Реклама

Уявіть, що по всьому світу немає електрики. Що тоді буде?

Останні Новини

Колись дуже давно люди якось жили без електрики. Зараз таке навіть уявити складно. Більшість приладів та й усього, що нас оточує, залежить саме від неї. Нам здається, що по-іншому вже просто й бути не може. Але якщо це не так? Якщо електрика може просто взяти і зникнути зі світу повністю? Що тоді буде? Давайте уявимо.

Цікаво: Знайомимось із сонячними батареями. Що потрібно знати?

Почнемо із того, що вже в перші секунди зникнення електрики всі літаки впадуть на землю, а підводні човни просто затонуть. Кораблі будуть стояти на місці в океані/морі і не знатимуть куди направлятись, хоча вони і не зможуть це зробити. Вижити зможуть лише екіпажі тих суден, які знаходились в той момент близько до суші. Автомобілі, автобуси, тощо не зможуть навіть завестись. Тобто зрозуміло, що абсолютно весь транспорт вже не буде працювати.

Далі промисловість. Всі заводи, фабрики, виробництва зупинять свою роботу і не зможуть її відновити, адже всі процеси залежать саме від електрики. В результаті продукція не буде виготовлятись, не зможе доставлятись, а це означає, що люди залишаться дуже швидко без їжі і без питної води.

Далі в світі почнеться повний хаос і це особливо стосується тих, хто живе в місті. В квартирах не буде ніяких комунальних послуг, харчі закінчаться. Влада місцева та й усієї країни буде намагатись щось зробити, але результату не буде ніякого. Дуже зросте злочинність та мародерство. Всі почнуть грабувати, утворяться можливо якісь озброєні угрупування та органи самоврядування, але все це в жодному разі не буде добре впливати на ситуацію.

Варто знати: Суперконденсатори проти Акумуляторів: в чому різниця?

Кому буде спочатку не так відчутно зникнення електрики? Людям із села. В селах все трохи простіше. У людей своє господарство і город. Звісно, там також потрібна електрика, бо вручну вже набагато менше робиться процесів, та все ж щось вигадати можна. Тобто їжа вже буде. Воду також можна набрати з криниці. Але в селі життя буде більш-менш нормальним лише до того часу, поки туди не дістанеться міське населення, яке дуже швидко зрозуміє, що в селі можна вижити.

Враховуючи те, що на планеті дуже велике населення, а харчів стільки не буде, почнеться голод і це буде найбільшою проблемою. В результаті міста перетворяться на безлюдні місцевості зарослі травою та деревами. Багатоповерхівки розваляться, все стане та не буде функціонувати. Люди будуть вмирати від нестачі води та їжі поки не залишиться така кількість, якій вдасться вижити. Тоді вже це населення почне об'єднуватись та намагатись відновити свого роду населені пункти в яких буде своя влада. Це вже не буде схожим на звичне життя, а швидше на кадри з фільмів декількох століть тому.

Отож, який висновок можна зробити? Люди звикли приймати те, що вони мають, як данність. Ніхто не задумується наскільки добре, що ми маємо всі ті зручності, якими користуємось щоденно. Це справді важливо і не варто забувати, що при зникненні одної електрики може змінитись життя усієї планети.

Цікаво: Відомо, чому потрібно вимикати з розетки усі зарядні пристрої

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi запускають вушний термометр MIJIA

Xiaomi запускають вушний термометр MIJIA під краудфандинг. Цифровий термометр має цінник для краудфандингу 25 доларів, але після закінчення продаватиметься...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -