Реклама

Названо 10 порад, які допоможуть вам зберегти заряд акумулятора на вашому смартфоні

Останні Новини

Використання акумулятора, збереження терміну його служби, питання актуальне для всіх користувачів смартфонами будь-яких виробників. Усі ми прагнемо якнайдовше користуватись смартфоном на одному заряді, але не завжди готові правильно користуватись методами для збереження заряду. В даній статті ITechNews буде названо 10 порад, які допоможуть вам зберегти заряд акумулятора на вашому смартфоні.

Визначення споживання акумулятора

За допомогою перегляду даних щодо споживання програмами чи додатками заряду акумулятора, ви зможете визначити які процеси найбільше витрачають заряд батареї та з чого розпочинати процес оптимізації продуктивності.

Режим економії заряду

Практично у всіх смартфонах є вбудована функція, яка спрямована на економію заряду вашого акумулятора. Ви можете налаштувати її параметри під себе, тобто коли вона буде вмикатись, при якому рівні заряду, тощо. Після активації функції режиму економії заряду, яскравість вашого екрану зменшиться, так само знизиться продуктивність телефону, а ще робота фонових додатків також буде обмежена.

Використання адаптивного режиму роботи

Нові версії Android-смартфонів надають можливість використання адаптивного режиму, який дозволяє керувати додатками з ціллю заощадження заряду батареї. В даному випадку система автоматично не дозволятиме працювати у фоновому режимі тим програмам, які не використовуються. У більш старших версіях Android ви можете зробити це вручну, а також перейти в налаштування та заборонити певним програмам розпочинати свою роботу автоматично після запуску смартфона.

Вимкнення GPS та інших модулів

Вимикаючи доступ служб для визначення вашого місцезнаходження, а ще Bluetooth, Wi-Fi чи NFC, в той момент поки ви їх не використовуєте, ви також зможете заощадити заряд акумулятора.

Регулювання яскравості екрану

Встановлення певного рівня яскравості також допоможе вам зберегти заряд акумулятора. В даному випадку ви можете самостійно налаштовувати параметри яскравості, або скористатись режимом автоматичної яскравості, також рекомендується використовувати темний режим.

Налаштування гучності звуку

Якщо ви весь час використовуєте налаштування гучності звуку на максимумі, як для гучності дзвінка, так і для смс чи перегляду інших медіа, то втрачатимете рівень заряду також набагато швидше. Оберіть для себе оптимальну гучність, але максимальний рівень все ж не використовуйте.

Налаштування активності екрану

В даному випадку пропонується використовувати налаштування щодо вимкнення екрану через малий проміжок часу, до прикладу через 15 секунд. Таким чином, при невикористанні смартфона, екран вимикатиметься і не витрачатиме додаткового заряду акумулятора. Окрім цього, у певних смартфонах є функція Always-on Display, в даному випадку використання такого затемненого екрану також сприятиме збереженню заряду батареї.

Сповіщення

Користуючись великою кількістю додатків та месенджерів, ми весь час отримуємо сповіщення. Але про те, що надто багато сповіщень чи повідомлень також додатково витрачають рівень заряду акумулятора, ми не враховуємо. Тому краще вимкнути сповіщення від тих додатків, які вам не потрібні.

Правильна зарядка смартфона

В даному випадку потрібно дотримуватись основних правил зарядки, так як сьогодні смартфони уже не потребують повного розрядження для поновлення заряду. Зараз рекомендується не допускати зменшення рівня заряду до 25-30%, а розпочинати зарядку швидше, точно так само немає потреби заряджати смартфон до 100 відсотків, вистачить до 80-90%. Таким чином ви не лише збережете заряд акумулятора, а й продовжите термін його експлуатації.

Температура

Тут не рекомендується залишати смартфон в надто жаркому місці та ще й під прямими сонячними променями. Така ж ситуація із низькими температурами.

Також нещодавно було названо найкращі смартфони з 4 камерами в 2021 році.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

OnePlus офіційно представили свої два бюджетні смартфони

Сьогодні OnePlus офіційно представили свої два бюджетні смартфони - OnePlus Nord N10 та Nord N100. Дует має кілька функцій, але...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -