Реклама

Монітор у комп’ютері не вмикається. Що робити?

Останні Новини

Напевно, майже кожен власник комп’ютера хоча б раз в житті мав проблему, коли пристрій вмикається, а монітор на це ніяк не реагує. Деякі користувачі починають відразу хвилюватись, думають звертатись в сервісні центри чи купувати новий. Насправді, в більшості випадків проблема вирішується за лічені хвилини без жодної сторонньої допомоги. Сьогодні ми хочемо вам розповісти перелік дій в ситуації, коли монітор не хоче працювати. Надіємось якийсь із способів вам точно підійде.

Перш за все потрібно перевірити чи працює сам монітор. Для цього варто витягнути всі підключені кабелі, залишити лише той, що відповідає за живлення. У випадку, якщо на моніторі з'явиться якесь сповіщення про те, що немає сигналу (чи щось схоже), значить із ним все в порядку. Якщо ж монітор жодних ознак так і не подає, то потрібно звертатись до майстрів в сервісний центр. Для того, щоб краще переконатись, можна піти і підключити монітор в інший комп'ютер. Якщо він не справний, то і там не буде працювати.

Цікаво: Декілька ознак, що комп’ютер використовується хакерами

Наступним будемо перевіряти живлення. Банально, але гляньте чи є вдома світло. Якщо так, то переходимо до кабеля. Для того, щоб монітор працював, кабель повинен добре входити в монітор і розетку. Окрім того, з ним самим повинно бути все добре. Кабель не має бути пошкоджений, перегнутий чи порваний. Якщо ви не бачите ніяких проблем, спробуйте підключити монітор до другої розетки, можливо справа саме в ній. Ну і на останок перевірте кнопки на моніторі та на подовжувачі (якщо він є). Буває, що людина ненароком якусь із них вимкнула, а потім не знає в чому справа. Якщо з монітором і живленням все гаразд, то знизу під дисплеєм горітиме кнопка.

Наступим перевірятимемо відеокабель. Цей спосіб актуальний в тому випадку, коли ви розумієте, що монітор робочий, але чомусь не відтворює картинку. Щоб монітор реагував на увімкнення комп'ютера та подальші дії, він повинен бути добре підключеним до блоку. Саме тому потрібно перевірити відеокабель, чи з ним все добре і чи він надійно прикріплений до монітору і блоку. Варто пам'ятати, що кабель має бути не лише вставлений, а ще й прикручений спеціальними гвинтиками, які розміщені на самому кабелі. Якщо тут все ок, то перевіряємо відеовихід. Він також повинен бути справним. Для цього просто увімкніть монітор в інший роз'єм. Для цього можна використати VGA. Ну і останнє, перевірте чи не збились в моніторі налаштування і він сприймає той що потрібно роз'єм. Це стосується моніторів із багатьма роз'ємами.

Далі йдемо до відеокарти. Зрозуміло, що якщо відеокарта не працює, то і картинки на моніторі не буде. Щоб перевірити справність, спочатку треба її витягнути. Для цього відключаємо ПК, відключаємо шлейф живлення відеокарти, відкручуємо її і витягаємо. Далі потрібно відеокарту почистити за допомогою гумки та вставити назад за тією ж схемою. Проблема після цього може зникнути. Якщо ж ні, то знову витягніть відеокартку і включіть адаптер, який точно працює. Якщо такого немає, а є інтегрована графіка, то перемкніть на неї. Якщо після цих маніпуляцій все налагодилось, то проблема в роз'ємі, шлейфі або ж блоці, а якщо проблема залишилась, то слід замінити відеокарту.

Наступний крок (якщо все попереднє не підійшло) перевірка оперативної пам'яті. В цьому також може бути проблема. Щоб перевірити, дістаньте ОЗУ і почистіть усі контакти за допомогою гумки. Далі потрібно її поставити назад, але не підключайне відразу всі модулі. Вистачить лише одного. Якщо ПК увімкнувся, то переставте на інший та знову подивіться. Якщо знову запускається, то проблема із слотом ОЗУ. Поломку слота може виправити сервісний центр, але це не завжди дешево. Є ще один спосіб, просто увімкнути ОЗУ в ті два модулі, які ще не були задіяні раніше. Це також може допомогти. Але це лише в тому випадку, якщо материнська плата має чотири слоти замість двох.

Варто знати: Відомо, яку шкоду для здоров’я несе ноутбук та комп’ютер

Ну і останнім перевіряємо блок живлення. Не хвилюйтесь, для цього не потрібно буде мати якісь спеціальні прибори чи інструменти. Для перевірки потрібно замінити блок живлення на той, що точно працює, при чому він повинен бути не слабший по потужності. Спочатку відключаємо комп'ютер з розетки, далі знімаємо шлейфи із материнської плати. Блок живлення не обов'язково витягати, вистачить лише підключити шлейфи до нового працюючого блоку живлення. Далі вмикаємо в розетку і запускаємо комп'ютер. Якщо він працює без жодних проблем, то зрозуміло, що проблема в блоці живлення. Якщо ні, то швидше за все вийшла з ладу материнська плата. До речі, якщо зламався блок живлення, то краще купити новий, а не ремонтувати старий.

Щоб вирішити проблему із монітором не завжди потрібно йти до майстрів в сервісний центр. Інколи вистачить виконати декілька дій і все стане на свої місця. Дані поради розраховані на звичайних користувачів, а не на спеціалістів. Тому з ними справиться хто завгодно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Оголошено найменший в світі смартфон із Android 10

Досить багато людей надають перевагу невеликим екранам на своїх смартфонах. До прикладу, Apple має в своїй лінійці iPhone SE...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -