Реклама

У месенджері WhatsApp набирає обертів популярне шахрайство

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Месенджери неймовірно популярні серед шахраїв, оскільки ними користується велика кількість користувачів, та ще й різного віку. Найчастіше, під приціл шахраїв потрапляють користувачі таких месенджерів, як WhatsApp, Viber та Telegram, оскільки в Україні вони розділили між собі всіх власників смартфонів. Сьогодні ж мова піде про месенджер WhatsApp, а якщо конкретніше, то про те, що у месенджері WhatsApp набирає обертів популярне шахрайство, яке вперше з’явилося ще декілька років тому.

Мова йде про масові розсилання спаму, в якому йдеться про неймовірне відео Martinelli, яке повинно вийти у WhatsApp і при перегляді якого, всі дані з смартфона будуть видалятися. Традиційно, шахраї прикріплюють посилання до тексту, перейшовши по якому, ви зможете або захистити себе від цього відео, або безпечно переглянути те відео.

У месенджері WhatsApp набирає обертів популярне шахрайство

Цікаво: Названо 6 корисних функцій месенджера WhatsApp в 2021 році.

Логічно, що перейшовши за цим посилання, нічого хорошого ви не отримаєте, оскільки це звичайне посилання на фішинговий сайт, який запросить у вас конфіденційну оплату, або завантажить шкідливе програмне забезпечення на ваш смартфон, або ж, буде вимагати від вас оплати за безпеку вашого смартфона та вашої особистої інформації.

Відповідно до цього, нагадуємо всім, що листи такого типу, які можуть приходити вам на електронну адресу або в месенджерах, ніякої користі не принесуть ні вам, ні іншим користувачам. Не розповсюджуйте такого типу повідомлення ні в месенджері, ні за його межами. Просто видаляйте їх і відправника повідомлення заносьте в чорний список.

Також нещодавно ми розповідали, як повністю видалитись з месенджера WhatsApp.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Українцям розповіли, що могло б трапитися, якби українські мобільні оператори об’єдналися

Стільниковий зв'язок дуже міцно увійшов до нашого життя, зараз дуже важко уявити як люди раніше жили без нього. Мені...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -