Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як створити резервну копію в месенджері Viber

Українцям розповіли, як створити резервну копію в месенджері Viber

0

Популярність месенджера Viber у світі зумовлена його широкими можливостями. Всі додатки по обміну повідомленнями створені приблизно однаковими. Але Viber має ряд унікальних можливостей, які забезпечують йому перевагу серед інших. Також додаток збирає найменше конфіденційної інформації про користувачів серед аналогічних додатків. Ваша приватність надійно захищена. Всі ці заходи в комплексі забезпечують програмі прихильність 800 мільйонів користувачів по всьому світу. І їх число постійно зростає.

Цікаво: Українцям розповіли, як відновити Viber після видалення та чи можна відновити історію переписки.

Бізнес теж відчув переваги ділового спілкування в чатах Viber. Це і офіційна сторінка, яку можуть знайти тисячі потенційних клієнтів компанії, і різноманітні групові чати з уже наявними клієнтами. Також важливі і безпосередні переписки з клієнтами. Оскільки Viber дозволяє створювати комп’ютерного клона, це дозволяє офіційною сторінкою Viber компанії користуватися в офісі. Широкі можливості для бізнесу сприяють зростанню популярності месенджера.

А тепер тільки уявіть собі, скільки цінної інформації зберігається в додатку у випадку його використання в комерційних цілях. І що робити, якщо вона зникне за якихось непередбачуваних обставин. Навіть важко уявити, скільки потрібно буде часу, щоб її відновити.

Щоб описана ситуація Вас не лякала, потрібно створювати резервну копію Viber. Час від часу так точно. Періодичність Ви можете обирати самі, а як це робити, ми Вас навчимо. Один з чотирьох, запропонованих нижче методів точно стане у нагоді. Далі – детальніше.

Цікаво: Названо можливості Viber по визначенню геолокації користувача.

Перший метод. Створення автоматичної резервної копії Viber на Google-диску.

Цей метод доступний тільки для пристроїв на ОС Android та iOS. Перед тим, як розпочати резервне копіювання, необхідно спершу увійти в свій обліковий запис Google, або відповідно iCloud. Автоматичне резервне копіювання необхідно перед тим налаштовувати, щоб встановити проміжок часу, через який Viber Bам буде оновлювати копію. Ми рекомендуємо не полінитися та затратити трохи часу, щоб налаштувати програму. Адже бувають різні випадки, коли тільки збережена резервна копія зможе відновити усі Ваші чати у Viber. Наприклад, при заміні старого пристрою на новий та перевстановленні додатку при цьому. Отже, ближче до справи, Ви уже зайшли у свій обліковий запис Google чи інший, а далі - наступні кроки:

  • Відкрийте меню «Додаткові параметри», оберіть «Налаштування».
  • Далі – «Рахунки».
  • У ньому оберіть «Резервне копіювання» та натисніть «Автозавантаження».
  • Із запропонованих часових проміжків, оберіть той, наскільки часто Ви хочете, щоб програма створювала оновлену копію.

Ось і все. Через обрані проміжки часу, Viber буде автоматично створювати резервні копії чатів та зберігати їх на Google-диску, або у хмарі iCloud.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно повністю видаляти повідомлення у Viber.

Другий метод. Створення резервної копії в додатку Viber та її зберігання у електронній скриньці.

Відразу хочемо сказати про недоліки цього методу. Він дає можливість зберегти лише текст повідомлень в чатах. Усі зображення, фото та відео, тим більше голосові повідомлення та файлові документів збережені не будуть, відновленню та перегляду недоступні. Приховані чати Viber також не потраплять у резервну копію.

Метод дає можливість створювати копію чатів із збереженням її в Вашому обліковому записі електронної пошти. Вона також підлягає відновленню.

Процедура створення резервної копії Viber складається з наступних кроків:

  • В додатку Viber зайдіть у «Налаштування».
  • Там оберіть розділ «Історія повідомлень електронної пошти».
  • Далі – «Електронна пошта».
  • Додайте необхідний обліковий запис – Вашу електронну скриньку для зберігання резервної копії.

Якщо Ви придбали новий смартфон, то у Вас виникне потреба відновити обліковий запис Viber на новому пристрої. Більшість користувачів захочуть також відновити усі свої переписки. Для цього скористайтеся резервною копією з Вашої електронної пошти.

Процедура зворотного відновлення наступна:

  • Увійдіть у Ваш обліковий запис електронної пошти.
  • Прогортайте вхідні повідомлення та знайдіть необхідне від Viber. Вони у форматі Viber messages zip.
  • Далі торкніть піктограму завантаження.
  • Далі у файлі CVS повідомлення з чатів будуть розміщені в хронологічному порядку. Відкрийте цей файл.

Ось і все – процедура відновлення завершена.

Цікаво: Декілька правил, як синхронізувати повідомлення у Viber на телефоні і комп’ютері.

Третій метод. За допомогою програми iTunes лише для користувачів iPhone.

Створення резервної копії цим методом можливе лише, якщо Ви користувач iTunes. Відбувається воно при участі комп’ютера. Резервна копія чатів Viber зберігатиметься також у ньому. Метод має один недолік – вміст резервної копії не доступний для перегляду на комп’ютері. Тобто, інформація зберігається там, ніби в «законсервованому» вигляді. Якщо Вам потрібно її переглянути, то доведеться відновити вміст резервної копії на Вашому смартфоні.

Алгоритм дій, які Вам необхідно зробити для створення резервної копії цим методом, наступний:

  • Під’єднайте iPhone до комп’ютера.
  • Відкрийте додаток iTunes та виберіть у ньому свій iPhone.
  • Далі зайдіть у розділ «Підсумок» та натисніть «Резервне копіювання зараз».
  • Почнеться процес створення та зберігання на комп’ютері резервної копії Ваших чатів у Viber. Окрім того, додаток iTunes створить резервну копію для iPhone.

Висновок такий – метод вартий уваги, якщо резервна копія створена задля безпеки, а вміст чатів залишається у Вас під рукою в додатку Viber на смартфоні.

Цікаво: Названо 12 корисних функцій Viber, якими ви не користувались раніше.

Четвертий метод. За допомогою програми MobileTrans для усіх пристроїв на iOS.

Додаток, який ми рекомендуємо, вважається найкращим для пристроїв з операційною системою iOS. Повна назва програми - MobileTrans - WhatsApp Transfer. Можливості її розширені – лише один клік і Ваші дані зарезервовані. Також елементарно просто відтворити зарезервовану копію на Вашому пристрої, або перемістити інформацію з одного пристрою на інший. Сумісна з усіма пристроями iOS.

Не дивлячись на те, що назва програми передбачає переміщення даних WhatsApp, її можна використовувати і для створення резервних копій інших месенджерів, в тому числі і Viber, та соціальних мереж. Метод безпечний та надійний, інформація з чатів Viber передається в повному обсязі без остраху втрати частини даних. Ще однією особливістю та плюсом програми є те, що вона дозволяє легко переглядати резервну копію на робочому столі. Це надзвичайно зручно, коли Ви маєте доступ до інформації на будь-якому Вашому пристрої iOS.

Покрокова інструкція для створення резервної копії за допомогою MobileTrans:

  • Під’єднайте свій iPhone до комп’ютера.
  • Знайдіть та натисніть розділ «WhatsApp Transfer».
  • У лівій колонці торкніться Viber.
  • Далі натисніть кнопку «Резервне копіювання».

Все – процес створення резервної копії буде запущений та припиниться за декілька хвилин, в залежності від об’єму збереженої інформації у Ваших чатах.

При купівлі телефона iPhone новішої моделі, Вам потрібно буде відновити Ваш обліковий запис Viber уже на новому пристрої. Інколи процес відновлення необхідний і на старому пристрої, якщо Ви, наприклад, постирали переписку з ціллю звільнення пам’яті та раптом відчули потребу у якійсь видаленій інформації.

Щоб відновити резервну копію на пристрої, необхідно виконати наступні дії:

  • Відкрийте додаток та натисніть «WhatsApp Transfer».
  • Аналогічно зі списку виберіть програму Viber.
  • Далі натисніть «Відновити» та кнопку «Пуск».
  • Процес відновлення даних на пристрої займе так само декілька хвилин.

Висновок такий – програма MobileTrans - WhatsApp Transfer зручна та проста у використанні, надійно зберігає усю Вашу інформацію та пропонує легкий доступ до даних. Це – найкраще рішення для Viber на пристроях iOS.

Цікаво: Українцям розповіли про можливості Viber щодо захисту конфіденційності в месенджері.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version