Реклама

Купуєте вживаний або відремонтований телефон на OLX? Не спішіть

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Придбання вживаного телефону може бути чудовим способом заощадити гроші. Наявність чудового телефону, який може впоратись з іграми, потоковою передачею та робити прекрасні фотографії, не означає витрачати ціле багатство на новітні флагмани, такі як iPhone 12 або Galaxy Note 20 Ultra . Купівля старішого, вживаного телефону, може заощадити купу грошей, але все одно кладе у ваші кишені чудове обладнання. Навіть краще, це рятує телефон від виїзду на звалище, і ми всі можемо погодитись, що це добре.

Але є кілька ключових речей, про які слід пам’ятати, якщо ти хочеш найкращий телефон за свої гроші і хочеш бути в безпеці, коли його отримаєш. Отже, ось наші найкращі поради щодо того, як безпечно придбати чудовий вживаний телефон, незалежно від того, чи хочете ви iPhone або Android.

Які функції вам потрібні?

По-перше, подумайте, що вам насправді потрібно від телефону, оскільки це буде диктувати, на який рівень потрібно націлюватися. Якщо ви просто хочете відправляти повідомлення WhatsApp і слухати музику в Spotify у дорозі на роботу, вам не потрібні флагманські рівні продуктивності. Щось на зразок Samsung Galaxy A8 2018 року, швидше за все, вам добре підійде.

Якщо ви все ж захоплюєтесь фотографією, то, можливо, ви захочете витратити трохи більше на те, що має пристойну камеру ззаду. У цьому випадку може підійти щось на зразок iPhone X  або Galaxy S9 . Вам доведеться знайти баланс між необхідною продуктивністю та ціною, яку ви із задоволенням заплатите. Новіші телефони з більш сучасними функціями будуть мати вищу ціну. 

Купуйте в надійному джерелі

Не кожен продавець телефонів відповідає вашим інтересам, тому важливо бути кмітливим у здійсненні покупок. Деякі місця, яких слід уникати, повинні бути очевидними; наприклад, не купуйте у хлопця, який продає телефони на розі вулиці.

OLX - це добре відоме джерело для придбання всього, що використовується, і існує величезний вибір телефонів. Деякі з них продаються ремонтними компаніями, які торгують виключно з купівлі та продажу вживаних телефонів. Інші - це звичайні люди, які намагаються розвантажити свої старі пристрої під час оновлення. Перегляньте наступний розділ, щоб отримати додаткові поради щодо покупки на OLX.

Перевірте деталі

Незалежно від того, купуєте ви на OLX чи деінде, важливо уважно стежити за тим, що ви насправді отримуєте. Уважно прочитайте, що сказано в списку, включаючи будь-який дрібний шрифт, який може бути прихований нижче, серед інших деталей. Можливо, такі фрази, як "не працює" або "несправна батарея", навмисно поховані, щоб обдурити людей придбанням телефону, який більше не працює. Вони, ймовірно, також пояснять, чи отримуєте ви оригінальний зарядний кабель, упаковку та які пошкодження та подряпини ви можете очікувати.

Використовуйте тут свій здоровий глузд - якщо iPhone за 30 nbc uhy продається всього за 3 тис грн, то, мабуть, відбувається щось незрозуміле. 

Переконайтеся, що він все ще отримує оновлення безпеки

Я зроблю це якомога чіткіше: не купуйте телефон, який більше не отримує оновлення системи безпеки від виробника. Непідтримувані телефони відкриті для всіх видів уразливостей, які можуть надати хакерам легкий доступ до кожної окремої інформації на вашому телефоні - або навіть повністю керувати нею. Ці банківські реквізити, ті милі фотографії ваших дітей, ті сексуальні селфі, які ви надіслали своєму партнерові, - все це можна отримати та вкрасти.

Більшість виробників телефонів Android, як правило, підтримують свої телефони протягом двох-трьох років. Однак Apple продовжує це робити, підтримуючи навіть старіші смартфони. 

Неприємно, що телефони не підтримуються довше, оскільки апаратне забезпечення залишається цілком спроможним, але застаріле програмне забезпечення робить телефони вразливими. 

Найкраще подивитися на телефони, які вийшли протягом останніх двох років і, отже, все ще отримують оновлення безпеки. Коли ви знайдете телефон, який підходить, пошукайте в назві моделі і спробуйте з’ясувати, чи все-таки він неодмінно отримує оновлення, і чи є вказівка ​​на те, як довго вони будуть їх отримувати. 

Переконайтеся, що після покупки телефону, ви самі його повністю скинули до заводських налаштувань, а також перевірте наявність усіх доступних оновлень програмного забезпечення.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Huawei Mate 40 Pro пройшов тестування AnTuTu

22 жовтня 2020 року, ми очікуємо запуск нового смартфона компанії Huawei - Mate 40 Pro. Зараз, смартфон Huawei Mate...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -