Реклама

Розповідаємо, що робити якщо камера на iPhone перестала працювати

Останні Новини

Камери на iPhone дійсно чудові. Вони можуть робити знімки майже як професійний фотоапарат, при цьому навіть не вимагати особливих налаштувань. Люди звикли відкрити камеру, навести на об’єкт чи людину і все, знімок готовий. Але мало хто знає, що через велику кількість об’єктивів і функцій, камера на iPhone може просто вийти з ладу. Ми хочемо сьогодні розповісти що робити в такому випадку.

Отож, камера в нових смартфонах буває настільки якісна, що нею роблять цілі професійні фотосесії. Вони не будуть 100% такі ж як на професійну камеру, але все ж знімки вийдуть гарні. Такий результат досягається завдяки процесам обробки фото. Щоб створити дійсно хороший знімок, телефон задіює різні обчислення і багато ресурсів процесора. Враховуючи те, що навіть для запуску програми камери витрачається телефоном багато сил, можуть піти збої і камера просто не включиться. Самі проблеми поділяють на три групи: проблема з софтом, з об'єктивом та мікрофоном, із самою камерою.

Цікаво: iPhone: 7 функцій, які змінять спосіб використання телефону

Спочатку поговоримо про софтні проблеми. Вони вирішуються найлегше. Буває, що натиснувши на програму камери або на іконку при заблокованому телефоні, нічого не відбувається. Смартфон не хоче реагувати на цю дію і відповідно програма не запускається. Тут можна зробити наступні кроки для вирішення проблеми. Відкриваємо інтерфейс багатозадачності і дивимось чи є там в списку запущених програм камера, якщо так, то закриваємо її. Після цього повторюємо дію з відкриттям програми. Буває, що такі дії не допомагають, тоді варто перейти до наступних. Наступний крок буде перезавантаження телефона. Це можна зробити або стандартним способом вимкнення, або ж відкрити налаштування та спуститись вниз до кнопки "Вимкнути". Нехай смартфон полежить трохи вимкнений, а тоді увімкніть назад. Зазвичай перезавантаження допомагає з більшістю проблем. Буває, що камера відкривається, але не функціонує, або ж не працюють певні налаштування. Тоді також допоможе перезапуск, бо він закриває на телефоні все непотрібне і забирає навантаження з процесора.

Бувають випадки, коли нічого із написаного вище не допомогло, тоді потрібно звернутись до більш радикальних мір - скидання до заводських налаштувань. Увага! Не забудьте перед тим зробити резервні копії, бо в іншому випадку ви ризикуєте залишитись без потрібних файлів. Щоб скинути все треба зайти в Налаштування, відкрити розділ "Основні", тоді знизу натиснути на "Перенесення або скидання iPhone" і далі тиснемо "Стерти вміст та налаштування". Після цього просто треба все робити по написаній інструкції. Коли дія буде завершена попробуйте запустити програму камери. При цьому не відновлюйте резервну копію, залиште як є. Якщо камера після цього почала нормально працювати, то швидше за все в операційній системі була якась проблема, яку вийшло виправити таким чином.

Наступна проблема, яка часто трапляється - зникла іконка камери на телефоні. В такому випадку користувачі взагалі не знають що робити і де її шукати. Так от проблема швидше за все в Екранному часі. Щоб виправити помилку перейдіть в Налаштування, натисність на розділ "Екранний час", далі переходимо на "Контент та конфіденційність" і вмикаємо біля камери перемикач. Як тільки всі дії будуть виконані правильно, значок програми камери буде повернено на те місце де він завжди і був.

Далі поговоримо про фокусування. З ним зазвичай проблеми виникають через самого власника телефона. Якщо ви відкрили камеру і бачите, що вона не може навести правильно фокус і фото виходить не чітке, то подивіться чи не забруднена сама камера, якщо так то витріть. Із інших причин може бути пошкоджене захисне скло/плівка для камери, металевий чохол також погано впливає, або ж у вас трясуться руки і телефон не може навести об'єктив. З цим впринципі все просто.

Якщо ви зіткнулись із проблемою відсутності або ж поганого звуку під час запису відео, то проблема також в забрудненні. З часом як динаміки, так і мікрофон забиваються пилом та частинками бруду. Про це мало хто пам'ятає, а тому й не чистить вчасно. Потрібно звертати на це увагу. Як ж почистити мікрофон і повернути якісний звук в відео? Треба просто взяти м'яку щітку, поставити телефон боком на довшу сторону і легкими руками декілька разів провести по мікрофону, це повинно вичистити весь бруд і налагодити звучання. Такі ж дії варто виконувати коли не чуєте співрозмовника.

Варто знати: Що означає «iPhone можна знайти після вимкнення»?

Наступною проблемою, яка може виникнути, є неробочий спалах. Таке буває, що спалах потрібен як ніколи, а він відмовляється спрацьовувати. В такому випадку переконайтесь чи він не закритий чимсь (чохлом наприклад), якщо ні, то гляньте чи він поставлений на постійне увімкнення. Далі спробуйте включити ліхтарик. Якщо він працює, значить проблема в іншому. Що може допомогти, так це перезавантаження iPhone або ж його скидання до заводських налаштувань. Загалом, перший пункт нашої статті.

Залишилась третя категорія проблеми - сама камера. На жаль, не завжди причина поганої роботи в налаштуваннях чи чомусь подібному. Буває, що сама камера пошкодилась. Це трапляється найчастіше із-за механічних пошкоджень. Впаде телефон і камера не буде працювати. Якщо з вами трапилось саме це, то доведеться йти в сервісний центр. Хіба що можна перевірити чи працює камера через інші додатки, тоді ви точно переконаєтесь чи в сервісному центрі є потреба.

Загалом, що б не сталось із вашом iPhone, але треба прикласти всі зусилля та випробувати усі способи, і лише тоді йти до майстрів. По-перше, ремонти часто не дешеві, по-друге, це не гарантія, що після сервісу iPhone буде добре працювати. Найбільше проблем вирішує скидання до заводських налаштувань. Спробуйте, можливо і вам допоможе.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Nubia випустила зарядний пристрій 65W GaN Charger Candy

Китайська компанія Nubia випустила зарядний пристрій 65W GaN Charger Candy. Як випливає з назви, він поставляється в чотирьох привабливих...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -