Реклама

Чи мають можливість стільникові мережі вмикати наші телефони?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Надивившись різноманітних фільмів про агентів під прикриттям, та наслухавшись подібних історій від знайомих про масове стеження за населенням, мимоволі та безпідставно починаєш думати, що твій мобільний пристрій можуть увімкнути і прослуховувати, про що ти розмовляєш у своїй власній квартирі. Хочемо Вас заспокоїти та порадити не слухати подібні історії. Адже життя у багатьох і так напружене, і лишній стрес нікому не потрібний. Певні ризики, звичайно є, але зовсім з іншої сторони.

В цій статті ми спробуємо розвіяти міф про те, чи можуть стільникові мережі віддалено вмикати, чи вимикати Ваші телефони з ціллю, наприклад, комусь зателефонувати.

Що стосується можливостей регулювання роботи наших телефонів, то у мереж вони досить широкі. Вони налаштовані таким чином, що можуть встановлювати рівень потужності передавача, перемикати телефони між станціями, змінювати технології 2G на 3G, на 4G. Стандартами передбачені функції по встановленню якості дзвінка та швидкості передачі даних. А ось вмикати, чи вимикати Ваші телефони – цього немає в налаштуваннях мереж стільникового зв’язку. Стандарти існуючих мереж не передбачають подібних функцій. По-перше, мережам для їх роботи це не потрібно, а по-друге, такі додаткові можливості поклали б на них зайве навантаження та гальмували б їхню роботу.

Цікаво: Названо українського мобільного оператора, який пропонує найякісніший 4G.

Якщо ж Ви все-таки переживаєте, що подібне може трапитись, переведіть Ваш пристрій у авіарежим, коли він залишається ввімкнений.Таким способом Ви повністю виключите можливість передачі даних, особливо, коли йде велике навантаження на мережу під час масових заходів.

Щоб передати команду телефону на його включення, необхідно встановлене з’єднання. А так просто мережа вмикати телефон не може. Та й потреби у цьому немає. Як ми писали вище, для кращої роботи мережі потрібно менше навантажень. Отже, чим менше з'єднань, тим більш стабільна робота системи.

РЕАЛЬНІ ЗАГРОЗИ

Віруси та шкідливі програми. Від цього не застрахований ніхто. Ви можете бути необережним при користуванні Інтернетом і «підхопити» відповідний вірус на телефон. А уже для чого він створений – невідомо. За допомогою такого пролому отримують доступ до інформації на смартфоні, та й керувати ним зможуть також. Порада – щоб цього не трапилося, дотримуйтесь правил кібербезпеки та встановлюйте на пристрій надійні антивірусні програми.

Цікаво: Компанія Lifecell пришвидшилась в розгортанні 4G на території України.

Різноманітні додатки та програми. В сучасному Інтернет-просторі можна знайти безліч всього. І в тому числі, різноманітних програм для стеження. Тепер кожен бажаючий може стати шпигуном, приклавши трохи зусиль.

Існують додатки, які присилають Вам звіт про все, що робиться на телефоні людини, за якою Ви вирішили стежити – дзвінки, смс-повідомлення, активність в соцмережах та багато чого іншого. Є навіть такі, що дають Вам можливість слухати чужі розмови. Щоб захистити себе від подібного прослуховування, необхідно слідкувати, щоб Ваш пристрій не потрапив до чужих рук, навіть на короткий термін. Адже, за цей час Вам можуть встановити подібний додаток на телефон та ще й так, що Ви цього і не помітите.

Існують навіть такі програми, що встановлюються віддалено, без потреби у Вашому пристрої. Що робити в цьому випадку – невідомо. Залишається тільки надіятися, що подібних бажаючих у Вашому житті немає. Широкі можливості новітніх технологій як полегшують нам життя, так і ускладнюють його в якійсь мірі.

Також нещодавно стало відомо, що на ринку відбулося зростання попиту на портативні комп’ютери з підтримкою 4G та 5G.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Redmi 9A. Повні характеристики, дата релізу та ціна.

Смартфон Redmi 9A. Повні характеристики, дата релізу та ціна. Раніше ми повідомляли деяку інформацію про цей смартфон ( Читати...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -