Реклама

Відомо, як можна легко позбутися своїх грошей, просто давши незнайомцю свій смартфон

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Програми-шпигуни – це новий вид шахрайства, з допомогою якого зловмисники знімають гроші з карт своїх жертв просто взявши їх телефон в руки.

Всі, хто має кредитні карти знають, що зараз, щоб здійснити платіж, особливо онлайн, потрібно пройти кілька підтверджень. Таку тактику безпеки банки обрали недарма, адже за останні роки почастішали крадіжки грошей через мобільні банки. Саме тому, банки ввели багаторівневу систему платежів, щоб захистити своїх клієнтів від такого роду шахрайства.

Цікаво: Названо ефективний захист від шахраїв в інтернеті.

Але все одно трапляється велика кількість випадків несанкціонованого зняття коштів з рахунків і карт. На це є дві причини:

  1. Коли банківські сервери зламують, так звана кібератака;
  2. Якимось чином встановлюється на телефон жертви електронна програма-шпигун.

Програму-шпигуна можна встановити в телефоні жертви за кілька хвилин і вона навіть не здогадається про це. Вона працює за принципами функціонування фішинг-програм. Програма викрадає дані з телефону або комп'ютера власника, вона сканує все: пін-коди, паролі, логіни, смс-повідомлення з підтвердженнями доступу.

Унікальність програми в тому, що потерпілі не знають, що відбувається шахрайська діяльність, тому що вона блокує сповіщення про списання коштів з особистих карт і рахунків. Тому для того, щоб убезпечити свої кошти від шахраїв, спеціалісти рекомендують частіше оновлювати операційну систему смартфона, банківські додатки, використовувати антивірусні програми, які сканують всі програми і повідомляють про підозрілу активність.

Для того, щоб виявити програму-шпигуна на своєму мобільному телефоні, потрібно здійснити такі дії: в меню відкрити «Налаштування», далі «Управління додатками» або «Запуск служб». Це допоможе виявити підозрілі програми на смартфоні або встановити спеціальні програми, які скануватимуть смартфон на предмет сторонніх кодів.

Зазначимо, що ці всі програми потрібно завантажувати тільки з офіційних ресурсів операційної системи: в Android - це Play Market, в iPhone - це Apple Store.

Цікаво: Чому українці ведуться на схеми “банківських шахраїв” від імені ПриватБанку?

Варто пам'ятати, що шпигунські програми все ж таки видають себе, тому що їх діяльність позначається на роботі смартфона. Телефон самовільно вимикається, перезавантажується, може повільно відкривати додатки або ж взагалі їх не відкривати. В такому разі потрібно віднести пристрій до перевіреного сервісного центру.

Подекуди шпигунські програми можуть в своїх назвах мати такі слова, як spy, steals, monitor і т. д. На це також варто звернути увагу.

Для того, щоб така програма не потрапила на ваш мобільний телефон, потрібно не давати в руки стороннім свій смартфон і обов‘язково встановити пароль на блокування екрану.

Також нещодавно ми розповідали, що можуть зробити шахраї з банківською карткою, знаючи тільки її номер.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як забезпечити лампі розжарювання тривалий термін служби

Лампи розжарювання купує кожен і робить це досить часто. Вся проблема в тому, що вони швидко перестають працювати, і...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -