Реклама

Українцям розповіли про хитрощі продавців при оплаті банківською карткою

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ми вже неодноразово повідомляли про те, що в Україні банківські картки користуються шаленою популярністю. Зараз, практично в кожному магазині можна розрахуватися карткою, що неймовірно зручно, оскільки відпадає необхідність в користуванні готівкою. На жаль, в Україні ще присутні магазини, які навідріз відмовляються приймати безготівкові розрахунки і різними способами намагаються уникнути оплати покупки таким способом. Сьогодні ж буде названо хитрощі продавців при оплаті банківською карткою.

Найпоширеніший спосіб відмови для безготівкового рахунку полягає в непрацюючому терміналі для оплати. В більшості випадків, продавці запевняють покупця в тому, що термінал не працює з технічних або програмних причин, тому краще розрахуватися готівкою, оскільки так буде швидше.

Ще один поширений спосіб полягає в різних цінниках для товару при оплаті готівкою та банківською карткою. Цей спосіб популярний через те, що більшість покупців погодяться купити товар дешевше і готівкою, ніж дорожче і карткою. Насправді ж, такий спосіб нелегальний, оскільки в Україні всі ціни на товари та послуги, незалежно від способу оплати, повинні бути одинаковими. Будь-яка різниця в цінниках - нелегальна і являєтьcя порушенням прав споживача. Фактично, це справжнє шахрайство і примус купувати щось готівкою.

Що ж робити, якщо недобросовісний власник магазину (який змушує продавців обманювати клієнтів) відмовляється надавати можливість оплатити покупку карткою?

В першу чергу варто вимагати термінал і якщо вони запевняють, що він не працює, перевірити особисто. Якщо ж проблема полягає в різних цінниках, то таке питання варто або вирішувати на місці, або ж викликати поліцію і писати заяву про шахрайські дії по відношенню до вас.

Чому ж власники бізнесу відмовляються приймати безготівкові розрахунки? Причина досить очевидна - приховування реального доходу і ухиляння від сплати податків.

Наступна причина - неофіційна заробітна плата працівникам, що також порушення закону.

Третя причина - акумулювання готівки для розрахунку з поставщиками та оплатою послуг пов'язаних із бізнесом.

З особистого досвіду варто сказати, що при виявленні магазинів, які спеціально відмовляють в безготівкових розрахунках, я просто відмовлявся від покупок в них в подальшому.

Також нещодавно стало відомо, чи можуть шахраї з банківськими терміналами вкрасти гроші з вашої банківської картки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы особенности Android-смартфонов, которых не хватает в Apple iPhone

Практически все слышали, знают или даже принимали участие в спорах о том, какие смартфоны лучше - на Android или...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -