Реклама

Відомо, чи можна придбати пристрої, які підтримують Wi-Fi 7

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Почули галас про Wi-Fi 7 і хочете отримати шматочок блискавичної бездротової мережі? Давайте дізнаємося, коли можна розраховувати на придбання пристрою, який підтримує ці бажані швидкості передачі, або хоча б щось наближене до них.

Що таке Wi-Fi 7?

Простіше кажучи, Wi-Fi 7 — це стандарт бездротового з’єднання, який покращує попередні стандарти, забезпечуючи більш високу швидкість та менше перешкод, зберігаючи зворотну сумісність із застарілими пристроями. Він також має більш технічну назву,  802.11be .

Щоб дати вам уявлення про те, чого очікувати, ваш домашній маршрутизатор і пристрій, який ви використовуєте для доступу до цієї статті, імовірно, мають Wi-Fi 5. Якщо це так, швидкість бездротової передачі даних досягає 3,5 Гбіт/с, і це припускаючи, що ви не постраждали від перешкод, що, ймовірно, станеться, якщо ви живете поблизу інших людей, які мають власні мережі.

Wi-Fi 7, з іншого боку, продемонстрував максимальну швидкість 30 Гбіт/с, що більш ніж у вісім разів більше, ніж Wi-Fi 5. А ще краще, він динамічно використовує більше каналів Wi-Fi , що дозволяє йому краще справлятися з перешкодами. Але чи потрібна вам така смішна швидкість ? Для більшості людей відповідь, ймовірно, ні, але ідея того, що колись це стане стандартною, якою всі користуються, є досить захоплюючою.

Цікаво: Чим Wi-Fi 7 буде кращий за Wi-Fi 6?

Чи можу я вже придбати пристрої з підтримкою Wi-Fi 7?

MediaTek, організація, яка допомагає розробити Wi-Fi 7, заявила  в січні 2022 року, що перші пристрої з’являться в 2023 році. Однак остаточне схвалення стандарту регуляторами очікується не раніше 2024 року. Однак це не заважає виробникам спробувати щоб якомога швидше отримати солодкий і приємний Wi-Fi 7 швидкостей на своїх пристроях.

У лютому 2022 року виробник мікросхем Qualcomm  анонсував  чіп з підтримкою Wi-Fi 7 для комп’ютерів, смартфонів і гарнітур VR. У компанії заявили, що комерційна доступність почнеться у другій половині 2022 року, якщо стандарти будуть завершені або взагалі не будуть. Крім переваги виробника, ми не очікуємо, що ви матимете пристрій Wi-Fi 7 якнайшвидше до кінця 2023 року.

Який стандарт Wi-Fi використовувати на початку 2022 року?

Якщо вам потрібна передова технологія Wi-Fi прямо зараз, знайдіть пристрій, який підтримує Wi-Fi 6 . Або зробіть краще і знайдіть пристрій із підтримкою Wi-Fi 6E (припускаючи, що ви живете в одній із країн, де він схвалений ). Тобто Google Pixel 6 підтримує 6E, тоді як новіші iPhone обмежуються Wi-Fi 6. Деякі ноутбуки високого класу підтримують Wi-Fi 6E, наприклад ASUS ZenBook Duo 14  , доступний зараз, або Dell Precision 5470 , який очікується . у квітні 2022 року.

Звичайно, ви не зможете насолоджуватися швидкістю цих пристроїв без оснащеного для цього маршрутизатора. Якщо ви вважаєте, що настав  час замінити маршрутизатор , у нас є кілька рекомендацій щодо маршрутизаторів , зокрема Wi-Fi 6 і 6E.

Цікаво: Wi-Fi 6 краще, чи все ж таки можна залишити для користування минулі версії?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Експерт розказав про небезпеку публікування особистої інформації в інтернеті

Сьогодні експерт розказав про небезпеку публікування особистої інформації в інтернеті. Як повідомляє Олексій Мальнєв, керівник центру моніторингу в компанії...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -