Реклама

Відомо, як очистити сміття на смартфоні у найбільш віддалених місцях

Останні Новини

На смартфоні накопичуються файли, які ніколи не знадобляться, але пам’ять займають. Їх важливо правильно чистити, щоб залишати більше місця на потрібні програми, фото, відео. Сьогодні розповімо, як це зробити максимально ефективно.

Цікаво: Смартфони із пам’яттю 16 Гб вже не актуальні. Чому?

Папка «Завантаження»

На кожному пристрої є папка, куди потрапляють усі завантажені файли. Її не можна очистити автоматично, але варто час від часу переглядати її вміст. Іноді користувачі завантажують щось випадково або ж просто не користуються деякими файлами.

Дублікати файлів

Часто на телефоні можна знайти однакові фото, відео, книги і т.д. Це відбувається також випадково, але пам’яті займає достатньо. Часто на смартфонах є вбудована функція, яка аналізує вміст, вибирає дублікати та пропонує їх видалити. Якщо такої не передбачено, можна завантажити програму з магазину додатків.

Кеш додатків

Усі програми зберігають під час активної роботи різні файли. Вони називаються тимчасовими і не використовуються в майбутньому. Їх час від часу треба чистити. Для цього потрібно відкрити пункт «Програми» на смартфоні, обрати один додаток, натиснути на «Використання пам’яті», а тоді кнопку «Очистити кеш». Таку дію варто повторити з усіма програмами зі списку.

Очистити кеш можна за допомогою сторонніх програм. Вони називаються оптимізаторами. Є смартфони, особливо китайських брендів, які мають вбудовані такі програми. За допомогою них можна очистити кеш натисканням однієї кнопки.

Файли з месенджерів

Часто в месенджерах по замовчуванню увімкнена функція автоматичного збереження усіх отриманих файлів. Іноді це щось потрібне, але часто ні. Тому потрібно в галереї знайти папку, яка буде мати назву месенджера, і видалити з неї усе зайве.

Цікаво: Як почистити внутрішню пам’ять, без ризику втрати важливих файлів

Дані програм

Це видалення фото, відео та іншого контенту, який міг би пришвидшити завантаження в майбутньому. Інструкція по видаленню така ж, як для кешу додатків. Тільки потрібно вкінці натиснути іншу кнопку.

Thumbnails

Це папка, яка є у кожному смартфоні, але мало хто про неї чув. Знаходиться вона на пристрої у внутрішній пам’яті в папці DCIM. У Thumbnails зберігаються ескізи фото та відео, які потрібні для швидкої загрузки, але по факту просто займають місце. Папку можна видалити без шкоди для смартфона.

Кеш браузера

Браузери так само зберігають кеш, як і програми. Очищати ці файли також варто для збільшення вільного місця на смартфоні. Для цього зайдіть в браузер, відкрийте налаштування та пункт «Очищення історії». Далі поставте кругом голочки та видаліть всі дані.

Це звичайні способи, які допоможуть видалити усе зайве зі смартфона, але іноді бувають ситуації, коли вільного місця все одно замало, тоді варто скористатись аналізатором. Для прикладу, DiskUsage. Його можна завантажити з магазину додатків. Такі програми можуть детально проаналізувати увесь пристрій, виявити на ньому великі файли та встановити їх місцезнаходження.

Останній варіант на сьогодні – скидання до заводських налаштувань. Ця дія очищає все зі смартфона і повертає його до початкового стану. Але проблема в тому, що усі потрібні файли та дані потрібно буде перенести в безпечне місце, щоб не втратити разом зі сміттям.

Цікаво: Скільки пам’яті повинно бути в сучасному ноутбуці?

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Microsoft представить ігри для XboX X

Сьогодні з’явилася інформація, що в найближчий час Microsoft представить ігри для XboX X. Така інформація була опублікована на офіційному...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -