Реклама

Відомо, скільки HDMI портів потрібно в сучасному телевізорі

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Купуєте новий телевізор і хочете отримати максимум за свої гроші? Ось як визначити, скільки портів HDMI вам потрібно.

Чому варто враховувати кількість портів HDMI?

Коли справа доходить до покупки нового телевізора, є набагато більш яскраві речі, ніж те, які порти розташовані на задній панелі. Наприклад, обговорення того, чи варто купувати красиву OLED-панель замість стандартної РК-панелі, чи настав час нарешті поміняти свій застарілий набір 1080p на наповнену пікселями модель 4K, швидше за все, впливають на те, який тип. портів телевізора.

Незважаючи на те, що ви рідко торкаєтеся до них після налаштування телевізора, кількість (і тип!) портів на задній панелі телевізора суттєво впливає на те, наскільки гладким і зручним буде ваше користування телевізором.

Занадто мало портів, і ви залишаєтеся підключати й відключати речі або додавати додатковий рівень клопоту в роботу користувача за допомогою перемикача HDMI для перемикання між входами. Трохи роздумів зараз допоможе вам насолоджуватися телевізором протягом багатьох років.

Цікаво: 4 рекомендації щодо технічних характеристик телевізорів, на які варто звернути увагу при їх покупці.

Скільки портів HDMI вам потрібно?

Скільки вам потрібно портів HDMI, залежить від вимог вашої установки. Безпечно використовувати простий розрахунок «кількість пристроїв + один», щоб визначити потрібну кількість портів HDMI. Це гарантує, що у вас є місце для всіх ваших поточних пристроїв і залишає місце відкритим, щоб додати щось у майбутньому.

Однак тип апаратного забезпечення, яке ви підключили до телевізора, може збільшити або зменшити кількість необхідних портів HDMI залежно від телевізора залежно від ваших налаштувань. Давайте подивимося, чому і як на основі цього розрахувати кількість портів, які вам потрібні.

Цікаво: Телевізори крадуть особисту інформацію. Як вберегтись від реклами?

Ви використовуєте ресивер домашнього кінотеатру

Приймач домашнього кінотеатру – це сучасний аудіо/відео еквівалент стереоприймача, який існує вже багато років. Замість того, щоб підключати все до телевізора, ви підключаєте все до приймача, а потім один кабель HDMI з’єднує все це з телевізором.

При такому налаштуванні важливо лише те, щоб у вас був один доступний порт на вашому телевізорі, тому що ресивер буде працювати з усім іншим.

Винятком з цієї ситуації буде, якщо ваш ресивер старіший і не підтримує функцію, яку підтримує нове обладнання у вашому домі.

Наприклад, припустимо, що ваш новий телевізор підтримує HDR10, а ваша нова ігрова консоль підтримує HDR10, а ваш ресивер — ні.

У цій ситуації ви можете оновити приймач або підключити ігрову консоль безпосередньо до телевізора, щоб обійти приймач і насолоджуватися цією функцією.

Якщо ви достатньо серйозно ставитеся до налаштування домашнього кінотеатру, щоб мати приймач домашнього кінотеатру, є велика ймовірність, що ви оновите його, щоб скористатися всіма найновішими та найвишуканішими функціями, звичайно, але це все одно розглянути.

Цікаво: Названо способи перегляду відеороликів через телевізор.

Ви не використовуєте ресивер домашнього кінотеатру

Для людей, які не використовують приймач домашнього кінотеатру, кількість портів HDMI на телевізорі раптом стає набагато важливішим, оскільки телевізор сам буде виконувати всі перемикання та керування сигналом.

У такому випадку настав час підвести підсумки ваших налаштувань і потреб. Почніть з підрахунку кількості пристроїв, які ви будете використовувати з телевізором, а також подумайте, чи готові ви відключити речі, якщо потрібно, або вручну перемикатися між ними за допомогою перемикача HDMI.

Якщо ви хочете, щоб ваш Apple TV, програвач Blu-ray, Xbox і док-станція Switch були підключені одночасно, вам знадобиться мінімум 4 порти HDMI, щоб підтримувати наявне обладнання.

З іншого боку, якщо ви використовуєте вбудовані інтелектуальні функції телевізора для своїх потокових потреб, а в іншому випадку використовуєте телевізор лише для ігор на одній консолі, вам знадобиться лише один порт HDMI.

Однак, як загальне правило, не варто повністю покладатися на вбудовану функціональність вашого смарт-телевізора, і тримати порт вільного доступу в автономному потоковому пристрої, як-от Apple TV, Roku або Chromecast, завжди добре. ідея.

Цікаво: Названо причину, чому телевізори втратили свою популярність.

Зверніть увагу на тип портів HDMI

Для переважної більшості людей тип портів HDMI, який можна знайти на новій покупці будь-чого, крім найменшого бюджетного телевізора, покриває майже все, що їм потрібно. Але ви так далеко заглибилися в питання «Скільки портів HDMI мені потрібно?» питання, то чому б не завершити його словами «Який вид мені потрібен?»

Часи лише найвишуканіших телевізорів із найкращою технологією HDMI вже позаду. Наприклад, HDMI 2.0 підтримує до 4K/60 Гц і виходить з 2013 року. HDMI 2.1, який підтримує 4K і 8K, обидва з частотою до 120 Гц, стає все більш поширеним.

Тим не менш, варто подивитися, які порти має телевізор, щоб переконатися, що він відповідає вашим потребам. Ось кілька позначень, які вам знадобляться в телевізійних списках та надрукованих на самих портах.

  • HDMI 2.0 / HDMI (4K @ 60 Гц): вказує, що порт підтримує HDMI 2.0.
  • HDMI 2.1 / HDMI (4K @ 120 Гц): вказує, що порт підтримує HDMI 2.1. Шукайте це, якщо у вас є новіша ігрова консоль, як-от Xbox Series X, щоб скористатися перевагами частоти оновлення 120 Гц.
  • HDMI (ARC) або HDMI (eARC): вказує, що порт підтримує зворотний аудіоканал (ARC) або покращену версію Enhanced Audio Return Channel (eARC).

Для більшості налаштувань такі речі, як ARC, не є критичними, якщо ви не хочете підключити телевізор до гарної звукової панелі, щоб звук заповнював кімнату. І, взагалі кажучи, ви можете просто шукати вищі цифри в усьому іншому, оскільки вам потрібні новіші стандарти HDMI з більшою пропускною здатністю та можливостями. Навіть якщо ваше поточне обладнання не використовує його в повній мірі, пристрої, які ви придбаєте в найближчі роки, ймовірно, будуть.

Цікаво: Перераховано способи, за допомогою яких можна швидко підключити Apple iPhone до телевізора.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо два в одному або “напівсмартфони”, які підійдуть для людей похилого віку

У наш час ми все рідше починаємо бачити кнопкові телефони. Смартфони існують дуже довгий час, але люди похилого віку...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -