Реклама

Українцям розповіли, як діяти при втраті банківської картки

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо ви зрозуміли, що ваша картка зникла, не варто перейматись. Є певні алгоритми дій, які допоможуть навіть у ситуаціях, коли картку використав хтось чужий.

1. Перевірте розрахункові операції по картці.

У мобільному додатку (для прикладу, Приват24 або MonoBank) можна самостійно дізнатись про останні дії, які проводились з допомогою вашої картки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, можна попросити про допомогу в цьому працівника банківської установи, в якій була випущена ваша картка. Це допоможе згадати де і коли ви нею користувались. А також прояснить, чи мав доступ до вашої картки хтось сторонній.

Цікаво: Українцям розповіли, чому мати декілька кредитних карток небезпечно.

2. Блокування.

Як тільки ви помітили, що ваша банківська картка зникла, одразу блокуйте її. Такий крок вбереже ваші заощадження від можливого викрадення. В більшості випадків, використовувати картку без використання пін-коду можна при безконтактній оплаті до 1000 грн, тому краще попередньо ввімкнути запит пін-коду при оплаті на будь-які суми. У випадку, якщо ви заблокували банківську картку, свої кошти ви зможете отримати, звернувшись з документами у відділення вашого банку.

Заблокувати картку можна зателефонувавши по спеціальному номеру, який зазвичай вказаний на сайті банківської установи, або ж в мобільному додатку банку.

У випадку, якщо ви загубили свою банківську карту вдома, можна її заблокувати на певний час. Деякі банки таку послугу пропонують своїм користувачам. Після того як картка знайдеться, можна буде відновити користування нею.

Цікаво: Відомо, чим загрожує збільшення ліміту на кредитній картці.

3. Зверніться в банк для виготовлення нової картки.

Ваш рахунок залишається незмінним. У відділенні банку вам видадуть картку з новим номером і CVV-кодом. Так ви вбережете свої кошти від шахраїв. Бо якщо ваша картка була в чужих руках, з рахунку можуть зніматись гроші, наприклад, на покупки в інтернеті, які ви не робили. Дані вашої картки можуть бути відомими комусь, хто ними розпоряджатиметься на власний розсуд. Перевипуск убезпечить вас від таких випадків.

Картку можна замовити заздалегідь, якщо ви вирішили оформити іменну чи цифрову. Або отримати у відділенні банку в день звернення, але тоді вона буде миттєвою, тобто без вказаних ваших даних, як власника картки і без вашого фото на звороті.

Працівник просто прив’яже до вашого рахунку нову картку. Послуга перевипуску може бути платною або безкоштовною, все залежить від типу картки та умов надання банківських послуг.

Як діяти, якщо банківську картку використовували невідомі особи?

В цьому випадку картку необхідно терміново заблокувати. Потім необхідно повідомити банк, що є ризик використання ваших коштів шахраями. Після цього необхідно буде опротестувати дії сторонніх осіб.

Сповістити банк можна безпосередньо у відділенні установи, через додаток у смартфоні, зателефонувавши на гарячу лінію банку або відправивши електронного листа в головне відділення банку.

Через мобільний застосунок чи інтернет-банкінг необхідно звернутись по витяг з інформацією про останні операції вашої картки. Потім необхідно написати заяву про заперечування транзакції, виконаної сторонніми. Це можна зробити онлайн, факсом або принести у відділення банку самостійно. Також необхідно звернутись до поліції.

Також нещодавно Українцям розповіли, що станеться, якщо система SWIFT не буде працювати в Україні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Apple обманює покупців смартфонів iPhone 12

Компанія Apple продовжує масштабну рекламну кампанію своїх нових смартфонів iPhone 12 і iPhone 12 Pro, які мають надійти в...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -