Реклама

Відомо, чи втратиться можливість телефонувати при вимкненні 4G на смартфоні

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Не так давно, в світі почав поширюватися (і досить активно), новий стандарт – 5G, який пропонує неймовріні можливості не тільки власникам смартфонів, а й власникам різноманітного бізнесу. Для прикладу, завдяки 5G, користувачі смартфонів отримали можливість швидше завантажувати та переглядати відеоролики на просторах Інтернету та й взагалі, користуватися ним набагато швидше, ніж при попередніх стандартах стільникових мереж. Оскільки в Україні 5G ще не поширюється, ми поговоримо про стандарт, який доступний більшості українців, а саме 4G. Якщо конкретніше, то спробуємо вияснити, чи можна телефонувати з смартфона, якщо на ньому вимкнено мережу 4G.

Цілком логічно, що для нормального користування 4G-мережами, необхідно мати відповідне покриття у тій місцевості, де Ви проживаєте і якщо у вас з цим проблеми відсутні, то якість та швидкість інтернету буде на високому рівні, а проблем із дзвінками не буде виникати.

Цікаво: Відомо, що більше виснажує акумулятор смартфона – Wi-Fi чи 4G.

Якщо ж ви проживаєте в тій місцевості, де 4G не найкраще, то багато хто радить його вимикати і тим самим, користуватися попередніми стандартами 3G та 2G. В даному випадку присутня одна проблема - при вимкненні 4G, ви взагалі можете втратити можливість зателефонувати комусь і причиною цього є технологія VoLTE. Фактично, якщо у вашій місцевості, оператор використовує цю технологію (безпосереднє здійснення дзвінків через 4G), то телефонувати у вас не вийде із 3G або 2G.

Для прикладу, у вашому регіоні працює технологія VoLTE, яка дозволяє здійснювати дзвінки зразу в 4G і при вхідних або вихідних викликах, ваш смартфон повідомляє мережу, в яких стандартах він працює. В нашому випадку 4G вимкнений і активні тільки 3G та 2G, а дзвінки ми можете приймати тільки в 4G і тут виходить конфлікт, оскільки здійснення з'єднання стає неможливим через те, що смартфон і мережа працюють в різних стандартах. Саме через це, на ваш смартфон не будуть надходити вхідні дзвінки і саме через це, ви не зможете телефонувати до інших.

Цікаво: Названо українського мобільного оператора, який пропонує найякісніший 4G.

Відповідно до написаного вище, перед тим, як робити певні налаштування мережі на своєму смартфоні, варто добре подумати, чи варте воно того, оскільки в більшості випадків, очікуваного результату ви не отримаєте і навіть гірше, взагалі можете залишитися без зв'язку.

Цікаво: 20 Гб 4G Інтернету лише за 6 грн в день з Vodafone SuperNet Pro.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Motorola готується до запуску нового смартфона Сapri

Motorola готується до запуску нового смартфона Сapri, але не раніше, ніж пристрій сертифікується, що він безпечний для використання споживачами. Телефон...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -