Home Новини сучасних технологій Відомо, як відновити історію чатів Viber у Apple iPhone 13 – 4...

Відомо, як відновити історію чатів Viber у Apple iPhone 13 – 4 варіанти

0

Ось Ви і придбали новенький iPhone 13. Вашій радості немає меж – гарний дизайн та інтерфейс, зручні габарити. Але це – тільки початок. Ще необхідно, щоб всі Ваші дані з’явилися на новому пристрої, якось потрібно їх перемістити з старого телефону на новий. І звичайно, ніхто не хоче заморочуватися робити це вручну.

Цікаво: Українцям розповіли про можливості Viber щодо захисту конфіденційності в месенджері.

Окрім загальної інформації, є ще Viber – листування в чатах, вкладення у вигляді фотографій та відео-файлів, купа інформації різноманітного формату тощо. Як бути з усім цим пакетом даних? Адже, при повторному встановленні додатку Viber уже на iPhone 13 та підключенні Вашого діючого облікового запису, переписка автоматично не з’являється. Її необхідно відновлювати.

Якщо Ви не знаєте, як це робити, то наша стаття саме для Вас. Ми навчимо, що спочатку необхідно вміти резервувати дані та робити це завчасно. А уже пізніше відновлювати їх на будь-якому пристрої Apple, не залежно від того, чи це новенький iPhone 13, чи б/у телефон старішої моделі в хорошому стані, який Ви придбали вчора. Методи різняться складністю та функціями, який з них обирати – вирішувати Вам.

ВАРІАНТ 1. Відновлення переписок Viber за допомогою облікового запису Mail.

Ви можете відновити повідомлення Viber на новому iPhone 13, якщо попередньо зберігали резервну копію у Вашій електронній адресі. Проте, на нашу думку, метод має певні недоліки. В резервну копію потраплятимуть лише текстові повідомлення Viber, а усі вкладення та приховані чати залишаться поза копією. Тобто, відновити на новому пристрої iOS Ви зможете лише текст переписок. Нижче описані кроки навчать Вас, як це робити.

  • Знайдіть останню, яку Ви робили, резервну копію Viber у своєму mail.

Відкрийте свою електронну пошту. Якщо у Вас їх декілька, оберіть ту, де збережено попередньо зроблену копію Viber. Відшукайте необхідний файл в скриньці. Далі натисніть «Завантажити» вміст архівного документа «Viber Messages.zip».

  • Процедура відновлення повідомлень.

Необхідно розпакувати та відкрити файл формату CSV за допомогою Excel. Ви побачите, що вся текстова інформація повідомлень повністю відновлена в хронологічному порядку. Видно, хто і коли надсилав текст, їх послідовність як від відправника, так і від отримувача.

Цікаво: Названо 12 корисних функцій Viber, якими ви не користувались раніше.

ВАРІАНТ 2. Відновлення даних Viber за допомогою «хмари» iOS – iCloud.

Цей метод відновлення переписок Viber на новому iPhone 13 має деяку особливість. З його допомогою Ви встановите по-новому всю інформацію, яка зберігалася раніше на старому девайсі від Apple. Тобто, розмежувати та відділити окремо чати Viber не вийде. Суть методу полягає у відновленні резервної копії, яка раніше була збережена у iCloud. Якщо Ви не резервували дані завчасно, використовуючи старий телефон, то саме тепер, при переносі інформації з одного пристрою на інший, потрібно це зробити. Для початку прив’яжіть свій Viber до програми iCloud на старому телефоні та створіть резервну копію Viber. Вона потрапить до папки Viber Backup. Наступні дії будете робити уже на новому iPhone 13 серії. Інструкція – нижче.

  • Скидання налаштувань нового пристрою до заводських.

Якщо у Вас новий телефон моделі iPhone 13, чи iPhone 13 pro, чи iPhone 13 pro max, то увійдіть в «Налаштування», розділ «Загальні». В ньому знайдіть опцію «Скинути» і натисніть «Стерти весь вміст і налаштування». Тепер пристрій повернувся до заводських налаштувань. Це потрібно робити, щоб пізніше відновити всі Ваші дані з резервної копії.

  • Відновлення даних з iCloud.

Повторно увійдіть в «Налаштування», далі – «Програми та дані». Оберіть зі списку запропонованих опцій «Відновити з резервної копії iCloud» та натисніть на неї. Далі Ви потрапите в свій обліковий запис в iCloud. В ньому оберіть резервну копію, яку Ви створювали останньою та натисніть «ОК». Після завершення процесу відновлення, Ваш новенький iPhone буде містити всю необхідну інформацію, яка була на старому телефоні, в тому числі і Viber-переписки.

Цікаво: Декілька правил, як синхронізувати повідомлення у Viber на телефоні і комп’ютері.

ВАРІАНТ 3. Відновлення повідомлень за участю програми iTunes.

Програма iTunes дозволяє також відновити дані Viber на новому iPhone, при умові, що у ній є попередньо збережена архівна копія Viber. Тобто, Вам спочатку необхідно синхронізувати Viber з iTunes та створити в ній резервну копію Viber. Особливість відновлення даних програмою iTunes, аналогічна цим процесам в додатку iCloud. Переглядати вміст резервної копії Ви не можете та відділяти архівні дані Viber від цілого резервного файлу теж. Алгоритм дій по відновленню даних на iPhone 13 серії наступний.

  • Підключення iPhone до iTunes.

Під’єднайте свій новий телефон до комп’ютера. На ньому ж запустіть програму iTunes. Ви отримаєте запит про те, який пристрій обираєте. Натисніть «iPhone».

  • Процес відтворення резервної копії на iPhone 13.

В лівій частині додатку натисніть «Резюме». Справа з’явиться перелік з усіх резервних копій Вашого попереднього телефона, які Ви створювали будь-коли. Далі натисніть «Відновити резервну копію зараз». З запропонованого списку резервних копій, оберіть останню по часу, тобто саму нову. Натисніть кнопку «Відновити». Після цього розпочнеться процес відновлення, який завершиться через декілька хвилин. На цей період не від’єднуйте телефон від ПК.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно повністю видаляти повідомлення у Viber.

ВАРІАНТ 4. Професійне рішення – додаток MobileTrans - WhatsApp Transfer.

Особисто ми вважаємо цей метод найкращим та дуже простим у використанні. Стороння, розроблена професіоналами, програма настільки багатофункціональна, що дозволяє не тільки створювати резервні копії Viber, але і переглядати їх вміст на комп’ютері. Також можна легко переслати заархівовані дані на інший пристрій iOS та відновити втрачену інформацію на новенькому iPhone 13.

На відміну від попередніх методів, програма MobileTrans зберігає історію чатів Viber в повному об’ємі – без втрати даних у вкладеннях. Також можна відновити на пристрої лише тільки Viber, а не всю інформацію з попереднього смартфону.

Через її широкі можливості, програма завоювала довіру мільйонів користувачів по всьому світу. Є версії додатку, розроблені як для Windows так і для Mac OS. Окрім функціоналу, її люблять ще й за простоту інтерфейсу.

Нижче ми описали для Вас алгоритм створення резервної копії Viber з подальшим її відновленням на новому пристрої від Apple.

  • Створення резервної копії Viber за допомогою MobileTrans.

Перший крок – встановіть програму MobileTrans на свій комп’ютер з магазину додатків Google. Далі під’єднайте свій старий iPhone до ПК. Програма помітить Ваш пристрій та запропонує різні дії. Оберіть «WhatsApp Transfer». Зліва з’явиться перелік сумісних додатків, оберіть Viber. А з правої сторони є дві клавіші – «Резервне копіювання» та «Відновлення». Натисніть першу. Після цього програма MobileTrans запустить процес створення резервної копії Viber. Не втручайтеся, і по завершенню Ви отримаєте усі дані месенджера Viber в себе на комп’ютері.

  • Відновлення переписок Viber на новому iPhone 13.

Тепер під’єднайте до комп’ютера уже новий телефон. Програма запропонує ті ж самі дії, а Ви проходите ті ж самі кроки, як і для створення резервної копії, лише до того моменту, коли з’являться дві кнопки. Тепер натискаєте другу – «Відновлення».

Якщо у Вас попередньо створено декілька копій, то Вам необхідно обрати потрібну. Для цього натисніть «Переглянути історію резервних копій». Обираєте останню копію, або ту, що бажаєте та тиснете «Пуск».

Знову буде запущена процедура, тільки вже по відновленню інформації на новому iPhone. Часу це займе не більше, ніж створення копії. Зачекайте і, вуаля – всі переписки Viber уже знаходяться в повному обсязі на новенькому пристрої від Apple.

Висновок з статті напрошується сам собою – програма MobileTrans – WhatsApp Transfer є найкращим рішенням по відновленню Viber переписок на iPhone 13, чи серії 13 Pro, чи серії 13 Pro Max. Варто лише один раз нею скористатися, щоб оцінити всі переваги додатку. Але обирати, однозначно, Вам. Будь-який з методів описаний детально та зрозуміло – думаємо, що труднощів з відновленням даних у Вас не виникне.

Цікаво: Названо можливості Viber по визначенню геолокації користувача.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version