Реклама

Відомо, як тимчасово відключити Face ID на вашому iPhone

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо ви втратили свій iPhone або боїтеся, що хтось змусить вас розблокувати його, ось як вимкнути розпізнавання обличчя Face ID, щоб він не використовувався проти вашого бажання.

Face ID – це класний та ефективний спосіб автентифікації на iPhone. Лише один погляд на екран, і ваш телефон розблокується. Але у розпізнавання облич є свої противники .

Цікаво: Значення «і» в назві «iPhone».

Що робити, якщо ви коли-небудь потрапили в ситуацію, коли хтось інший намагається отримати доступ до вашого телефону за допомогою Face ID? Ваш пристрій міг зникнути, і тепер хтось може спробувати підробити Face ID . Може навіть виникнути ситуація, коли хтось, хто намагається отримати доступ, змушує вас розблокувати власний телефон.

Щоб захиститися від цих випадків, ви можете назавжди вимкнути Face ID. Для цього перейдіть у Налаштування > Face ID та пароль . Введіть свій пароль, а потім вимкніть перемикач для розблокування iPhone. Однак Face ID також можна тимчасово вимкнути, наприклад, коли ви перебуваєте на протесті, і це можна зробити швидко й непомітно, якщо це необхідно.

Але спочатку пам’ятайте, що вимкнення Face ID означає, що вам потрібно буде використовувати свій пароль для доступу до телефону. Якщо з будь-якої причини ви збираєтеся тимчасово вимкнути Face ID, переконайтеся, що ваш пароль максимально надійний. У цьому випадку чотиризначний код може бути неприйнятним. Натомість розгляньте довший числовий або навіть буквено-цифровий код , який ви можете створити, натиснувши посилання Параметри пароля, коли намагаєтеся змінити свій пароль.

Вимкніть Face ID

Щоб вимкнути Face ID за допомогою практичного методу, утримуйте бічну кнопку та кнопку збільшення або зменшення гучності. Ця дія переведе вас на екран, де ви можете вимкнути телефон, отримати доступ до інформації свого медичного посвідчення або зателефонувати до служби екстреної допомоги. Якщо ви торкнетеся кнопки «Скасувати», ви повернетеся на екран блокування, а Face ID буде вимкнено. Щоб отримати доступ до телефону та знову ввімкнути Face-ID, введіть свій пароль.

Цікаво: Як перенести фото з Android на iPhone? 5 способів передачі зображень.

Вимкніть Face ID за допомогою Siri

Що робити, якщо вам потрібен більш вільний підхід? Siri може поїхати вам на допомогу. Однак цей маневр працює, лише якщо ваш iPhone заблоковано. Скажіть "Гей, Сірі, чий це телефон?" Siri має відповісти, сказавши, що iPhone належить вам, і показати вашу картку контакту. Цей крок також вимикає Face ID. Якщо ви або хтось інший зараз намагається отримати доступ до телефону, пароль є єдиним способом отримати доступ. Після введення пароля Face ID знову вмикається.

Віддалено вимкнути Face ID

Добре, але що робити, якщо ваш iPhone втрачено або вкрадено? Face ID автоматично вимикається після п’яти невдалих спроб розблокувати його. Apple рекламує Face ID як дійсно безпечний метод аутентифікації, але людям раніше вдавалося проникнути через заблоковані телефони. 

Якщо ви хочете вжити необхідних запобіжних заходів, перш ніж неправильна особа спробує отримати доступ до вашого пристрою, є кілька способів зробити це. Ви можете віддалено вимкнути Face ID за допомогою програми Find My на зареєстрованому на вас iPad або з іншого пристрою в тому самому плані Family Sharing. Відкрийте програму та виберіть свій пристрій. Крім того, увійдіть в iCloud.com з веб-браузера на будь-якому пристрої, а потім натисніть значок «Знайти iPhone».

Позначте телефон як втрачений

Програма Find iPhone відстежить ваш телефон. У програмі «Знайти мій» виберіть втрачений пристрій, а потім торкніться посилання «Активувати» у розділі «Позначити як втрачений». Натисніть «Продовжити», щоб підтвердити.

На iCloud.com клацніть пристрій, а потім виберіть значок режиму втрати.

Цікаво: Вимкнення голосових команд iPhone та кнопки “Додому”.

Активуйте режим втрати

У програмі Find My ознайомтеся з деталями того, що станеться, якщо ви активуєте режим втрати, а потім натисніть «Продовжити». Потім вас попросять ввести альтернативний номер телефону, за яким з вами можна зв’язатися, якщо хтось знайде ваш телефон.

На наступному екрані введіть повідомлення, яке ви хочете відобразити комусь, хто знайде ваш телефон. Торкніться Далі.

Перегляньте підсумок на наступному екрані та натисніть Активувати. Ваш телефон переходить у режим втрати, а Face ID вимкнено.

На iCloud.com додайте альтернативний номер і натисніть «Далі».

Введіть повідомлення, яке хочете відобразити, і натисніть Готово. Ваш телефон заблоковано в режимі втрати, а Face ID вимкнено.

Цікаво: Розповідаємо, як синхронізувати iPad та iPhone.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Samsung розкрили детальні характеристики смартфона Galaxy A42 5G

На початку минулого місяця Samsung анонсували cвій найдешевший телефон 5G - Galaxy A42 5G. Компанія показала нам кілька офіційних...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -