люди, які взагалі не залишають телефон ні на хвилинку, постійно з ним в руках, навіть під час сну кладуть під подушку. Мало хто помічає, але насправді це називається залежністю від ґаджету. Окрім того, що люди витрачають дорогоцінний час на віртуальне життя, смартфони ще й дуже шкодять навколишньому світу і здоров’ю. Сьогодні і поговоримо про ці руйнівні процеси.

Розпочнемо про вплив телефонів саме на природу. Кожен викинутий смартфон містить достатньо шкідливих речовин, які шкодять землі. А враховуючи той факт, що люди зараз почали частіше купувати нові пристрої, то і шкода зросла.

Цікаво: Відомо, як 5G впливає на роботу літаків та чому авіація США проти нового стандарту.

Для того, щоб смартфон працював та ловив зв'язок, потрібно встановити вишки. Їх часто ставлять в полях чи інших віддалених місцевостях. Хвилі, які випромінює вишка дуже погано діють на посаджені рослини, а зокрема на врожай. Було помічено, що на городах біля вишок родило гірше. Радіохвилі погано впливають ще й на птахів, вони не можуть так само добре орієнтуватись в просторі, якщо біля них є вишка.

Важливі для природу комашки, а особливо бджоли, також відчули погіршення після зростання популярності смартфонів. Вже доведено, що біля вишок і великої кількості смартфонів бджоли розмножуються значно гірше.

Тепер розповімо про негативний вплив на організм людини. Після того, як активно почали використовуватись смартфони, було помічено зниження продуктивності, активності та збільшення стресу у людей. Все це пов'язано із ґаджетами. Люди почали обирати не активний відпочинок, а навпаки, за смартфоном з іграми, або ж у соцмережах. Така ж сама історія і з продуктивністю. Коли людина просто сідає і робить свою роботу, то це виходить швидко і якісно. У випадку, якщо відволікатися на телефон, переписки, розмови, то і результат буде повільним і не завжди виграшним. Також було помічено, що люди, які не відпускають телефон з рук, стали більш нервові і не спокійні. Це також пов'язано з випромінення та впливом смартфона на організм.

Для здоров'я телефони теж не корисні. По-перше, довге сидіння в смартфоні, особливо увечері, погіршує зір та сон. В результаті з'являється втома та стрес. По-друге, випромінення від телефона може провокувати пухлини. Звісно, саме випромінення не є сильним, але якщо використовувати смартфон цілодобово, то ризик точно є. Ну і по-третє, смартфон потрібно з обережністю носити людям із кардіостимуляторами. Для них є розписані спеціальні правила користування.

Цікаво: Названо вплив пандемії на можливості гаджетів.

Ну і останньою на сьогодні великою проблемою являються аварії. Вони часто стаються із-за неуважності. Буває, водій говорить по телефону чи пише смс, або ж пішохід сидить в інтернеті і переходить дорогу. Так робити категорично не можна, це може коштувати комусь життя.

Отож, смартфони не є смертельно небезпечні для людей, але варто з розумом користуватися ним та обирати реальне життя, а не те що в ґаджеті.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

З’явилися живі зображення смартфона Lenovo Legion Pro

Нам вже відомо, що 22 липня відбудеться реліз смартфона Lenovo Legion, а сьогодні з’явилися живі зображення смартфона Lenovo Legion...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -