Реклама

Компанія Apple випустила пристрій, який потенційно небезпечний для дітей

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Не так давно, компанія Apple випустила пристрій, який потенційно небезпечний для дітей. Мова йде про мітки AirTag, які за своїм функціоналом не повинні були бути небезпечними, а от конструкція виявилася небезпечною.

Мітки AirTag створені для пошуку загублених речей і працюють автономно близько одного року. Причиною такої автономності є батарейка, яка живить мітку - CR2032 (або “таблетка”). Проблеми міток заключаються якраз в тому, що отримати доступ до батареї можна дуже легко — простим натисканням на кришку мітки. Більшість спеціалістів в питанні безпеки попереджували Apple за таку просту конструкцію та відсутність захисту до відділу живлення, оскільки навіть маленькі діти (при великому бажанні) зможуть витягнути звідти батарейку.

Як вже показувала практика, маленькі діти полюбляють все “зкуштувати” та перевірити на міцність. Якщо це стосується звичайних речей, яких вдома багато, то проблем з цим не виникає, а от потрапляння батарейки в руки дитини небажане та небезпечне.

З таким твердженням погодилися і у великому австралійському магазині Officeworks, оскільки всі мітки AirTag було вилучено з продажу. На даний момент відомо, що продаж в Австралії не розпочнеться до тих пір, поки Австралійська комісія з конкуренції та захисту прав споживачів не дасть дозвіл на продаж такого небезпечного для дітей ґаджета.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi почали тестування OC Android 11 для своїх смартфонів

Сьогодні Xiaomi почали тестування OC Android 11 для своїх смартфонів. Це випливає з повідомлення популярного тематичного каналу Telegram під...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -