Реклама

Названо 4 корисні функції датчика освітлення в смартфоні, про які ви могли не знати

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Всі сучасні смартфони оснащені великою кількістю різноманітних датчиків, які роблять смартфон і без того розумнішим, але є такі датчики, які є у всіх смартфонах і один серед таких є датчик освітлення. Цей датчик неймовірно корисний і робить користування смартфоном максимально зручним. Зараз детальніше про це поговоримо, та буде названо 4 корисні функції датчика освітлення, про які ви могли не здогадуватися.

Вимкнення екрану під час розмови по телефону

Можливо ви й не знали, але за вимкнення екрану під час розмови по телефону відповідає саме датчик освітлення. В той момент, коли ви прикладаєте смартфон до вуха, датчик освітлення (датчик наближення також) фіксує потемніння і тим самим передає сигнал для тимчасового вимкнення дисплея. Все це робиться для того, щоб уникнути випадкових натискань на екрані під час розмови.

Захист очей

За захист ваших очей також відповідає датчик освітлення, який регулює яскравість екрану в нічний час. Фактично, датчик дає команду знижувати рівень яскравості екрану до мінімальної, щоб запобігти навантаженню ваших очей від дуже високої яскравості екрану. Це справді допомагає, оскільки очі не так сильно напружуються.

Економія заряду акумулятора

В даному випадку, датчик освітлення автоматично регулює яскравість екрану для комфортного користування смартфоном. Особливо це актуально тоді, коли в темну пору ввімкнена максимальна яскравість, або ж тоді, коли заряд акумулятора критично низький. В таких випадках, датчик знижує яскравість до мінімальної, щоб запобігти повному розряджанню акумулятора.

Регулювання яскравості

Ми писали вище, що датчик освітлення регулює яскравість в нічний час, але це працює і в іншу сторону, тобто коли на екран потрапляє пряме сонячне світло. В такому випадку, датчик освітлення вмикає максимально можливу яскравість, яка допоможе хоча б щось розгледіти на екрані.

Як бачите, сенс датчика освітлення полягає в правильному та коректному регулюванню яскравості екрану.

Також нещодавно стало відомо, чому смартфони Xiaomi страждають від проблем із датчиком наближення.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо одну з причин, чому графічні процесори NVIDIA можуть стати ще дешевшими

Протягом останніх кількох років відеокарти було важко купити через постійні проблеми з ланцюгом поставок і попит, спричинений криптовалютою. Високий попит...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -