Реклама

Перераховано основні правила користування Android

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Багато хто вважає, що Android погано піклується про безпеку, на відміну від iOS, і все необхідно докорінно змінювати. Але це безпідставні твердження. Головним у цьому питанні виступає обізнаність користувача і його зацікавленість у власній безпеці. Для цього необхідно знати деякі правила і використовувати їх.

Для чого Android запитує дозволи

Необхідно пильно дивитись, які дозволи просить встановлений додаток. Навіть не має значення звідки ви його скачали. Якщо програма фоторедактора питає дозволу до контактів чи дзвінків, то це повинно насторожити. Необхідно тверезо оцінювати ситуацію. Це убереже вас від небезпеки.

Цікаво: Названо додатки, які необхідно якнайшвидше видалити, тому що вони не несуть жодної користі Вашому смартфону.

Скидання паролю на Android

Є така хитрість, яка допоможе скинути пароль на Android, навіть якщо ви його забули. Для цього необхідно підключити функцію «Знайти пристрій». Окрім відстеження втраченого гаджета, з її допомогою можна обійти пароль блокування. Для цього відкрийте «Налаштування», потім «Безпека». Перейдіть до вкладки «Знайти пристрій» та поставте навпроти позначку. Після цього необхідно зареєструватись на сайті google.com/android/find. На ньому ви матимете змогу визначити місце перебування вашого гаджета та скинути його пароль.

Функція VPN

Для того, щоб не наражати себе і свої конфіденційні дані на небезпеку, використовуйте VPN. Він вбереже вас при підключенні до безпарольної мережі Wi-Fi, адже зашифрує інформацію про вас.
Якщо ви хочете отримати якісний і безкоштовний VPN, спробуйте Warp від Cloudflare. Хороший VPN не тільки не дозволить розсекретити ваші дані, а ще й пришвидшить інтернет.

Цікаво: Названо безпечний спосіб завантаження додатків на смартфон.

Ввімкніть 2ФА

Для того, щоб ніхто не міг ввійти в ваш обліковий запис, скористайтесь різновидом багатофакторної автентифікації. Ваш аканут Google потребує надійного захисту ще й тому, що до нього прив’язані більшість сервісів, якими ви користуєтесь. Отже, для ввімкнення двофакторного захисту, відкрийте «Налаштування», оберіть підрозділ Google. Перейдіть до «Керування акаунтом», зверху оберіть розділ «Безпека», поставте позначку біля «Двоетапна автентифікація» та визначте, яким буде підтвердження входу на додатковому етапі захисту.

Паролі

Кращий і надійніший пароль за вас самих підбере лише менеджер паролів. Крім того, він не помилиться при вводі і не видасть його на помилковому сайті. Отже, не намагайтесь власноруч кожного разу набирати пароль, а довіртесь програмі, яка надійно зберігає облікові дані. Для цього зайдіть у влаштований у ваш гаджет Google Chrome та відкрийте «Налаштування». Потім оберіть «Паролі» та «Збереження паролів». Після цього необхідно встановити «Автоматичний вхід». А при наступній реєстрації оберіть «Створити надійний пароль».
І не забудьте про синхронізацію. Якщо ви її не ввімкнете, то не зможете на іншому пристрої зайти на свою сторінку.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Дата випуску Amazfit Bip Lite 1s

Оголошена дата випуску Amazfit Bip Lite 1s — кінець квітня і поки що в Китаї.Amazfit Bip Lite 1s —...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -