Реклама

Скільки пам’яті повинно бути в сучасному ноутбуці?

Останні Новини

Вибір ноутбука – задача не з простих, тому варто трохи розумітись на які характеристики в першу чергу варто звертати увагу перед покупкою. Обсяг накопичувача – це той параметр в якому треба добре розбиратись, бо раніше люди знали, що в будь-яку практично модель ставили однакову кількість пам’яті, тому перебирати не було як. Зараз ситуація значно змінилась і треба розуміти скільки вільного місця буде ідеально для роботи на сучасному лептопі.

Цікаво: Ноутбук став сильно нагріватись. Що робити?

Варто запам’ятати раз і назавжди – накопичувач повинен бути твердотілий SSD, інші будуть набагато гірше працювати та не матимуть такий довгий термін служби. Якщо говорити саме про обсяг, то він може бути від 64 Гб і аж до 4 Тб. Тепер залишається питання лише який обрати конкретно і зараз ми про це детальніше розповімо.

64 Гб. Це той обсяг, який краще взагалі не розглядати для покупки. Зараз, в 2022 році, такої пам'яті буде замало на телефоні, не те що в ноутбуці. Врахуйте, що одна операційна система (якщо це 10 чи 11 версія Windows) займає більше половини з цієї кількості, а ще треба додатково програми встановити та різні файли зберігати. Можна сказати одне - такий пристрій не буде потужним та швидким.

128 Гб. Це вже більш прийнятний варіант, але підійде такий бюджетний ноутбук лише для найпростіших задач (робота з документами, перегляд сторінок в браузері тощо). Самі комплектуючі та швидкість роботи пристроя не буде високою.

256 Гб. Ноутбуки з таким показником мають вже набагато потужніше залізо, процесор буде кращий та й швидкість вища, ніж в попередніх описаних варіантах. Але варто розуміти, що якщо користувач планує зберігати на ноутбуці велику кількість фото/відео/документів, то цього обсягу все одно може бути не достатньо.

Цікаво: IPad від Apple тепер буде більше схожий на ноутбук ніж на смартфон

512 Гб. Такий об'єм вільного місця і вище (1-4 Тб) буде ідеальним для сучасних ноутбуків. Люди, які мають діяльність пов'язану із дизайном, фото, відео-роликами тощо, повинні обирати саме такі ноутбуки. Їх вистачить на велику кількість файлів, а процесор та всі комплектуючі будуть високої якості.

Це приклади обсягу на твердотілих накопичувачах SSD. Є ноутбуки ще й з поєднанням накопичувача SSD та HDD. В такому випадку на першому будуть всі програми та ОС, а на другому файли. Це дійсно зручно, але таких пристроїв стає все менше, а якщо і є, то вони дорого коштують, бо вважаються професійними.

Ще варто пам'ятати, що не треба дивитись тільки на обсяг накопичувача. Важливо, щоб процесор та оперативна пам'ять мали також високі показники. Наприклад, ОЗП повинно бути 8 або краще 16 Гб. А якщо ви дивитесь тільки на внутрішню пам'ять, то зрозуміло, що в ноутбуці із обсягом 1-4 Тб не може бути слабкого чіпа чи інших деталей.
Є гарна новина для тих, в кого не вистачає пам'яті на ноутбуці, а вона дуже потрібна. Існує декілька варіантів її розширити:

  1. Можна купити додатково накопичувач SSD, який підключається через USB. Можна обрати або певну кількість Гб, або на Тб і більше.
  2. Можна купити DAS-пристрій, в якій можна вставити скільки завгодно накопичувача.
  3. Також можна купити звичайну флешку і на неї зберігати всі дані.

Отож, важливо мати потрібну кількість пам'яті, щоб вистачало для комфортної роботи та ноутбук працював на повну. Звертайте увагу на обсяг накопичувача, а в разі нестачі місця, можна придбати додаткову пам'ять.

Цікаво: Як зарядити ноутбук за допомогою USB-C: відповіді на ваші запитання

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi опустила ціну флагманського смартфона Mi 10

Xiaomi опустила ціну флагманського смартфона Mi 10 нижче позначки 500 доларів на ринку Китаю. Стандартна версія, яка оснащена 8...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -