Реклама

Доля планшетів на сучасному ринку. Чи дійсно вони нікому не потрібні?

Останні Новини

Дії, які відбуваються в світі, призводять до зменшення попиту на планшети. Давайте проаналізуємо ситуацію на ринку та вияснимо чи дійсно гаджети втратили свою актуальність.

Цікаво: Новий планшет від Xiaomi доступний до передзамовлення

Дійсно статистика світових поставок вказує на те, що поставки планшетів у 2022 році продовжують скорочуватись. Взявши до уваги дані консалтингової фірми IDC можна переконатись, що у другому кварталі 2021 року та 2022 року поставки були однаковими( 40,5 млн одиниць) то вже у третьому кварталі 2022 року вони знизились на 3.7 млн одиниць в порівнянні з 2021 роком. Інформація за останній квартал 2022 року поки не відома, хоча з впевненістю можна сказати, що попит на техніку зростає перед новорічними святами. Експерти вважають, що попит не буде більшим за минулорічний та очікується стрибок продажів.

Макроекономічні фактори безумовно вплинули на ринок гаджетів. На час пандемії попит на планшети виріс. Цей фактор змусив компанії закуповувати та постачати більшу кількість товарів. Та цей ажіотаж виявився тимчасовим, через це склади певних продавців залишились з технікою, яку потрібно продати доки вона морально не застаріла та не стала неактуальною.

Продажі зменшились не тільки на планшети, а й іншу техніку (смартфони, ноутбуки тощо). Саме так вплинула світова економічна ситуація на потенційних покупців. На даний момент падіння попиту не являється критичним і переважно залежить від зовнішніх обставин. Якщо в найближчому майбутньому не буде нових негативних факторів, то продаж планшетів стабілізується, а надлишок товарів, які зберігаються на складах, дасть поштовх для зниження цін на техніку, що безумовно позитивно вплине на ринок.

Цікаво: Планшет Google Pixel отримує функції розумного дисплея

Змінились і частки ринку виробників планшетів. Перше місце утримує за собою компанія Apple (31% від усього ринку). Друге місце займає компанія Samsung, продажі якої впали на 10% (займає 18% від усього ринку). Amazon посідає третю сходинку, Lenovo, з просіданням продажів на 25%, займає четверте місце, п’яте місце у цьому списку посідає компанія Huawei.

Слід зауважити, що рівень продаж компанії Huawei залишається стабільним з року в рік, на відміну від більшості конкурентів. Можливо така тенденція спостерігається через дійсно вдалі моделі, такі як Huawei MatePad Pro 12,6. Цей планшет побудований на базі 5-нм процесора Kirin 9000E з ємним акумулятором на 10050 мАг. Яскравий OLED-екран з частотою оновлення 120 Гц дозволить користувачу насолоджуватись реалістичною та деталізованою картинкою.

Гаджет підтримує швидку та бездротову зарядку та може служити як другий екран для ноутбука. Для максимально комфортного перегляду фільмів чи відео в планшет вмонтовано 8 динаміків, які створюють ефект об’ємного звуку.

Цікаво: Відома дата запуску першого планшета бренду Redmi.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, що стане з батареєю смартфона Redmi Note 9 4G після трьох років роботи

До і під час анонса недавніх новинок Redmi акцентувала увагу на акумуляторі смартфона Redmi Note 9 4G - його...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -