Реклама

Експерт розказав, чи є ризик використання мобільного банкінгу

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

А чи стикались ви із людьми, які не користуються мобільним банкінгом? Їх, як би це не було дивно, сьогодні є досить багато і не використовують вони програми такого типу через страх шахрайських дій. Та чи справді ризики шахрайства настільки великі, що б відмовлятись від мобільного банкінгу? Як на нас, то ні.

Мобільний банкінг зараз є надзвичайно зручним інструментом для керування своїми коштами та банківськими рахунками. Дані додатки спрощують процес здійснення чи отримання платежів, оплати комунальних чи інших послуг, тощо. Так як замість відвідування відділення банку, ви можете здійснити банківську операцію з будь-якого зручного вам місця. Проте, для деяких користувачів це не є аргументом і вони все ж схиляються до здійснення операцій лише особисто у відділенні банків.

Не можна не відмітити, що сьогодні і справді є багато шахраїв, які можуть завдати шкоди вам, але здійснити викрадення коштів через мобільний банкінг все ж не так просто. Для входу в банківський мобільний додаток необхідно знати логін та пароль, а також пройти ідентифікацію та підтвердити свої дії. Тобто, такі дії зловмисник не може здійснити за декілька секунд, на це все ж потрібно достатньо часу. А до цього, ви уже зможете помітити певні зміни у роботі вашого телефону та в разі необхідності повідомити банк.

Також люди, які відмовляються від мобільного банкінгу вважають, що зловмисник може спробувати відновити пароль через форму “Забув пароль”. Але і тут все не так просто, адже для відновлення паролю необхідно знати особисті дані тримача банківської картки. А дізнатись їх не так просто.

Невстановлення мобільного банкінгу частина людей пояснює недовірою до одноразових смс-паролів, що застосовуються для входу в банк чи при здійсненні операцій. Аргументують вони це тим, що користування банкінгом та отримання паролів на одному й тому самому смартфоні з легкістю сприятиме шахраям в їхній діяльності. Але це також не так. Найперше, дані паролі діють лише певний час і не підлягають повторному використанню. Тобто зловмиснику просто не вистачить часу, що б викрасти ваші кошти. А також, ми про це згадували в минулих наших статтях, такі смс-повідомлення багато фахівців рекомендують видаляти одразу після використання.

Окрім, скажемо так, технічних причин уникнення користування мобільним банкінгом, є ще й психологічні. А саме, люди бояться, що зможуть самі видати усю необхідну інформацію зловмисникам, тим самими полегшити їм можливість здійснення шахрайських дій. До прикладу, шахраї зараз можуть з легкістю представитись співробітником банку та вивідати у вас всю необхідну їм інформацію, і зрозумієте ви що сталось уже після завершення розмови. Але тут також є можливість убезпечити себе. Найперше, варто пам’ятати, що справжній співробітник банку ніколи не буде запитувати вашу особисту інформацію. Та й навіть після такої розмови з шахраєм, ви можете звернутись в банк і заблокувати свої рахунки.

Отже, з однієї сторони страхи людей є підтвердженими, але не настільки, що б відмовлятись від сучаних технологій. Багато схем шахраїв зараз є відомими, відповідно і самі банки зацікавлені в захисті даних своїх клієнтів і весь час удосконалюють безпеку мобільних операцій зі своєї сторони. Ну а далі вирішувати вам, користуватись мобільним банкінгом чи все ж надати перевагу особистому здійсненню операцій у відділеннях.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

«Київстар» завершує чергове розширення мережі покриття 4G зв’язку

Сьогодні надійшла інформація, що оператор стільникового зв'язку «Київстар» завершує чергове розширення мережі покриття 4G зв'язку. Заплановане покриття додаткових ...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -