Реклама

Відомо, чи є спосіб встановити Viber на комп’ютер без смартфона

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Багато користувачів Viber, які мають одночасно дві версії програми – на смартфоні та на комп’ютері чи ноутбуці, – погодяться зі мною і скажуть, що версією додатку на ПК користуватися зручніше та комфортніше. А якщо говорити про власників різноманітних торгових груп, тобто Viber для бізнесу – то й мови немає.

Цікаво: Названо 5 правил правильного спілкування в месенджері Viber.

Дехто, звичайно, не погодиться з такою моєю категоричною прихильністю до Windows-версії Viber, адже, спілкування у смартфоні в месенджерах займає тепер багато часу користувачів та є для декого важливою заміною живого спілкування. Крім того, переписуватися «на ходу» та бути весь час на зв’язку можна лише через смартфон. Спорити та виясняти, чиї вподобання більш виправдані, ми не будемо, адже це – справа вибору. А от що робити власникам допотопних телефонних пристроїв, які несумісні з додатком Viber – чи є для них хоча б можливість створити версію програми для ПК – про це ми і хочемо поговорити далі в даній статті.

Якщо у Вас сучасний смартфон, на якому встановлений додаток Viber, то створити, при бажанні, його комп’ютерного клона не викличе ніяких труднощів навіть у людини без досвіду. Скачуєте Windows-версію Viber на Ваш ПК і синхронізуєте його за допомогою QR-коду з його мобільною версією. Ось в двох словах і все. А що ж робити власникам телефонів, на які не встановлюється додаток Viber, але вони все ж таки хочуть спілкуватися у Viber, хоча б в комп’ютерній версії? Для цього їм необхідно застосувати програму емуляції Android.

Цікаво: Відомо, як вберегти себе від крадіжки коштів через Viber.

Короткий огляд існуючих програм-емуляторів

Існують декілька додатків, здатних впоратися з поставленою задачею. До найбільш вдалих, які ми хочемо порекомендувати, відносяться Andy, Bluestacks та NoxPlayer. Далі опишемо більш детально, які в кожного є плюси та мінуси. Andy та NoxPlayer є безкоштовними, а Bluestacks відноситься до умовно безкоштовних. Проте, саме Bluestacks є кращою з них, так як повністю виконує покладені на неї функції. Вона є багатозадачною стрімінговою програмою з синхронізацією. На відміну від Bluestacks, Andy не можна назвати багатозадачною, а NoxPlayer не стрімінгова та без синхронізації.

Всі ці додатки розроблені під операційну систему Windows, проте аналоги існуючих також є і для MacOS, а додаток Andy навіть розроблявся і для Linux.

Встановлення Viber на комп’ютер відбувається в три етапи. Спочатку Ви робите інсталяцію емулятора з пошуком і встановленням в ній додатку Viber, далі встановлюєте Viber на ПК, прив’язуючи його до месенджера в емуляторі, і третій етап - здійснюєте остаточні налаштування месенджера на комп’ютері. Про все це докладніше далі.

Цікаво: Відомо, як приховати власну дату народження в месенджері Viber.

Етап 1. Встановлення емулятора на ПК на прикладі Bluestacks

Ми розглянемо в якості прикладу саме цю програму емуляції, бо вона є найбільш функціональною.

Перший етап – скачування. Потрібно це робити лише з офіційного сайту. Пам’яті вона тягне пару гігабайтів, тому заздалегідь оберіть відповідний диск з достатнім вільним обсягом. Якщо під час скачування у Вас спрацювала антивірусна програма, то не зважайте на неї. Після того, як Ви скористаєтеся програмою, її можна видалити з комп’ютера. Час, необхідний для інсталяції Bluestacks, займає 5-10 хвилин.

Спочатку, при встановленні програми, відмітки на доступ до магазину та комунікацій залишаєте, забирати не потрібно. Після того, як програма успішно завантажилася, вона відкриється автоматично. Ось які налаштування програми Bluestacks Вам необхідно пройти після цього.

  • Спочатку Ви маєте надати дозвіл додатку визначати Вашу геолокацію. Вибір за Вами – погоджуватися чи ні. Цей пункт не відіграє суттєвої ролі.
  • Наступним кроком обираєте мову інтерфейсу.

ВАЖЛИВО. Ви маєте мати Google-акаунт. На етапі потрапляння до сервісів Google він необхідний. Тобто Ви маєте вказати Вашу електронну адресу, саме в gmail та пароль до неї. Якщо у Вас немає створеного акаунту в пошуковій системі Google, то необхідно його створити. Це просто – напишіть запит «створити електронну пошту gmail» у Google і зайдіть у перший запропонований варіант. Далі – проста реєстрація і електронна пошта готова. Тільки не забудьте занотувати десь для себе назву Вашої електронної скриньки та пароль до неї. Далі вона Вам часто може знадобитися. Без цього ніяк – адже в магазині додатків Google Play Вам він буде необхідний.

  • Після мови інтерфейсу з’явиться вікно сервісів Google (ось саме тому ми казали, що спочатку створіть електронну пошту в Google). Всі відмітки, які стоять, не забирайте – вони потрібні. Хіба що можна відмовитися від розсилки новин.
  • Наступний етап ми пропускаємо, платіжні дані вводити не потрібно. Ми будемо користуватися безкоштовно.
  • Тепер прописуємо своє ім’я для персоналізації. Після цього Вас пускає до сервісів, де Ви відшуковуєте Play Market. В ньому прописуєте Viber, знаходите додаток та встановлюєте його в програмі-емуляторі.
  • Далі натискаємо «Відкрити» та налаштовуємо Viber в програмі Bluestacks. Для цього прописуємо номер SIM-карти нашого непристосованого старого телефону та, дочекавшись смс-повідомлення з кодом, завершуємо реєстрацію.
  • Після цього прописуємо в Viber назву Вашого профілю. На цьому активація додатку Viber в програмі-емуляторі завершена. Можна переходити до другого етапу.

Цікаво: Названо основні недоліки месенджера Viber, які відлякують українців.

Етап 2. Встановлення програми Viber на ПК

Він полягає у встановленні програми Viber на ПК та запуску її при відсутності додатку на телефоні, а лише при наявності Viber у програмі-емуляторі.

Спочатку ми знаходимо в Інтернеті в магазині додатків офіційну версію месенджера Viber та встановлюємо її на наш комп’ютер. Після інсталяції, програма відкриється автоматично. Першим її запитом буде ввести номер SIM-карти. Вводимо той же телефонний номер, що встановлений на Вашому старенькому телефоні та який Ви тільки що прописали в програмі-емуляторі.

Після цього Viber запропонує Вам сканувати QR-код смартфоном. Оскільки сканувати немає чим, то натискаємо кнопку «не працює камера». Далі Viber відкриє вікно з посиланням, яке є кодом нашої ідентифікації. Ми його скопіюємо та використаємо для прив’язки з Viber у Bluestacks.

Тепер повертаємося у програму-емулятор. Там заходимо у браузер і наше посилання вставляємо в адресний рядок. Bluestacks запропонує нам підтвердити реєстрацію Viber на комп’ютері. Ми погоджуємося та процес встановлення додатку Viber на комп’ютері на цьому завершується.

Пояснимо більш популярною мовою те, що ми зробили. Програма-емулятор імітує версію додатку Viber для Android. Для запуску комп’ютерної версії додатку необхідно мати її аналог на смартфоні, інакше ніяк. Цю функцію і виконує в такому випадку Bluestacks.

Тепер залишилося трохи налаштувати наш месенджер на ПК для власної зручності та користуватися ним в своє задоволення.

Цікаво: Названо функцію в месенджері Viber, яка сприяє безпечному листуванню.

Етап 3. Налаштування Viber в комп’ютері

Інколи буває, що після встановлення Viber таким способом, контакти, які є прописані на Вашій SIM-карті, автоматично висвітлюються в додатку. Але таке відбувається не завжди. Як правило, контакти у месенджер не перетягуються.

Це, звичайно, не зручно. Адже, кожен раз дивитися у свій телефон та прописувати необхідний контакт у Viber на ПК не комфортно. Щоб цього не робити, необхідно один раз витратити трохи часу і записати контакти через програму-емулятор. У Viber в Android-версії в Bluestacks чи в іншій програмі є відповідна кнопка, яка дозволяє прописувати контакти. Занесіть їх там і вони автоматично потраплять до Вашої комп’ютерної версії Viber. Тобто, це такі ж саме дії Ви б робили, маючи Viber на смартфоні – спочатку б Ви заносили контакт у Viber-Android і тоді він потрапляв би у Viber-Windows.

Цікаво: Перераховано інструменти Viber, які стануть корисними для роботи.

Висновок

Встановити комп’ютерну версію додатку Viber, не маючи при цьому її аналога на смартфоні, - можливо. Навіть якщо у Вас старенький не сучасний телефон, але при цьому є ПК, Ви зможете користуватися усіма перевагами месенджера. Наприклад, безкоштовними дзвінками на інші мобільні оператори, чи дзвінками за кордон. Плюсів у такого роду спілкування є багато. Отож, візьміть нашу статтю за інструкцію і уже сьогодні зробіть своє життя комфортнішим.

Цікаво: Відомо, як за допомогою месенджера Viber, дізнатися геолокацію людини.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Украинцам рассказали, почему нужно закрывать приложения на смартфоне после их использования

Стаття доступна українською...Как часто бывают случаи, что люди постарше пользуются определенными приложениями на смартфоне, а после завершения просто сворачивают...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -